reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

Czy ta temperatura jeszcze skoczy? Czy już po ptakach?

Załączniki

• Screenshot_2022-09-01-07-06-33-254_pl.ovufriend.app.jpg
    Screenshot_2022-09-01-07-06-33-254_pl.ovufriend.app.jpg
    221,8 KB · Wyświetleń: 54
reklama
Przykro mi, że też Cię to spotyka☹️
Ja teraz po rozmowie z koleżanką uczepiłam się myśli, że może mam słabej jakości jajeczka i suplementuje sobie jakieś rzeczy niby na poprawę. Dziś idę na kontrolę może już nam pozwolą się starać bo to już 3 cykl więc ciekawa jestem. Chociaż bardzo się wydłużył ten cykl i nie wiem czy to nie od moich supli🤭
Cześć :) jako fanka metforminy nie umiem przejść obojętnie na Twój wpis.
Za złą jakość jajeczka często odpowiada zła gospodarka cukrowo insulinowa.
Czy miałaś robioną krzywą cukrową i insulinową?

Hej Dziewczyny :)
Po wielu ciężkich chwilach, kliku zmianach lekarzy, wydaniu milionów monet i morzu wylanych łez, postanowiłam się wziąć w garść i działać ostro dalej :)
We wrześniu mam pierwsze podejście do inseminacji. Niepłodność idiopatyczna, mąż Ok, u mnie hashimoto, mały problem z insulina (mam Glucophage), badania hormonów wszystkie Ok, jedynie badanie, które wyszło średnio to Ana2 - słabo dodatnie (ale podobno u zdrowych osób też może wyjść), drożność Ok.
Czy uważacie, że jest jakieś badanie, które naprawdę warto wykonać, a nie każdy lekarz je zleca? 🙂
wydaje mi się, że z takich oczywistych to już wszystko miałaś :D zależy jeszcze np bo mówisz hormony ok, ale jakie hormony, czy miałaś witamine b12, homocysteine, witamine D, dehas. I np mąż ok to co to znaczy - tylko podstawowe badania nasienie czy tez hormony, fragmenmtacje, usg jądre, hba, jest jeszcze test msome. W każdą diagniostykę da się wejść głębiej :D
Jeszcze histero i laparo jest też. Tam czasem widać rzeczy, których na usg nie.

No właśnie nie do końca bo inne rzeczy się sprawdza u mnie w labolatorium. 🙂 nie wiem jak jest w innych. Mówię jak jest u mnie.
I posiew kosztuje 15 zł mniej niż biocenoza. 😉
Aaa, ok już się doedukowałam (jestem 9 lat po studiach). Pracuję w pokrewnym zawodzie, ale jednak nie w laboratorium medycznym🥺.

No to tak- biocenoza to badanie mikroskopowe, a posiew to posiew, czyli naniesienie wymazu na pożywkę mikrobiologiczną i czekanie na efekty (lub ich brak). Czyli to samo, ale wykonane w inny sposób.

Dziwne, że biocenoza jest droższa, bo de facto wymaga mniejszego nakładu pracy🤨.

Co do tego pH, to ja bym najpierw kupiła sobie przez neta lub w aptece paski i sprawdziła w domu. Jeśli nastąpiłoby jakieś odstępstwo od normy, to bym się do lekarza zgłosiła, bo drobnoustroje zmieniają odczyn. Wierzcie mi, ginekolog tak samo sprawdza pH.

Aaa, ok już się doedukowałam (jestem 9 lat po studiach). Pracuję w pokrewnym zawodzie, ale jednak nie w laboratorium medycznym🥺.

No to tak- biocenoza to badanie mikroskopowe, a posiew to posiew, czyli naniesienie wymazu na pożywkę mikrobiologiczną i czekanie na efekty (lub ich brak). Czyli to samo, ale wykonane w inny sposób.

Dziwne, że biocenoza jest droższa, bo de facto wymaga mniejszego nakładu pracy🤨.

Co do tego pH, to ja bym najpierw kupiła sobie przez neta lub w aptece paski i sprawdziła w domu. Jeśli nastąpiłoby jakieś odstępstwo od normy, to bym się do lekarza zgłosiła, bo drobnoustroje zmieniają odczyn. Wierzcie mi, ginekolog tak samo sprawdza pH.
W każdym razie coś innego wykazują te badania i o to mi chodziło. 🙂
Mam w domu paski dlatego właśnie poszłam na biocenoze bo zawsze wychodziło mi wyższe pH na paskach ale myślałam, że coś źle robię.
Infekcji żadnej nie mam, w biocenozie nic nie znaleziono. Czasami odczuwam pieczenie/dyskomfort ale mam endometriozę i moje całe ciało to jeden wielki dyskomfort i ból więc niekoniecznie to musi być infekcja- może poprostu endometrioza. W każdym razie mam globulki, może wystarczy profilaktyka.

reklama
Do góry