reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

@selenia0 ciaze z temperatury można potwierdzić w zasadzie po chyba 16 dniach podwyższonej temperatury. Z tego co pamietam jak oglądałam kiedys wykresy to nie zawsze jest wyraźny trzeci skok.

Jest zdecydowanie za wcześnie.

reklama
wydaje mi się, że z takich oczywistych to już wszystko miałaś :D zależy jeszcze np bo mówisz hormony ok, ale jakie hormony, czy miałaś witamine b12, homocysteine, witamine D, dehas. I np mąż ok to co to znaczy - tylko podstawowe badania nasienie czy tez hormony, fragmenmtacje, usg jądre, hba, jest jeszcze test msome. W każdą diagniostykę da się wejść głębiej :D
Jeszcze histero i laparo jest też. Tam czasem widać rzeczy, których na usg nie.
Bardzo dziękuję za odpowiedź :)
Tak, masz rację, w każdą diagnostykę da się wejść glebiej :)
Homocysteine zbadałam na własną rękę - jest ok, b12 suplementuje przy Glucophage, mąż miał rozszerzone badanie nasienia, ale nie miał usg. Histero i laparo nie miałam, moja pani doktor powiedziała, że jeśli by nam się inseminacje nie udały to wtedy zrobimy.
Ale Dziewczyny, dziś odebrałam wynik cytologii i mam stopień II, wszystko ok, ale liczne leukocyty. Pamiętam, że kiedyś też tak miałam i inna pani doktor powiedziała, że to nic takiego... Ale gdziekolwiek czytam o leukocytach to oznacza to stan zapalny, wizytę u mojego lekarza dopiero będę miała, żeby zapytać. Czy któraś z Was miała taki wynik i musiała to jakoś leczyć?

Bardzo dziękuję za odpowiedź :)
Tak, masz rację, w każdą diagnostykę da się wejść glebiej :)
Homocysteine zbadałam na własną rękę - jest ok, b12 suplementuje przy Glucophage, mąż miał rozszerzone badanie nasienia, ale nie miał usg. Histero i laparo nie miałam, moja pani doktor powiedziała, że jeśli by nam się inseminacje nie udały to wtedy zrobimy.
Ale Dziewczyny, dziś odebrałam wynik cytologii i mam stopień II, wszystko ok, ale liczne leukocyty. Pamiętam, że kiedyś też tak miałam i inna pani doktor powiedziała, że to nic takiego... Ale gdziekolwiek czytam o leukocytach to oznacza to stan zapalny, wizytę u mojego lekarza dopiero będę miała, żeby zapytać. Czy któraś z Was miała taki wynik i musiała to jakoś leczyć?
Ja przy cytologii 2 i nawracajacych infekcjach intymnych i krwiomoczach mialam robione badania na ureaplasme, mykoplasme i chlamydie. Okazało się że mm ureaplasme (a co sie najadlam antybiotyków od różnych urologow!!! A tu w klinice na to wpadli aby zrobic) i 21 dni na 3 rodzajach antybiotyków i cisza z infekcjami. Moze masz akurat problem z infekcjami ?

Hej Dziewczyny,
Ja dziś miałam monitoring, to był mój pierwszy cykl z lamettą, no niestety prawy jajnik nic, lewy ma kilka niewielkich pęcherzyków z których raczej nic nie będzie, w środę mam kolejną wizytę, jeśli nic się nie zmieni, to znowu zaczynam z duphastonem i na owulację dostaje silniejsze leki - i już dziś zostałam po informowana, że grozi to ciążą mnogą - czego panicznie się boje 🤦‍♀️

Ja przy cytologii 2 i nawracajacych infekcjach intymnych i krwiomoczach mialam robione badania na ureaplasme, mykoplasme i chlamydie. Okazało się że mm ureaplasme (a co sie najadlam antybiotyków od różnych urologow!!! A tu w klinice na to wpadli aby zrobic) i 21 dni na 3 rodzajach antybiotyków i cisza z infekcjami. Moze masz akurat problem z infekcjami ?

Właśnie nie za bardzo.. Ale jestem już po konsultacji z Panią Doktor i mam od dziś przez 10 dni brać Provag. Te wszystkie chlamydie, ureaplasme i mycoplasme robiłam w tamtym roku, nic nie wyszło. Dzięki za Wasze odpowiedzi wszystkie :)

reklama
Do góry