reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Tu się nie do końca zgodzę. Nigdy nie musialam się prosić i badania bo dostawałam zawsze masę badań do zrobienia. Jedyne o co pytałam to ta nieszczesna drożność i będę miała w październiku. A tak to wszystko robią zami od siebie 🤷🏽‍♀️
Zgodzę się z tym, że cała historia medyczna zostaje w klinikach (nawet tych niekoniecznie od niepłodności) jak się przeprowadzałam i zmieniałam ubezpieczyciela to poszłam do kliniki i poprosiłam o moją historie medyczną i dostalam opis każdej wizyty z czym przyszłam, kiedy i jakie było leczenie. I z tym pakietem poszłam do nowego gina 🤷🏽‍♀️
Ale ja nie mówiłam o Hiszpanii... "Nie zgadzasz" się w sensie, że u Was jest inaczej? Zapewne :-) Co kraj to obyczaj, tutaj "sami od siebie" oznacza tylko to, co zdecyduje lekarz, i np. nie mam tylu badań co przed in vitro w Polsce i mieć nie będę. Chyba że je sobie zrobię w PL, pokażę lekarzowi, a on może, ale nie musi się nimi zainteresować...

reklama
Ale ja nie mówiłam o Hiszpanii... "Nie zgadzasz" się w sensie, że u Was jest inaczej? Zapewne :-) Co kraj to obyczaj, tutaj "sami od siebie" oznacza tylko to, co zdecyduje lekarz, i np. nie mam tylu badań co przed in vitro w Polsce i mieć nie będę. Chyba że je sobie zrobię w PL, pokażę lekarzowi, a on może, ale nie musi się nimi zainteresować...
Wiem wiem, ogarnęłam później o co Ci chodziło 😁😁😁 odebrałam to najpierw jako "wszędzie ale nie w Polsce" 😁😁

FDF2265B-38E7-4886-873C-C9ABFCCAAC14.jpeg

To pik czy jeszcze jutro testować ?

Nie miałam badania bo wyszła mi bakteria i muszę najpierw przeleczyc. Przełożone na przyszły miesiąc 😔
O nieeee 😬 no ale nic oby miesiac szybko minął 😊 a test dziwi mnie ze obie kreski sa takie blade, ja mam jednak zawsze obie ciemne, wiec moze wypowiedza sie dziewczyny co robily z tej firmy owulaki 🤷‍♀️

Hej kobietki miłego dnia🙃
A ja mam zagwozdke z moim aktualnym okresem... jest skąpy (ale pojawiają się skrzepy krwi) widać krew normalnie na podpasce ale gdyby nie parzyło mnie mogłabym 1 na dzień nosic🤣 dzis 3 dc. W nocy podpaski tylko pobrudzone krwią co zawsze były zalane.... czy to zawsze jest ze endometrium cienkie było? Ewentualnie jakie hormony odpowiadają za całe krwawienie że może być czegoś za dużo że jest on skąpy? Zastanawiam się czy Gin cos da na wydłużenie fazy lutealnej np dupek? Czy przy fazie lutealnej 10-12 da cos na wydłużenie? Od 9dc( poniedzialek) monitoring muszę mu powiedzieć...

Może dać jakiś lek na pogrubienie endo czy raczej spożywanie jakiś produktów pogrubi endo?
witam. też mam problem z cienkim endometrium. od 3 cykli stosuję wg zaleceń ginekologa estrofem i duphaston co miało pomóc. jak na razie nie widzę poprawy, a do tego aktualnie w 3 cyklu nie odczuwałam chyba pierwszy raz w życiu bólu owulacyjnego i podejrzewam, że nie owulowałam. do tego okres się spóźnia i nie wiem czy nie rozregulowało mi cyklu. za tydzień wizyta u gina i jestem ciekawa co on na to powie.

reklama
witam. też mam problem z cienkim endometrium. od 3 cykli stosuję wg zaleceń ginekologa estrofem i duphaston co miało pomóc. jak na razie nie widzę poprawy, a do tego aktualnie w 3 cyklu nie odczuwałam chyba pierwszy raz w życiu bólu owulacyjnego i podejrzewam, że nie owulowałam. do tego okres się spóźnia i nie wiem czy nie rozregulowało mi cyklu. za tydzień wizyta u gina i jestem ciekawa co on na to powie.
A od którego i do którego dnia cyklu bierzesz duphaston?

Do góry