Retka.2022
Zaangażowana w BB
DziękujeTo jeszcze nie pik, testuj jutro, najlepiej rano i wieczorem. starasz się nie pic przez ok 2h przed wykonaniem testu? To ważne żeby mocz nie był zbyt rozcieńczony.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
DziękujeTo jeszcze nie pik, testuj jutro, najlepiej rano i wieczorem. starasz się nie pic przez ok 2h przed wykonaniem testu? To ważne żeby mocz nie był zbyt rozcieńczony.
od 15 do 25 dcA od którego i do którego dnia cyklu bierzesz duphaston?
A połączone to jest z monitoringiem cyklu? Bo ja np owulki mam około 20 dc i gdybym zaczęła brać dupka od 15 dc to mogłabym sobie owu zablokowaćod 15 do 25 dc
monitoringu nie mam. cykle mam 24-27 dni także myślę, że nie powinno zablokować owulacji ale jednak coś jest nie tak, bo dziś 28 dc i okresu nie maA połączone to jest z monitoringiem cyklu? Bo ja np owulki mam około 20 dc i gdybym zaczęła brać dupka od 15 dc to mogłabym sobie owu zablokować
Nawet jakbyś miała bezowulacyjny cykl, to biorąc duphaston 10 dni po odstawieniu go powinnaś dostać okres chyba do tygodnia od ostawienia powininen pojawić się okresmonitoringu nie mam. cykle mam 24-27 dni także myślę, że nie powinno zablokować owulacji ale jednak coś jest nie tak, bo dziś 28 dc i okresu nie ma
tylko czy zawsze w podobnym czasie po odstawieniu przychodzi okres? bo ja w pierwszym cyklu 1 dzień po odstawieniu dostałam okres, w drugim dzień przed..Nawet jakbyś miała bezowulacyjny cykl, to biorąc duphaston 10 dni po odstawieniu go powinnaś dostać okres chyba do tygodnia od ostawienia powininen pojawić się okres
Taka gorąca prośba mogłabyś inny owoc ustawić na awatar? Nasza koleżanka juz ma i ciężko się połapać kto co pisze i historię się myla a co do endometrium ja pierwszy raz w życiu mam tak krotki okres dzis się kończy 3dc i tampon tylko na czubku pobrudzony także mogę śmiało twierdzić że ten okres trwał 3dni. Jęli masz mechaniczne uszkodzenie endometrium (zabieg lyżeczkowania?bądź inny ingerujący w macice) to myślę że potrzeba kilku cykli vy odbudowało się choć mogę się mylić. Tak jak koleżanka wyżej pisała jeśli bierzesz duphaston a nie masz monitoringu i potwierdzonej owulacji możesz ją blokować właśnie tym lekiemtylko czy zawsze w podobnym czasie po odstawieniu przychodzi okres? bo ja w pierwszym cyklu 1 dzień po odstawieniu dostałam okres, w drugim dzień przed..
Dobrze by było choć raz udać się na monitoring, owulacja tez lubi się przesunąć i wtedy -tak jak piszą dziewczyny- możesz dupkiem ją zablokować. A robisz może testy owulacyjne lub mierzysz temp?monitoringu nie mam. cykle mam 24-27 dni także myślę, że nie powinno zablokować owulacji ale jednak coś jest nie tak, bo dziś 28 dc i okresu nie ma
Ksiazkowo powinien być 3 dni od odstawienia, jeśli nie wystąpi w tym czasie krwawienie zaleca się wykonanie testu ciążowego, najlepiej bety ale sikacz tez da radę ale są dziewczyny u których krwawienie występuje nawet do 10 dni po odstawieniu duphastonu i to tez raczej jest Ok. Najlepiej zapytać lekarza przy kolejnej wizycie. I popieram apel o zmianę awatara bo wyglada jakbyś rozmawiała sama ze sobątylko czy zawsze w podobnym czasie po odstawieniu przychodzi okres? bo ja w pierwszym cyklu 1 dzień po odstawieniu dostałam okres, w drugim dzień przed..
dziękuje za odpowiedź ja też mam skąpe miesiączki od zabiegu (krótkie miałam zawsze) a w sierpniu minie rok i dalej endo się nie odbudowało pomimo stosowania leków, które miały w tym pomóc dlatego zastanawiam się czy stosowanie tych leków ma sens w moim przypadkuTaka gorąca prośba mogłabyś inny owoc ustawić na awatar? Nasza koleżanka juz ma i ciężko się połapać kto co pisze i historię się myla a co do endometrium ja pierwszy raz w życiu mam tak krotki okres dzis się kończy 3dc i tampon tylko na czubku pobrudzony także mogę śmiało twierdzić że ten okres trwał 3dni. Jęli masz mechaniczne uszkodzenie endometrium (zabieg lyżeczkowania?bądź inny ingerujący w macice) to myślę że potrzeba kilku cykli vy odbudowało się choć mogę się mylić. Tak jak koleżanka wyżej pisała jeśli bierzesz duphaston a nie masz monitoringu i potwierdzonej owulacji możesz ją blokować właśnie tym len
Taka gorąca prośba mogłabyś inny owoc ustawić na awatar? Nasza koleżanka juz ma i ciężko się połapać kto co pisze i historię się myla a co do endometrium ja pierwszy raz w życiu mam tak krotki okres dzis się kończy 3dc i tampon tylko na czubku pobrudzony także mogę śmiało twierdzić że ten okres trwał 3dni. Jęli masz mechaniczne uszkodzenie endometrium (zabieg lyżeczkowania?bądź inny ingerujący w macice) to myślę że potrzeba kilku cykli vy odbudowało się choć mogę się mylić. Tak jak koleżanka wyżej pisała jeśli bierzesz duphaston a nie masz monitoringu i potwierdzonej owulacji możesz ją blokować właśnie tym lekiem