reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

reklama
A połączone to jest z monitoringiem cyklu? Bo ja np owulki mam około 20 dc i gdybym zaczęła brać dupka od 15 dc to mogłabym sobie owu zablokować 🙆‍♀️
monitoringu nie mam. cykle mam 24-27 dni także myślę, że nie powinno zablokować owulacji ale jednak coś jest nie tak, bo dziś 28 dc i okresu nie ma

czy któraś z dziewczyn miała problem z cienkim endometrium i udało jej się poprawić jego grubość? i czy było to spowodowane niskim poziomem estrogenów czy endometrium było "mechanicznie" uszkodzone? bo podejrzewam, że u mnie jest ta druga opcja i nie wiem czy zażywanie estrofemu może pomóc jeśli cienkie endometrium nie jest związane z niedoborem estrogenów

Nawet jakbyś miała bezowulacyjny cykl, to biorąc duphaston 10 dni po odstawieniu go powinnaś dostać okres :) chyba do tygodnia od ostawienia powininen pojawić się okres
tylko czy zawsze w podobnym czasie po odstawieniu przychodzi okres? bo ja w pierwszym cyklu 1 dzień po odstawieniu dostałam okres, w drugim dzień przed..

tylko czy zawsze w podobnym czasie po odstawieniu przychodzi okres? bo ja w pierwszym cyklu 1 dzień po odstawieniu dostałam okres, w drugim dzień przed..
Taka gorąca prośba mogłabyś inny owoc ustawić na awatar? Nasza koleżanka juz ma i ciężko się połapać kto co pisze i historię się myla😊 a co do endometrium ja pierwszy raz w życiu mam tak krotki okres dzis się kończy 3dc i tampon tylko na czubku pobrudzony także mogę śmiało twierdzić że ten okres trwał 3dni. Jęli masz mechaniczne uszkodzenie endometrium (zabieg lyżeczkowania?bądź inny ingerujący w macice) to myślę że potrzeba kilku cykli vy odbudowało się choć mogę się mylić. Tak jak koleżanka wyżej pisała jeśli bierzesz duphaston a nie masz monitoringu i potwierdzonej owulacji możesz ją blokować właśnie tym lekiem

monitoringu nie mam. cykle mam 24-27 dni także myślę, że nie powinno zablokować owulacji ale jednak coś jest nie tak, bo dziś 28 dc i okresu nie ma
Dobrze by było choć raz udać się na monitoring, owulacja tez lubi się przesunąć i wtedy -tak jak piszą dziewczyny- możesz dupkiem ją zablokować. A robisz może testy owulacyjne lub mierzysz temp?
Ksiazkowo powinien być 3 dni od odstawienia, jeśli nie wystąpi w tym czasie krwawienie zaleca się wykonanie testu ciążowego, najlepiej bety ale sikacz tez da radę ;) ale są dziewczyny u których krwawienie występuje nawet do 10 dni po odstawieniu duphastonu i to tez raczej jest Ok. Najlepiej zapytać lekarza przy kolejnej wizycie. I popieram apel o zmianę awatara bo wyglada jakbyś rozmawiała sama ze sobą 😀

reklama
Taka gorąca prośba mogłabyś inny owoc ustawić na awatar? Nasza koleżanka juz ma i ciężko się połapać kto co pisze i historię się myla😊 a co do endometrium ja pierwszy raz w życiu mam tak krotki okres dzis się kończy 3dc i tampon tylko na czubku pobrudzony także mogę śmiało twierdzić że ten okres trwał 3dni. Jęli masz mechaniczne uszkodzenie endometrium (zabieg lyżeczkowania?bądź inny ingerujący w macice) to myślę że potrzeba kilku cykli vy odbudowało się choć mogę się mylić. Tak jak koleżanka wyżej pisała jeśli bierzesz duphaston a nie masz monitoringu i potwierdzonej owulacji możesz ją blokować właśnie tym len
Taka gorąca prośba mogłabyś inny owoc ustawić na awatar? Nasza koleżanka juz ma i ciężko się połapać kto co pisze i historię się myla😊 a co do endometrium ja pierwszy raz w życiu mam tak krotki okres dzis się kończy 3dc i tampon tylko na czubku pobrudzony także mogę śmiało twierdzić że ten okres trwał 3dni. Jęli masz mechaniczne uszkodzenie endometrium (zabieg lyżeczkowania?bądź inny ingerujący w macice) to myślę że potrzeba kilku cykli vy odbudowało się choć mogę się mylić. Tak jak koleżanka wyżej pisała jeśli bierzesz duphaston a nie masz monitoringu i potwierdzonej owulacji możesz ją blokować właśnie tym lekiem
dziękuje za odpowiedź 🤗 ja też mam skąpe miesiączki od zabiegu (krótkie miałam zawsze) a w sierpniu minie rok i dalej endo się nie odbudowało pomimo stosowania leków, które miały w tym pomóc dlatego zastanawiam się czy stosowanie tych leków ma sens w moim przypadku

Do góry