reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Hej :) przejrzałam sobie na szybko kilka twoich wpisów i dla mnie immunologia to też czarna magia. Pytanie mam jakie badanie zrobiłaś, w którym wyszło ci brak receptora odpowiedzialnego za zagnieżdżenie zarodka?
Ja też jestem po pustych jajach.
Od tamtej pory 0 ciąż.
Ja robilam Genotypowanie KIR i stary HLA -C bodajże. Do tego cytokiny, przeciwciała i test imk

reklama
Witajcie.
Mam 31 lat. Na pokładzie 3latek. Od zaraz roku staramy się o rodzeństwo. W kwietniu w 8/9 tygodniu przeszłam łyżeczkowanie obumarłego płodu. Powoli wchodzi czas ponownych starań. Zaraz minie 2 miesiące od zabiegu. Lekarz niby nie widzi przeciwskazan na dzień dzisiejszy i praktycznie - mogę się starać. Teoretycznie powinnam odczekać jeszcze jeden cykl. Decyzja moja.
Ale.. żeby nie było tak kolorowo został na wizycie uwidoczniony mięśniak 13mm. Niestety lekarz za specjalnie nie był wylewny w tym temacie - kazał się nie martwić i zachodzić w ciążę. Nawet nie mam pojęcia co to za mięśniak. Wizytę u ginekologa pracującego w szpitalu III referencyjnosci wybrałam żeby skontrolować się za 2 miesiące. Przy okazji sprawdzę czy mięśniak rośnie czy taki o jest.
Jednak czy mamy tu staraczki z mięśniakiem?? I mają jakąś większą widzę w tym temacie??

w poprzednim cyklu robiłam wszystkie tarczycowe razem z progiem 7dpo i piękne wyniki, w tym teraz zaciążonym w 3dc robiłam hormony i też piękne wyniki…
Zdrowa jak koń to pewnie przypadkowa wada genetyczna :) trzymam kciuki za następne cykle :D
Hej !
Dobrze, ze jest ktoś tutaj kto bierze accrofil 🙂 jeśli można to zwrócę się o pomoc bo ja od przyszłego miesiąca od owu mam brać 🙂
O a co u Ciebie wyszło, że też od razu wielki kaliber? Też brzydkie kiry?
To raczej typowe - jeśli nie ma przyczyn matczynych tylko zarodkowe to najpierw spada beta, później progesteron.
W sumie tak :) ja już mam chyba fiksację na punkcie znajdowania przyczyn i już prawie zapomniałam o losowych wadach, które przecież też są częste niestety :(

Zdrowa jak koń to pewnie przypadkowa wada genetyczna :) trzymam kciuki za następne cykle :D

W sumie tak :) ja już mam chyba fiksację na punkcie znajdowania przyczyn i już prawie zapomniałam o losowych wadach, które przecież też są częste niestety :(
to już drugi taki przypadek, więc coraz trudniej się to przyjmuje psychicznie

Kir AA, rozjechane cytokiny, przeciwciała przeciwplemnikowe, podwyższone limfocyty helper i komórki nk 13% ale robiłam te badania jakiś tydzień 2 po chorobie, miałam jeszcze kaszel i alergie ale o tych komórkach nic lekarz nie mówił.

to już drugi taki przypadek, więc coraz trudniej się to przyjmuje psychicznie
Wiadomo :( paradoksalnie gorzej na psychikę działa jak nic w badaniach nie wychodzi, bo nie ma na co winę zwalić. Mnie biochem niszczył długi czas, ale na szczęście wszystko mija i wraca nowa nadzieja
Kir AA, rozjechane cytokiny, przeciwciała przeciwplemnikowe, podwyższone limfocyty helper i komórki nk 13% ale robiłam te badania jakiś tydzień 2 po chorobie, miałam jeszcze kaszel i alergie ale o tych komórkach nic lekarz nie mówił.
No to faktycznie skumulowało się :( ja mam NK 26% i nawet nie mam największej dawki sterydu więc te 13% przy takim agresywnym leczeniu samo spadnie zanim zdążysz mrugnąć. Tym bardziej, że było oznaczone po chorobie. Bierzesz encorton cały cykl czy tylko od owulacji? Co masz jeszcze zapisane?

Wiadomo :( paradoksalnie gorzej na psychikę działa jak nic w badaniach nie wychodzi, bo nie ma na co winę zwalić. Mnie biochem niszczył długi czas, ale na szczęście wszystko mija i wraca nowa nadzieja

No to faktycznie skumulowało się :( ja mam NK 26% i nawet nie mam największej dawki sterydu więc te 13% przy takim agresywnym leczeniu samo spadnie zanim zdążysz mrugnąć. Tym bardziej, że było oznaczone po chorobie. Bierzesz encorton cały cykl czy tylko od owulacji? Co masz jeszcze zapisane?
Biorę rano encorton i equoral, wieczorem equoral. W tym miesiącu.
Od następnego miesiąca mamy się starać i od owu accrofil co 3 dni do 12 tc
Encorton od dodatniej bety tez do 12tc i acard od owu do 12 tc

Biorę rano encorton i equoral, wieczorem equoral. W tym miesiącu.
Od następnego miesiąca mamy się starać i od owu accrofil co 3 dni do 12 tc
Encorton od dodatniej bety tez do 12tc i acard od owu do 12 tc
To mamy troszkę inaczej to rozpisane, ale moja znajoma miała tak jak Ty i zaszła przy tym leczeniu od razu w pierwszym cyklu :) tego też życzę
Jak się czujesz po encortonie?

reklama
To mamy troszkę inaczej to rozpisane, ale moja znajoma miała tak jak Ty i zaszła przy tym leczeniu od razu w pierwszym cyklu :) tego też życzę
Jak się czujesz po encortonie?
No właśnie czuje się średnio. Codzienne bole głowy, niby mam energię ale jestem strasznie senn, zato w nocy się wiercę i nie mogę spać. Śpię w dzień co nigdy mi sie nie zdarza chyba, ze jestem chora.
Do tego mam problemu żołądkowe i bole mięśni ☹️
Mam nadzieje, ze nam tez sie uda ❤️
Ciekawe jak ogarnę te zastrzyki 🙈

Do góry