reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

Mam pytanie. Byłam w pt na monitoringu i usłyszałam, że owulacja będzie tak za 3 dni więc wypadałoby dzisiaj. Niestety zapomniałam się zaopatrzyć w testy owulacyjne na weekend i zrobiłam dopiero teraz po przyjściu z pracy. Czy taka słaba kreska może świadczyć o tym, że owu już była np wczoraj w nocy? Czy nie ma szans się tak szybko "rozjaśnić"? Objawowo by mi najbardziej pasowało, a być może przespałam kłucie i nie zauważyłam
A robilas juz kiedys testy? Niektore z nas maja krotki pik i chyba wtedy jest mozliwe zeby byl taki blady. Ja w sumie nigdy po piku nie sprawdzalam jak wygladaja dalej🤷‍♀️

reklama
Mam pytanie. Byłam w pt na monitoringu i usłyszałam, że owulacja będzie tak za 3 dni więc wypadałoby dzisiaj. Niestety zapomniałam się zaopatrzyć w testy owulacyjne na weekend i zrobiłam dopiero teraz po przyjściu z pracy. Czy taka słaba kreska może świadczyć o tym, że owu już była np wczoraj w nocy? Czy nie ma szans się tak szybko "rozjaśnić"? Objawowo by mi najbardziej pasowało, a być może przespałam kłucie i nie zauważyłam
Mogła już być, mogło jeszcze nie być. Po tym teście wiadomo tylko tyle, że nie jest pozytywny czyli teraz nie masz piku LH. Ale nie da się z tego wnioskować czy jesteś przed czy po. Jeśli według monitoringu miałaś mieć owu dzisiaj to pozytywny test byłby wczoraj albo przedwczoraj.

A robilas juz kiedys testy? Niektore z nas maja krotki pik i chyba wtedy jest mozliwe zeby byl taki blady. Ja w sumie nigdy po piku nie sprawdzalam jak wygladaja dalej🤷‍♀️
Robiłam i zawsze wychodziły normalnie. Ja też właśnie nie sprawdzałam 😆 ale jakoś wywnioskowałam, że skoro dzisiaj byłby ten dzień, to jeszcze test wyszedłby dosyć mocny i każdy kolejny bledszy. A jak tutaj już taki blady to teraz boję się, że znowu zacznie ciemnieć i wyłapie fałszywy pik
Mogła już być, mogło jeszcze nie być. Po tym teście wiadomo tylko tyle, że nie jest pozytywny czyli teraz nie masz piku LH. Ale nie da się z tego wnioskować czy jesteś przed czy po. Jeśli według monitoringu miałaś mieć owu dzisiaj to pozytywny test byłby wczoraj albo przedwczoraj.
Wiem spieprzyłam to 😆 w takim razie zaufam objawom, co mi innego pozostaje

Robiłam i zawsze wychodziły normalnie. Ja też właśnie nie sprawdzałam 😆 ale jakoś wywnioskowałam, że skoro dzisiaj byłby ten dzień, to jeszcze test wyszedłby dosyć mocny i każdy kolejny bledszy. A jak tutaj już taki blady to teraz boję się, że znowu zacznie ciemnieć i wyłapie fałszywy pik

Wiem spieprzyłam to 😆 w takim razie zaufam objawom, co mi innego pozostaje
A nie możesz po prostu współżyć na wszelki wypadek cały tydzień ;D?

A ja mam zagwostkę czy nie mierzyć temperatury w tym cyklu po to, żeby wiedzieć o ile przesunie mi się owulacja i tym samym okres, bo obawiam się, że jeśli się, że przez to dostanę go na urlop podczas podróży 🫢

A tak ja tu się podczepie i zapytam, bo jestem zielona jeśli chodzi o testy owu.
Nie rozumiem piku. Jak masz pik to znaczy już teraz?? A za dwie godziny może być po owu? 🙈 I szansę się zmniejszają?
Bo zwykle czeka się na TEN dzień i myślimy konkretnie o 24h.

A tak ja tu się podczepie i zapytam, bo jestem zielona jeśli chodzi o testy owu.
Nie rozumiem piku. Jak masz pik to znaczy już teraz?? A za dwie godziny może być po owu? 🙈 I szansę się zmniejszają?
Jeśli danego dnia zrobisz test o 15 i będzie pik to oznacza to, że wcześniej też już mógł być dlatego zazwyczaj należy robić testy kilka razy w ciągu dnia. Jeśli masz pik o 15 to wieczorem o 20 może już go nie być a może być jeszcze kilka dni- to indywidualna sprawa. Owulacja występuje od 10 do nawet 48h po piku. (Pierwszym pozytywnym teście owu)
Chociaż u mnie owulacja jest zazwyczaj w dniu piku

jak już napisano pik poprzedza owulacje, powiedzmy ze wskazuje czas kiedy najlepiej zabrać się do roboty 😁 czysto teoretycznie. Zawsze zaznaczam, ze nie u wszystkich testy się sprawdzają, i dlatego zawsze polecam choć raz zrobić je rownolegle z monitoringiem, żeby zobaczyć jak to się pokrywa 😁

reklama
Jeśli danego dnia zrobisz test o 15 i będzie pik to oznacza to, że wcześniej też już mógł być dlatego zazwyczaj należy robić testy kilka razy w ciągu dnia. Jeśli masz pik o 15 to wieczorem o 20 może już go nie być a może być jeszcze kilka dni- to indywidualna sprawa. Owulacja występuje od 10 do nawet 48h po piku. (Pierwszym pozytywnym teście owu)
Chociaż u mnie owulacja jest zazwyczaj w dniu piku
Aaa🤪 ok mam nadzieję, że tu nie ma głupich pytań 😹 dziękuję 🙂

Do góry