reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

No właśnie czuje się średnio. Codzienne bole głowy, niby mam energię ale jestem strasznie senn, zato w nocy się wiercę i nie mogę spać. Śpię w dzień co nigdy mi sie nie zdarza chyba, ze jestem chora.
Do tego mam problemu żołądkowe i bole mięśni ☹️
Mam nadzieje, ze nam tez sie uda ❤️
Ciekawe jak ogarnę te zastrzyki 🙈
To wszystko brzmi bardziej jak equoral. Encorton brała kiedyś moja przyjaciółka po silnej reakcji alergicznej i mówi, że to były najlepsze dwa tygodnie jej życia :D wszystko co złe minęło jak ręką odjął, ale miała taki apetyt, że sporo przytyła. Teraz jest dla mnie sezon na pyłki więc czekam na środę jak na zbawienie haha. Dasz sobie radę z zastrzykami, tam jest taka cienka krótka igła, nic nie czuć :)

reklama
To wszystko brzmi bardziej jak equoral. Encorton brała kiedyś moja przyjaciółka po silnej reakcji alergicznej i mówi, że to były najlepsze dwa tygodnie jej życia :D wszystko co złe minęło jak ręką odjął, ale miała taki apetyt, że sporo przytyła. Teraz jest dla mnie sezon na pyłki więc czekam na środę jak na zbawienie haha. Dasz sobie radę z zastrzykami, tam jest taka cienka krótka igła, nic nie czuć :)
Może i equoral, coezko mo powiedzieć który bo biore oba od tego samego czasu, pierwszy raz wiec nie wiem, ale słyszałam ze ten equoral jest mocniejszy

Encorton może powodować problemy ze snem i na pewno powoduje rozchwianie gospodarki węglowodanowej więc trzeba uważać na dietę w czasie brania go. Bo cukry potrafią skakać epicko. I ja miałam po nim problemy z cerą, miałam wypryski nawet na plecach co mi się nigdy wcześniej nie zdarzyło.

Z innych efektów to w połączeniu z Claritine na moją alergię działa jak złoto ;).

Encorton może powodować problemy ze snem i na pewno powoduje rozchwianie gospodarki węglowodanowej więc trzeba uważać na dietę w czasie brania go. Bo cukry potrafią skakać epicko. I ja miałam po nim problemy z cerą, miałam wypryski nawet na plecach co mi się nigdy wcześniej nie zdarzyło.

Z innych efektów to w połączeniu z Claritine na moją alergię działa jak złoto ;).
Właśnie na ten ostatni efekt liczę najbardziej :D uważać na dietę tzn mniej węglowodanów czy jakoś to monitorować? Jeśli się da

Ja właśnie póki co mam buźkę jak pupcia niemowlaczka… a mam tendencje do wyprysków. Jestem czesto głodna ale tez szybko się najadłam, mam nadzieje, ze złe nie będzie z tą wagą 🙂

Swoją drogą, tak myślę że właśnie wahaniami poziomu cukru mogą być spowodowane te napady głodu przy Encortonie. Ja brałam prawie trzy miesiące z małymi przerwami i nic się na wadze nie zmieniło. Ale znam ludzi, którzy po sterydach przytyli ostro ale właśnie nie stosowali się do tego, żeby uważać co się je i to tylko potęgowało napady głodu.

To taka moja amatorska teoria :D. Jakby co to nie jestem ekspertem :D.

Swoją drogą, tak myślę że właśnie wahaniami poziomu cukru mogą być spowodowane te napady głodu przy Encortonie. Ja brałam prawie trzy miesiące z małymi przerwami i nic się na wadze nie zmieniło. Ale znam ludzi, którzy po sterydach przytyli ostro ale właśnie nie stosowali się do tego, żeby uważać co się je i to tylko potęgowało napady głodu.

To taka moja amatorska teoria :D. Jakby co to nie jestem ekspertem :D.
Ja myślę, że to ma sens :D tylko tak ciężko się wtedy powstrzymać i bardzo prawdopodobne wydaje mi się, że też tak skończę 😆

reklama
Mam pytanie. Byłam w pt na monitoringu i usłyszałam, że owulacja będzie tak za 3 dni więc wypadałoby dzisiaj. Niestety zapomniałam się zaopatrzyć w testy owulacyjne na weekend i zrobiłam dopiero teraz po przyjściu z pracy. Czy taka słaba kreska może świadczyć o tym, że owu już była np wczoraj w nocy? Czy nie ma szans się tak szybko "rozjaśnić"? Objawowo by mi najbardziej pasowało, a być może przespałam kłucie i nie zauważyłam

Załączniki

• IMG20220613163635.jpg
    IMG20220613163635.jpg
    2,8 MB · Wyświetleń: 78
Do góry