reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

wykluczenia w diecie ze względu na inne schorzenia zawsze istnieją i będą istnieć. Absolutnie wszystkie jednostki chorobowe są jednak wyżej w hierarchii niż chuda dupa. Dlatego jeśli CHORUJE się na cokolwiek co wyklucza na przykład ciemne pieczywo, gluten czy cokolwiek innego to oczywiste jest, że się z tego rezygnuje. Natomiast przy braku schorzeń wykluczanie czegokolwiek z diety jest po prostu durne.
3XTAK. Organizm i tak się upomni o to, czego mu się zabrania a kompulsy to serio nic fajnego nie jest.

reklama
Ja nie, bo kompletnie nie umiem tam nic znaleźć :D tak samo jak np w tk maxx :D a mój stary to tak umie grzebac w takich sklepach, ze szok :D

Ja mam tak samo, nie umiem tam szukać i przede wszystkim nie mam na to czasu.
Ja robię 95% zakupów online, praktycznie nie kupuję nic w "zwykłych" sklepach

Ja kocham czerwone kiecki, mam ze 3. A najlepsza czerwona to taka co właśnie Lewandowska miała, tylko też taka seksiasta 😁
Kiedyś chodziłam w podobnych, teraz mam za duży bebech mięśnie brzucha żadne i nie mam stabilizacji tułowia i wszystko do przodu leci... 😑 Ale jestem w trakcie ćwiczeń bezpiecznych dla mojego popsutego kręgosłupa.
No ale jeszcze mnie trzącha na kosmetyki! I co teraz :D
Ja dziś byłam w rossmanie i baaardzo muszę się pilnować żeby pół sklepu tam nie wykupić, kocham kosmetyki 😍 Ale nie mogłam odpuścić miniaturek w cudnej ala jednorożec kosmetyczce od onlyBio 😍 A później druga miłość czyli sklep Dealz i masa pierdół i śmieciowego żarcia w typie ciastek, chipsów itd 😂 Muszą w domu być. Więc troszkę hajsu poszło, niczego nie żałuję :D
No właśnie ja też myślałam, ze to chińska tandaeta, ale dużo już głosów słyszałam, ze są spoko, a niedrogie. Wiadomo, ze materiały nie są jakieś wspaniałe ale jak za tą cenę to powiem, że jestem zaskoczona.
Najfajniejsze jest to że często w komentarzach wrzucają faktyczny wygląd ubrań i można sobie porównać :) Ja dopiero zainstalowałam sobie apke, ale też trochę boję się tam wchodzić że masa rzeczy mi się spodoba, a i tak mam za dużo ciuchów 😂
Dziewczyny, a chodzicie po lumpeksach? :)
Ja nie, moja mama chodziła zanim to było modne, dawno temu. Kupowała nam czasem jakieś rzeczy, a ja jak to za dzieciaka uważałam to za totalną żenadę i mam jakiś uraz do lumpeksów xD zresztą też nigdy nie mogę nic znaleźć w sklepach tego typu...
To takie pierwsze lepsze zdjęcia 😄
Wow! Ubrania lepsze niż w niejednym sklepie...
Chodzi mi tylko ze jeśli antybiotyk dostanę 😁 ale liczę szybko wyzdrowieć 🙋🏼‍♀️
Z reguły nie dostaje się antybiotyku tylko na ból gardła...
A jak zbijaś koryzol? W ogóle to nie jest dla mnie dziwne bo ja mam hiperprolaktynenie czynnością i sporym winowajcą prawdopodobnie jest stres, a stres i korytyzol tez pewnie idą w parze - i mam wrażenie, że tworzy się takie błędne koło.
To tak jak u mnie, jestem tego pewna, więc nawet nie badałam kortyzolu, stwierdziłam że bez sensu. Mam przewlekły stres w pracy i tego nie zmienię, biorę leki na PRL i tyle. Zbadam poziom za jakiś czas.
Dziewczyny, ja z kolei miałam konsultację z gin - endo i powiedziała, że te wyniki są dobre i nic z nimi nie robić... sama nie wiem. Może powinnam to skonsultować jeszcze z kimś.
Z kolei moje ostatnie tsh 2,3 mówi, ze za duże i muszę zbadać tarczyce jeszcze raz.
Uważam że powinnaś to skonsultować jeszcze z kimś. U mnie 2 powiedziało że jest ok, trzeci zasugerował metę.
Tak wiem, ale przeraża mnie to, ze co przychodzi wynik to jest coś nie tak.. nie mam chyba nic w organizmie co mogłoby pomoc w zajściu i utrzymaniu ciąży. Przeraża mnie tez Np. Liczba leków jakie ja to dostanę i jakie to będą leki. I ze powie, ze jedyna opcja to in vitro.
Nie myśl na zapas! To najgorsze co można robić dla swojej psychiki, bo czasem wyobrażenia przerastają rzeczywistość. Wcale nie musisz dostać masy leków i nie myślałabym o tym że zostaje tylko IV. Poniedziałek już niedługo, więc się nie zamartwiaj.
no dla mnie to chyba najbardziej bolesne jest jak komuś pyka od razu. Mam jakiś żal, że ktoś w ogóle nie wie, jakim bólem to jest, ze nie wychodzi. Też mam kolege w pracy, który dopiero co mówił, ze zaczynają się starać z kobietą o dziecko. No i pyk, za chwilę poinformował, ze 8 tydzień... obydowje otyli. Nie mam nic do otyłych, zeby nie było, ale jest to jakaś przeszkoda. I myślę, ludziom z przeszkodami wychodzi, a ja szczupła, stary szczupły, zdrowo się prowadzimy ale nie. Bo **** mi w dupę.
Doskonale Cię rozumiem! Też mnie boli to że inni nigdy nie zrozumieją z jakim bólem i wyczekiwaniem inni muszą się zmierzyć... Tylko że to tak pyk i już. Podzielam twoje uczucia... 😔
myślę, że to bardzo brzydkie wyniki. Powinnaś mieć metformine i zbilansowana dietę z normalną ilością węglowodanów złożonych. Myślę też, że ten diabetolog nadaje się do pisania komentarzy na abc zdrowie i myślę, że na keto rozpierdzielisz sobie gospodarkę weglowodanową do tego stopnia że za rok będziesz na insulinie
Dokładnie tak!!! Przecież węgle są niezbędne w wszelkich problemach z cukrem i insuliną,tylko trzeba wiedzieć jakie węgle i na czym to polega. Większej głupoty nie słyszałam, że obowiązkowa dieta keto 🤦‍♀️🤦‍♀️ To nie ma sensu.

Dziewczyny, a chodzicie po lumpeksach? :)
No właśnie nie mam ich tutaj! Jedynie jakieś sklepy niby "vintage" gdzie ceny jak za antyki... Ale Vinted hula, więc kupuję tam wciąż!
A za dawnych czasów moja mama była królową lumpeksów! Wynajdywała mi same firmowe perełki, Benettony i inne, mogłam brylować metką 🤣

reklama
Do góry