Fuńka
Fanka BB :)
Ja miałam ze cztery, pięć dni.Przy okazji zapytam Was czy po HSG miałyście długo krwawienie? Badanie miałam 2dni temu,wczoraj tylko plamienie a dzisiaj pojawiło się krwawienie...
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja miałam ze cztery, pięć dni.Przy okazji zapytam Was czy po HSG miałyście długo krwawienie? Badanie miałam 2dni temu,wczoraj tylko plamienie a dzisiaj pojawiło się krwawienie...
Mi lekarz powiedział, że są zdania podzielone, bo jedni uważają, że po naświetlaniu nie powinno się starać, a inni wprost zachęcają. Jego zdaniem, nie ma na co czekać, i że jest nawet sporo przypadków gdzie dziewczyny po HSG zaszły w ciążę.Po takich wstepnych ogledzinach zdania sa pol na pol, jedni mówią ze od razu koniecznie, drudzy żeby odpuscic ten cykl, a jeszcze 1 opinia to 2 cykle czekac zeby wytworzyly sie pecherzyki, ktore nie tknal rentgen
Chętnie poczytam co ustalisz, zeby wiedzieć co robić
O kurczę, od kilku lat, bez reakcji na leki i nikt nie dał skierowania na rezonans? :O To też dziwne, przesady ani w jedną, ani w drugą nie są dobre... Przecież taka prolaktyna może być jedynym powodem niepowodzeńJa jutro idę się prosić o skierowanie na rezonans na NFZ i marzę, zeby się zgodziła tylko, ze ja prolaktynę mam blisko 1000 od kilku lat i nie zbijają jej leki prywatnie to u nas około 1500zl, ogólnie szok, ze człowiek w takiej sytuacji musi sie prosić o skierowanie
Bada się ją w przypadku nieskutecznych starań przez jakiś czas, niektórzy przepisują szybciej, inni później... Niektórzy kierują na badanie z obciążeniem, inni mówią że się od tego odchodzi... Ja najpierw miałam bliżej górnej granicy, duży wzrost po obciążeniu (są widełki) nie udawało się, powtarzaliśmy, aż w końcu i na czczo wyszło ponad normę i dopiero wtedy dostałam leki i biorę je do tej pory.A myślisz że jak pójdę i powiem że nie mogę zajść w ciążę to sama przepisze skierowanie na różne hormony czy muszę iść z listą badań które chce zrobić i się prosić?
A na oddział w Słupcy cie skierowała? Musiałaś leżeć w szpitalu? Czy tylko pobrali krew i tyle?
Jak mi się nie uda w tym cyklu to chciałabym na nowo zrobić badania hormonów. A nigdy żaden lekarz nie skierował mnie na prolaktyne kiedy się ją bada?
Wiesz zależy zależy twoja sytuacja z tarczyca jest bo po części skupia się na tarczycy i również to co z hormonami. Ja już pakiet tarczycowy miałam zrobiony zanim poszlam więc do tego jeszcze była prolaktyna testosteron, anty tg i anty tpo zawsze taki funduje sovie pakiet bo testosteron po poronienie miałam wywalony w kosmos, anty tg i anty tpo szaleja mi też w górę trochę a prolaktyna zawsze doraznie bo mialam cykle beż owu. Wtedy pandemia była więc mówiła oddzial endokrynologiczny w Poznaniu albo Kutnie. Byłam w Kutnie na 3 doby. Pierwszej doby pobierają Ci krew co 2h nawet w nocy. Mi dzieki temu wyszla hiperprolaktynemia czynnościowa bo sprawdzili o różnej pozę stężenie tego hormonu jest. Prolaktyne zawsze badałam z innymi hormonami od 3-5dc. Ale kiedyś bralko mi tabletek że szpitala (bromergon) to Gin( doraznie byłam u innego) kazał sprawdzić obojętnie w ktorym dniu cyklu ale że na zajutrz miałam wizytę endo to nie sprawdzałam bo endo mowila ze musze ciągle braćA myślisz że jak pójdę i powiem że nie mogę zajść w ciążę to sama przepisze skierowanie na różne hormony czy muszę iść z listą badań które chce zrobić i się prosić?
A na oddział w Słupcy cie skierowała? Musiałaś leżeć w szpitalu? Czy tylko pobrali krew i tyle?
Jak mi się nie uda w tym cyklu to chciałabym na nowo zrobić badania hormonów. A nigdy żaden lekarz nie skierował mnie na prolaktyne kiedy się ją bada?
Dobra to ja źle spytałam, robię teraz hormonalne badania i zastanawiałam się czy na początek cyklu coś warto dorzucić.No i wiadomo ze mozna by jeszcze b12, ferrytyne, kwas foliowy, kortyzol, homocysteine, insulina i Glukoza i wiele wiele innych, zależy co kiedykolwiek wyskakiwało poza normy
Jest coś w tym pomarańczowym! Ostatnio wszędzie widzę ten kolor, a Lewandowska to już w ogole pomarańcz xD
Kolejna supermodelka... Wcale nie zazdraszczam... Sukienka sztos!Jest coś w tym pomarańczowym! Ostatnio wszędzie widzę ten kolor, a Lewandowska to już w ogole pomarańcz xD
Pokochałam pomarańczowe ciuchy, dlatego zamówiłam w Zarze pomarańczowa kiecke
Hej! Z Krakowem nie pomoge niestety ale witam Cie wsrod nas.Cześć chciałam się przywitać i przy okazji zadać kilka pytań do tej pory zaglądałam do Was tylko czasami, ale przyszedł najwyższy czas, aby być z Wami na bieżąco.
Tak w skrócie to staramy się z mężem o maluszka prawie 2lata. Moje wyniki są niby ok, w przyszłym tygodniu czeka mnie badanie drożności jajowodów. Natomiast mąż ma słabe wyniki nasienia + żylaki. Polecicie gdzie w Krakowie lub okolicy mogę go umówić na usunięcie żylaków powrózka nasiennego, jakiego lekarza wybrać i czy da się to załatwić na NFZ?