reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Wracam po monitoringu. 17 dc. Pęcherzyk prawie 40mm więc już mianowany torbielą.
Od dziś duphaston przez 10 dni na wywołanie okresu.
Mojej ginekolog powoli kończą się możliwości, a mi siły.
Zaproponowała mi ostatni cykl stymulacji tym razem gonadotropinami plus arthroteciem (nie wiem czy dobrze pamiętam) na pęknięcie. Podobno podaje się 3 tabletki doodbytniczo żeby wywolac jakieś turbo pęknięcie.
Jeśli ktoś ma jakieś doświadczenie w tym temacie chętnie posłucham bo muszę w ciągu 10 dni podjąć decyzję czy chce mieć jeszcze jeden stymulowany cykl
Kiedyś miałam Ci pisać o tych gonadotriponach. Nie wiem za dużo w tym temacie, ale są chyba silniejsze niż zwykle leki na stymulację. A ten pęcherzyk to jakiś kolos 😱

reklama
Jak ja was rozumiem...w prawdzie staram się ,,dopiero'' 7 cykli, ale jestem nadwrażliwcem i zdarzają mi się momenty kiedy czuję, że serce mi pęknie ze smutku i rozczarowania. Przechodziłam w przeszłości długi epizod depresyjny i bardzo zwracam teraz uwagę na swoje zdrowie psychiczne, starając się reagować w porę zanim wpadnę w spiralę załamania.

Znacie Ovulomed Max? Znajoma wyzbywa się resztek po sukcesie i oddała mi ledwo napoczęte opakowanie. Warto?
Nie znam tego supla ale to coś pokroju inofem inozytol i inne witaminy. Ja bym brała 😜

No tu cię nie pociesze bo około 3 lat ale z przerwami. Najpierw około pół roku intralipid i steryd bez efektu. Później gdzieś 3 miesiące z lekarzem NPR inny zestaw leków i sam steryd i się udało. Wiadomo każdy jest inny więc nie da się do końca określić.
😭

Macie tak ze czujecie się okropnie przytłoczone , a jak jest jakieś spotkanie rodzinne to masz wyzuty bo każdy się patrzy dlaczego oni kufaa dzieci nie maja co za wstyd !
Ja to czasami się obwiniam , a przecież nie mam na nic wpływu , ale czuje ze nie jestem idealna dla męża bo to ja zawaliłam po całej linii 🥶

Czesc dziewczyny,

Z mila checia do was dolacze :)

z narzeczonamy staramy sie o dziecko od listopada 2020r. z badan zrobionych do tej pory wychodzi morfologia nasienia ponizej normy z reguly 0% raz w życiu podniosło sie do 1% a później spadło. Aktulanie jestem po drugiej inseminacji ktora na 99% tez sie nie udala ponieważ robilam testy i wyszedl negatywny jednak jutro jade na badanie beta tak jak zlecil lekarz.

Nieplodnosc jest czym starszym, nie spodziewalam sie ze nas dotknie :(

Nawet nie wiecie jak ja się cieszę że trafiłam na to forum ❤️
Ze znajomymi nie mogę pogadać o naszym problemie, każdy albo ma dziecko i narzeka albo kategorycznie się wzbrania i nie ma mowy o planowaniu. Czuję się totalnie niezrozumiana, bo „jak to? Z czym macie problem? Serio chcesz bachora? Ja gdybym mogła to bym cofnęła czas. Poród to najgorsza rzecz, wiesz jak to boli i pęka?”
Dobrze że jesteście WY ❤️ tutaj nie ma głupich pytań, wyśmiewania że pytamy kilka razy o to samo, testujemy 3dpo, mamy kryzysy emocjonalne.
Często już brakuje mi sił, kręcę się w kółko, śni mi się ciąża, brzuszek, ruchy dziecka… ale wracam do Was, czytam Wasze historie i mocno trzymam za Nas wszystkie kciuki ❤️

reklama
Do góry