reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Wczoraj się prawie popłakałam jak powiedziałam Staremu że dwie dziewczyny ze Staraczek są w ciąży 🥹 przeżywam każde testowanie z wami…
ja też mojemu opowiadam o dziewczynach tutaj...
pamiętam jak zrobiłam do monitora "coooo o nieeeee :(" a on spytał się coś się stało i mu powiedziałam, ze jedna z dziewczyn z forum ma pozamaciczną. To była @Bibi89 :(

reklama
Nawet nie wiecie jak ja się cieszę że trafiłam na to forum ❤️
Ze znajomymi nie mogę pogadać o naszym problemie, każdy albo ma dziecko i narzeka albo kategorycznie się wzbrania i nie ma mowy o planowaniu. Czuję się totalnie niezrozumiana, bo „jak to? Z czym macie problem? Serio chcesz bachora? Ja gdybym mogła to bym cofnęła czas. Poród to najgorsza rzecz, wiesz jak to boli i pęka?”
Dobrze że jesteście WY ❤️ tutaj nie ma głupich pytań, wyśmiewania że pytamy kilka razy o to samo, testujemy 3dpo, mamy kryzysy emocjonalne.
Często już brakuje mi sił, kręcę się w kółko, śni mi się ciąża, brzuszek, ruchy dziecka… ale wracam do Was, czytam Wasze historie i mocno trzymam za Nas wszystkie kciuki ❤️
też tutaj wlasnie się czuje rozumiana. Bo ja co prawda mogę pogadać z bliskimi, ale niestety kto nie rpzeżył nie do końca zrozumie niepłodność...

Dziewczyny, mimo tych złych nastrojów życzę Wam miłego weekendu :)
Jutro moje urodziny, będę pić zdrowie moje i nasze, zeby nam się udało w końcu!
a jak ciocia Agniesia walnie proseko to wszystkie życzenia się muszą spełnić!
chciałabym Ci podziękować za nakrzyczenie na mój okres, bo chyba się wystraszył i przyszedł 😝 Pij za siebie, za Nas i tak o, dla zabawy 😁 Wszystkiego Najcudowniejszego Ci życzę i baw się tak, jakby jutra miało nie być!

Właśnie rozpoczęłam 12 cykl starań i trochę się zdołowałam, ze już tyle miesięcy minęło od kiedy zaczęliśmy starania… Nie wiem co mam myśleć… Chyba za bardzo Was tu uwielbiam i mój mózg przez to blokuje mi zajście w ciąże 😝 Znów wraca mi etap gdy nie mogę patrzeć na ciężarne, a widok dzieci w wózkach mnie rozbraja… Ehhhh…

Wracam po monitoringu. 17 dc. Pęcherzyk prawie 40mm więc już mianowany torbielą.
Od dziś duphaston przez 10 dni na wywołanie okresu.
Mojej ginekolog powoli kończą się możliwości, a mi siły.
Zaproponowała mi ostatni cykl stymulacji tym razem gonadotropinami plus arthroteciem (nie wiem czy dobrze pamiętam) na pęknięcie. Podobno podaje się 3 tabletki doodbytniczo żeby wywolac jakieś turbo pęknięcie.
Jeśli ktoś ma jakieś doświadczenie w tym temacie chętnie posłucham bo muszę w ciągu 10 dni podjąć decyzję czy chce mieć jeszcze jeden stymulowany cykl
Ja miałam stymulację gonadotropiną (Gonal f, zastrzyki), przed inseminacją, ale Twojego leku na pęknięcie nie znam.
Stymulacja ponoć standardowa, urosły mi 2-3 pęcherzyki, z czasem 1 dominujący, ale może dlatego, że jestem stara ;-) Zero skutków ubocznych. Dawka 75 jednostek, przed przyszłą próbą lekarz zwiększył mi do 100. A przy in vitro to jest 2-3 razy więcej.

Czesc dziewczyny,

Z mila checia do was dolacze :)

z narzeczonamy staramy sie o dziecko od listopada 2020r. z badan zrobionych do tej pory wychodzi morfologia nasienia ponizej normy z reguly 0% raz w życiu podniosło sie do 1% a później spadło. Aktulanie jestem po drugiej inseminacji ktora na 99% tez sie nie udala ponieważ robilam testy i wyszedl negatywny jednak jutro jade na badanie beta tak jak zlecil lekarz.

Nieplodnosc jest czym starszym, nie spodziewalam sie ze nas dotknie :(
nikt się nie spodziewa :( szczęśliwi ludzie, którzy sobie pomyśleli "staramy się o dziecko" i po 2 miesiącach byli w ciąży...

reklama
Wiem, że ponawiam prośbę ale czy możecie zerknąć? Doczytałam oczywiście, że powinnam zrobić te badania na początku cyklu a nie 7dpo. Tego mi lekarz nie powiedział a zależało mi na progu stąd taki termin
Screenshot_2022-05-06-16-27-06-582_cn.wps.moffice_eng.jpg
IMG_20220506_141549.jpg

Do góry