reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

reklama
Strasznie dużo tu nowych dziewczyn ... mam nadzieję że nie na długo... ustawcie jak możecie awatary, będzie łatwiej was zapamiętać 🙂

tak jedna w grudniu druga w sierpniu .. grudniowa w prawym jajowodzie usunięto mi . a w sierpniu u lewym , niby zostawili ale flak raczej drazny nie jest a ja się boje znów mieć powtórkę z rozrywki 😕
U mnie minął miesiąc od podania metotreksatu. Miałam CP w lewym jajowodzie... teraz siedzę na ławce oczekujących bo starać się nie możemy jeszcze niecałe 5 miesięcy 🙄
To była moja pierwsza w życiu ciąża po prawie roku starań wiec przeszłam to ciężko. Ale o dziwo, już jest lepiej... ale też cholernie boję się powtórki...
ja też mojemu opowiadam o dziewczynach tutaj...
pamiętam jak zrobiłam do monitora "coooo o nieeeee :(" a on spytał się coś się stało i mu powiedziałam, ze jedna z dziewczyn z forum ma pozamaciczną. To była @Bibi89 :(
😭😭😭😭 ❤️❤️❤️❤️

Ja jutro też będę pić Twoje zdrowie urodzinowe! A nawet zacznę dzis 😂 co sobie będę żałować
Wogole właśnie sprawdzilam że dziś 28dc a na okres się nie zapowiada 🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️

Hej Dziewczyny.
Jestem raczkująca na forum. Chciałam zapytać jak wygląda badanie drożności, w sensie, nie technicznie, ale jak się czułyście po badaniu, czy to od razu coś wiadomo czy nie, ogólnie. Na razie czekam na okres, a potem od razu na badanie. Staramy się z mężem długo. Poroniłam pierwszą ciążę, potem kilka lat leczenia (tarczyca), teraz badania porobione, wszystko git, a nie ma bąbla... Wkoło wszyscy- wyluzuj, odpuść, nie myśl, ale weź nie myśl, jak tak bardzo chcesz.
Cześć, miałam sono i zwykłe HSG, żadnych znieczuleń, lek w stylu nospy do zażycia przed. Ból (jak przy miesiączce) do zniesienia, nie trwa to długo, nieprzyjemny moment wkładania wziernika i to tyle... Ale wiem, że różnie to dziewczyny przeżywają.

Strasznie dużo tu nowych dziewczyn ... mam nadzieję że nie na długo... ustawcie jak możecie awatary, będzie łatwiej was zapamiętać 🙂

U mnie minął miesiąc od podania metotreksatu. Miałam CP w lewym jajowodzie... teraz siedzę na ławce oczekujących bo starać się nie możemy jeszcze niecałe 5 miesięcy 🙄
To była moja pierwsza w życiu ciąża po prawie roku starań wiec przeszłam to ciężko. Ale o dziwo, już jest lepiej... ale też cholernie boję się powtórki...

😭😭😭😭 ❤️❤️❤️❤️

Ja jutro też będę pić Twoje zdrowie urodzinowe! A nawet zacznę dzis 😂 co sobie będę żałować
Wogole właśnie sprawdzilam że dziś 28dc a na okres się nie zapowiada 🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️

to jest coś okropnego , a najlepsze jest go ze beta rosła wzorowo 🤦🏼‍♀️💔

nikt się nie spodziewa :( szczęśliwi ludzie, którzy sobie pomyśleli "staramy się o dziecko" i po 2 miesiącach byli w ciąży...
W sumie to ja na pierwszej wizycie u ginekologa już dostałam informację, że będę miała problemy z zajściem w ciążę. Po kilku latach, już inny lekarz również to stwierdził bo endometrioza, brak owulacji i kazał się starać, zaczęłam starania pomimo, że nie myślałam jeszcze wtedy o dzieciach (chciałam mieć ale nie w wieku 19-20 lat) no i nadal tu jestem co prawda po kilku poronieniach więc do tej pory płoda mniej więcej byłam ale cel nie został nadal osiągnięty... I chyba tylko dzięki temu, że miałam świadomość problemu od wielu lat to do tej pory jeszcze nie wylądowałam w psychiatryku. Chociaż ostatnio już mam chwile zwątpienia i załamania... w większości badań które robię wychodzi coś źle- zaczęłam się już bać robić kolejne badania bo boję się co wyjdzie dalej...

Tak wogole czy któraś z was ma dodatnie ANA i ma informacje czy to wpływa w jakiś sposób na zajście w ciążę czy tylko na ewentualne donoszenie?

Cześć, miałam sono i zwykłe HSG, żadnych znieczuleń, lek w stylu nospy do zażycia przed. Ból (jak przy miesiączce) do zniesienia, nie trwa to długo, nieprzyjemny moment wkładania wziernika i to tyle... Ale wiem, że różnie to dziewczyny przeżywają.
Dzięx. No właśnie, zależy od człowieka. A i tak jest się w stanie znieść niemal wszystko, oby tylko wszystko okazało się dobrze...

reklama
@Ladycarooo już dziś składam najszczersze życzenia, żeby życie obchodziło się z tobą jak z księżniczką, żeby nigdy nie brakowało ci zdrowia, miłości, pieniędzy, radości, siły i obecności bliskich osób, żeby los zaskakiwał cię wyłącznie pozytywnie i oczywiście, żeby spełniły się wszystkie twoje marzenia, a w szczególności to, któremu bardzo tutaj kibicujemy :)

Do góry