reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

reklama
Koniecznie daj znać co wyjdzie z badań, trzymamy kciuki mocno 🤞🤞

Hipotetycznie... mogła owu być wcześniej 🤷🏽‍♀️ albo może bliźniaki 🤞
Ektopowa to to raczej nie jest, możesz być spokojna, masz jakieś bóle? Plamienia?
Progesteron jest piękny! Jak masz możliwość iść wcześniej na usg to nie czekaj, już napewno coś widać a widok Cie uspokoi 🤞🤞🤞🤞
Dziękuje bardzo za odp🌷Idę jutro. Nie wytrzymam dłużej. O 17 mam wizytę. Nie czytam netu( bo już widzę że wysoka Beta przy zaśniadowej i zespole downa🥺)

ciąża ektopowa nie charakteryzuje się wysokimi poziomami bety, a raczej nie równymi jej przyrostami. Poza tym taki progesteron prawie ją wyklucza. Wysoka beta może mieć kilka powodów. Najczęściej jednak po prostu owulacja była wcześniej niż kobieta myśli, że była. Może oczywiście zwiastować też ciążę mogą jak i jakieś mniej fajne rzeczy, ale nie ma według mnie aktualnie żadnego powodu do nerwów (ani do brania proga 😉)
Wiem czytałam o tych mniej fajnych i już mam strach. Okropne to, że zamiast się cieszyć to człowiek się boi. Ciagle strach, strach czy zajdzie w ciąże, później strach jak w niej jest….ciagle nam towarzyszy. Zaczynam się zastanawiać czy ostatni okres na pewno był okresem… ale była żywa krew…nie wiem. Muszę wyłączyć myślenie i poczekać.

Wiem czytałam o tych mniej fajnych i już mam strach. Okropne to, że zamiast się cieszyć to człowiek się boi. Ciagle strach, strach czy zajdzie w ciąże, później strach jak w niej jest….ciagle nam towarzyszy. Zaczynam się zastanawiać czy ostatni okres na pewno był okresem… ale była żywa krew…nie wiem. Muszę wyłączyć myślenie i poczekać.
ale w jaki sposób masz potwierdzoną owulacje?

Na usg nic nie stwierdzili, dostałam zjeby za to, że za wcześnie zrobiłam betę i jaki był sens moich działań 💁 wkurwili mnie jak nie wiem. Nie widać żadnego pęcherzyka, więc powiedzieli, że albo poronienie albo ciąża pozamaciczna. Albo-to jest najlepsze- to wczesna ciąża i nie widać jeszcze pęcherzyka! A dobrze wiedzieli, że robiłam betę 6. 04 i była 30, więc pęcherzyk to dawno powinno być widać. Czekam aż zrobią mi betę teraz. Jak oni to sprawdza, czy to ciąża pozamaciczna, skoro na usg tego nie widzieli?

Na usg nic nie stwierdzili, dostałam zjeby za to, że za wcześnie zrobiłam betę i jaki był sens moich działań 💁 wkurwili mnie jak nie wiem. Nie widać żadnego pęcherzyka, więc powiedzieli, że albo poronienie albo ciąża pozamaciczna. Albo-to jest najlepsze- to wczesna ciąża i nie widać jeszcze pęcherzyka! A dobrze wiedzieli, że robiłam betę 6. 04 i była 30, więc pęcherzyk to dawno powinno być widać. Czekam aż zrobią mi betę teraz. Jak oni to sprawdza, czy to ciąża pozamaciczna, skoro na usg tego nie widzieli?
Wszystko zależy od tego ile wynosi teraz beta 🤷🏽‍♀️ badalas betę po tym jak wyniosła 30?
U mnie przy becie 630 padło podejrzenie ale mój jajowód był już napuchniety. Przy 1260 potwierdzili CP. Mialas plamienia ? Boli Cie coś? Pobrali już krew do bety ?

@Ceonis wiem że to czekanie jest okropne i wiem że nie da się nie myśleć teraz o najgorszym. Ja przez ostatni miesiąc stałam się posiadaczką sporej ilości siwych włosów przez to co się działo. Twój parter jest z Tobą? Masz jakieś wsparcie ? Jeśli potrzebujesz porozmawiać to pisz śmiało! ❤️

żeby móc potwierdzić ciążę pozamaciczną muszą wykonywać kontrolę poziomu bety i usg. Generalnie nie wygląda to dobrze bo dziś beta powinna być już na takim etapie, że powinni uwidocznić pęcherzyk na usg 🥺
Zbadają bete i będą wodzie czy na przykład jakoś mocno spadła, czy jest na tyle niska, że może nie być widać ciąży na usg, czy wręcz odwrotnie jest wysoka i w takim wypadku trzeba szukać ciąży poza macica

reklama
Do góry