reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Drogie Staraczki, Odebrałam wynik, jakoś wysoko ta Beta.🥺 patrząc, że owu była w okolicy 4 kwietnia… Czekam do piątku, zrobie kontrole… co do proga to nie znam się totalnie. Zadzwoniłam do ginekologa kazał mi brać luteinę dopochwowo, 1/5 aspiryny ( nie mogę Acardu) i dopiero za 10 dni przyjść…
i acard i aspiryna mają ten sam składnik. Kwas acetylosalicylowy przy czym aspiryna ma dodatek kwasu ascorbinowego czyli po prostu wit c. Natomiast substancja czynna jest taka sama 🤔
Jaka ta beta +

reklama
Hej, nie wiem czy zaraz do Was nie wrócę. Jestem w szpitalu, dostałam plamień i tak sobie czekam aż mnie zbadają. Plus taki, że bez skierowania dość szybko przyjęli mnie na oddział. To jest 6 tydzień 🥺🥺
co się stało?
Miałaś badane przyrosty? Jakieś usg już wcześniej? Mocne te plamienia?

co się stało?
Miałaś badane przyrosty? Jakieś usg już wcześniej? Mocne te plamienia?
Właśnie na usg u mojej lekarki w prywatnej przychodni nie było terminów ani przed świętami, ani po. Dopiero na 30 kwietnia, ale mieli dzwonić jak uda im się mnie gdzieś wcześniej wcisnac. Także usg nie miałam, pewnie dzisiaj mi lekarz zrobi. A te plamienia takie jak w pierwszy dzień okresu, nie leje się, ale też nie są to 3 kropelki. I to niestety żywa krew... Takze wszystko już wiadomo 😭

Hej, nie wiem czy zaraz do Was nie wrócę. Jestem w szpitalu, dostałam plamień i tak sobie czekam aż mnie zbadają. Plus taki, że bez skierowania dość szybko przyjęli mnie na oddział. To jest 6 tydzień 🥺🥺
Koniecznie daj znać co wyjdzie z badań, trzymamy kciuki mocno 🤞🤞
Zazu ale czemu może być aż taka duża? To nie zwiastuje ektopowej? 🥺Hipotetycznie owulacje miałam 15 dni temu, to możliwe ?
Hipotetycznie... mogła owu być wcześniej 🤷🏽‍♀️ albo może bliźniaki 🤞
Ektopowa to to raczej nie jest, możesz być spokojna, masz jakieś bóle? Plamienia?
Progesteron jest piękny! Jak masz możliwość iść wcześniej na usg to nie czekaj, już napewno coś widać a widok Cie uspokoi 🤞🤞🤞🤞

Właśnie na usg u mojej lekarki w prywatnej przychodni nie było terminów ani przed świętami, ani po. Dopiero na 30 kwietnia, ale mieli dzwonić jak uda im się mnie gdzieś wcześniej wcisnac. Także usg nie miałam, pewnie dzisiaj mi lekarz zrobi. A te plamienia takie jak w pierwszy dzień okresu, nie leje się, ale też nie są to 3 kropelki. I to niestety żywa krew... Takze wszystko już wiadomo 😭
generalnie to nic nie wiadomo rozumiem, że się teraz bardzo denerwujesz, ale być może niepotrzebnie. Powodów plamień może być mnóstwo i statystycznie najrzadziej jest to poronienie. Trzymam kciuki i koniecznie dawaj znac🤞🤞🤞🤞

reklama
Zazu ale czemu może być aż taka duża? To nie zwiastuje ektopowej? 🥺Hipotetycznie owulacje miałam 15 dni temu, to możliwe ?
ciąża ektopowa nie charakteryzuje się wysokimi poziomami bety, a raczej nie równymi jej przyrostami. Poza tym taki progesteron prawie ją wyklucza. Wysoka beta może mieć kilka powodów. Najczęściej jednak po prostu owulacja była wcześniej niż kobieta myśli, że była. Może oczywiście zwiastować też ciążę mogą jak i jakieś mniej fajne rzeczy, ale nie ma według mnie aktualnie żadnego powodu do nerwów (ani do brania proga 😉)

Do góry