reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Cześć dziewczyny! Jak tam po świętach? 😁 U mnie dziś 13dc, testy owu wychodzą mi blade, ale robiłam tylko raz dziennie (dzisiaj 2 razy, ale i tak nic mi to nie dało), coś mnie dzisiaj w podbrzuszu ciąga, ale na owulację nic mi tu nie wygląda... Śluz lichy, temperatura robi sobie ze mnie jaja (mierzę codziennie o tej samej godzinie, ale przez remonty i święta późno chodzę spać i różnie z tymi godzinami snu bywa). Normalnie nic w tym cyklu nie wiem... Ostatni taki beznadziejny cykl miałam po biochemie 😱
Trzymajcie mnie, bo nie wytrzymię 🤣
Kurcze wysokie te twoje temp. O której mierzysz? Bo ja w ustach koło 5:30 i pierwsza faza to tak 35,8-36,25

reklama
Jak ciaza jest zdrowa to się utrzyma. Dziś nic nie aplikuj, jutro sprawdzę betę I progesteron. A z wynikami zadzwoń potem do gina. Mój ginekolog nie zalecał aplikacji progesteronu aż do sprawdzenia 3ciej bety. I myślę że gdyby nie moje uporczywe naciskanie na suplementacje proga to nie przepisałby mi go. A tym samym nie karmiłabym CP przez tydzień 🤷🏽‍♀️
plamienia masz brązowe ? Ile jesteś po owu?
Tak plamienia brązowe, wg aplikacji Flow jestem 15 dni po owulacji.

Tak plamienia brązowe, wg aplikacji Flow jestem 15 dni po owulacji.

@Zazuu - dobrze, tak zrobię. Dam Wam znać, bo moja intuicja ani ciało nie czuje jakoś tych kresek
Nie stresuj się narazie. Koniecznie daj znać jak będziesz miała wyniki bety I progesteronu. Jak zrobisz jutro to przyrost w piątek zbadasz i wtedy mozesz zacząć analizować. Nic już zrobić nie możesz, trzeba czekać 🤞

To ja gluta mam prawie co miesiąc w okolicy owu, nawet w tym cyklu miałam 1-2 dni przed prawdopodobną owu (nie robiłam testów, ale okres przyszedł w odpowiednim czasie po glucie) więc u mnie to po prostu zwiastun owu, a i tak wiele razy jak był, tak się nic nie udawało.

A nie możesz zrobić u męża dwa razy? Sprawdzałaś czy beta po zabiegu spadała? Może to coś nowego, a może pozostałości po poprzednim, ciężko stwierdzić.

Też nie przepadam za jedzeniem świątecznym 😝 Im więcej jedzenia na stole tym mniej mi się chce jeść. Jednak w te święta wyjątkowo trochę pojadłam i podbudowywałam endo żeby ładnie rosło 😛 Dziś 8dc, nie mam pojęcia kiedy będzie owu, bo cykl po zabiegu wydłużył się o 12 dni. Ale będziemy się zabierać do roboty 😁
Kto poleci jakieś testy owu w ilości hurtowej, najlepiej domowe laboratorium? Żeby było taniej niż w rossku? :)
Właśnie będę u niego tylko dwa dni ale stwierdziłam, że może mi się uda i zdążę wrócić do siebie do miasta żeby po dwóch dniach zrobić drugie badanie. Dzisiaj mi wyszła beta 246 także narazie dałam sobie spokój z szarpaniem się z psami na długich spacerach, poczekam do czwartku.

Kurcze wysokie te twoje temp. O której mierzysz? Bo ja w ustach koło 5:30 i pierwsza faza to tak 35,8-36,25
wysokie? Właśnie niskie jak nie wiem 🤣 Zobacz jakie mam w normalnie! Mierzę 5:30 w pochwie

Załączniki

• 4da8e9e1-35f4-4f94-ac0f-401bf6f0910f.jpg
    4da8e9e1-35f4-4f94-ac0f-401bf6f0910f.jpg
    32,9 KB · Wyświetleń: 39
reklama
Właśnie miałam usg w szpitalu. Beta już zerowa, lewy jajowód jeszcze lekko powiększony ale już mogę powiedzieć że wracam do życia, zamykam przygodę z CP 🤷🏽‍♀️
Dowiedziałam się też ze juz jestem przed owulacją, organizm jednak jest mądry bo owu z prawego jajnika 😁 aczkolwiek nic to nie zmienia. Zakaz ciąży przez min 3 miesiące a najlepiej czekać 6, chociaż pwiedziala mi że jeśli owu wypadnie mi w ostatnich dniach września to nie marnować cyklu 🤷🏽‍♀️ czekam na termin wizyty za jakieś 4 tyg (może państwowo będą bardziej chętni na zrobienie mi drożności bo prywatnie się nie rwą narazie) no i tyle ... skończyła się właśnie moja pierwsza w życiu ciąża 🤷🏽‍♀️

Do góry