reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

Cześć dziewczyny! Jak tam po świętach? 😁 U mnie dziś 13dc, testy owu wychodzą mi blade, ale robiłam tylko raz dziennie (dzisiaj 2 razy, ale i tak nic mi to nie dało), coś mnie dzisiaj w podbrzuszu ciąga, ale na owulację nic mi tu nie wygląda... Śluz lichy, temperatura robi sobie ze mnie jaja (mierzę codziennie o tej samej godzinie, ale przez remonty i święta późno chodzę spać i różnie z tymi godzinami snu bywa). Normalnie nic w tym cyklu nie wiem... Ostatni taki beznadziejny cykl miałam po biochemie 😱
Trzymajcie mnie, bo nie wytrzymię 🤣
Kurcze wysokie te twoje temp. O której mierzysz? Bo ja w ustach koło 5:30 i pierwsza faza to tak 35,8-36,25

reklama
Jak ciaza jest zdrowa to się utrzyma. Dziś nic nie aplikuj, jutro sprawdzę betę I progesteron. A z wynikami zadzwoń potem do gina. Mój ginekolog nie zalecał aplikacji progesteronu aż do sprawdzenia 3ciej bety. I myślę że gdyby nie moje uporczywe naciskanie na suplementacje proga to nie przepisałby mi go. A tym samym nie karmiłabym CP przez tydzień 🤷🏽‍♀️
plamienia masz brązowe ? Ile jesteś po owu?
Tak plamienia brązowe, wg aplikacji Flow jestem 15 dni po owulacji.

Tak plamienia brązowe, wg aplikacji Flow jestem 15 dni po owulacji.

@Zazuu - dobrze, tak zrobię. Dam Wam znać, bo moja intuicja ani ciało nie czuje jakoś tych kresek
Nie stresuj się narazie. Koniecznie daj znać jak będziesz miała wyniki bety I progesteronu. Jak zrobisz jutro to przyrost w piątek zbadasz i wtedy mozesz zacząć analizować. Nic już zrobić nie możesz, trzeba czekać 🤞

To ja gluta mam prawie co miesiąc w okolicy owu, nawet w tym cyklu miałam 1-2 dni przed prawdopodobną owu (nie robiłam testów, ale okres przyszedł w odpowiednim czasie po glucie) więc u mnie to po prostu zwiastun owu, a i tak wiele razy jak był, tak się nic nie udawało.

A nie możesz zrobić u męża dwa razy? Sprawdzałaś czy beta po zabiegu spadała? Może to coś nowego, a może pozostałości po poprzednim, ciężko stwierdzić.

Też nie przepadam za jedzeniem świątecznym 😝 Im więcej jedzenia na stole tym mniej mi się chce jeść. Jednak w te święta wyjątkowo trochę pojadłam i podbudowywałam endo żeby ładnie rosło 😛 Dziś 8dc, nie mam pojęcia kiedy będzie owu, bo cykl po zabiegu wydłużył się o 12 dni. Ale będziemy się zabierać do roboty 😁
Kto poleci jakieś testy owu w ilości hurtowej, najlepiej domowe laboratorium? Żeby było taniej niż w rossku? :)
Właśnie będę u niego tylko dwa dni ale stwierdziłam, że może mi się uda i zdążę wrócić do siebie do miasta żeby po dwóch dniach zrobić drugie badanie. Dzisiaj mi wyszła beta 246 także narazie dałam sobie spokój z szarpaniem się z psami na długich spacerach, poczekam do czwartku.

Kurcze wysokie te twoje temp. O której mierzysz? Bo ja w ustach koło 5:30 i pierwsza faza to tak 35,8-36,25
wysokie? Właśnie niskie jak nie wiem 🤣 Zobacz jakie mam w normalnie! Mierzę 5:30 w pochwie

Załączniki

• 4da8e9e1-35f4-4f94-ac0f-401bf6f0910f.jpg
    4da8e9e1-35f4-4f94-ac0f-401bf6f0910f.jpg
    32,9 KB · Wyświetleń: 43
reklama
Właśnie miałam usg w szpitalu. Beta już zerowa, lewy jajowód jeszcze lekko powiększony ale już mogę powiedzieć że wracam do życia, zamykam przygodę z CP 🤷🏽‍♀️
Dowiedziałam się też ze juz jestem przed owulacją, organizm jednak jest mądry bo owu z prawego jajnika 😁 aczkolwiek nic to nie zmienia. Zakaz ciąży przez min 3 miesiące a najlepiej czekać 6, chociaż pwiedziala mi że jeśli owu wypadnie mi w ostatnich dniach września to nie marnować cyklu 🤷🏽‍♀️ czekam na termin wizyty za jakieś 4 tyg (może państwowo będą bardziej chętni na zrobienie mi drożności bo prywatnie się nie rwą narazie) no i tyle ... skończyła się właśnie moja pierwsza w życiu ciąża 🤷🏽‍♀️

Do góry