reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

reklama
No to u mnie tak samo było, na zewnątrz nic, a w środku dużo. I mam jeszcze takie przemyslenie, ale podkreślam, że subiektywne, że jak doszło do zapłodnienia to mój organizm "wyrzucił" resztkę niepotrzebnego już śluzu na zewnątrz. Siedziałam w toalecie na jedynce i nagle taki wielki glut spadł mi na uda🙈 a myślałam, że ja nie mam śluzu i że cały czas jest sucho, a tu takie coś wypadło 😂
O
To ja gluta mam prawie co miesiąc w okolicy owu, nawet w tym cyklu miałam 1-2 dni przed prawdopodobną owu (nie robiłam testów, ale okres przyszedł w odpowiednim czasie po glucie) więc u mnie to po prostu zwiastun owu, a i tak wiele razy jak był, tak się nic nie udawało.
Mam pytanie, bo gdzieś w poprzednich postach wyczytałam żeby betę robić w tym samym laboratorium, bardzo mi zależy żeby zrobić przed powrotem do Holandii ale jestem teraz u siebie w mieście, a jutro jadę do męża. Pytanie czy jeśli zrobię w laboratorium "diagnostyka " tylko w różnym punkcie to będzie wiarygodne? Ogólnie dostałam miesiączkę 2 dni przed czasem po zabiegu, żywa krew i skrzep czyli normalnie.. by było ale skończyła się dosłownie po 2 dniach, myślałam że po wypiciu wina z przyjaciółką mi się zatrzymał, bo zadziwijaco szybko mnie walnęło to wino ale okres nie wraca i nie wraca, zrobiłam rano test, bo mnie koleżanka namawiała i sama nie wiem, niby kreska jest ale po takiej żywej krwi to byłabym zaskoczona gdyby się coś utrzymało więc chce zrobić betę, bo nie wiem czy to jakaś ciąża chemiczna czy test wadliwy czy wariują mi hormony. Zobacz załącznik 1393346
A nie możesz zrobić u męża dwa razy? Sprawdzałaś czy beta po zabiegu spadała? Może to coś nowego, a może pozostałości po poprzednim, ciężko stwierdzić.
hej dziewczyny!
Ja w święta jak zwykle się nie najadłąm, bo nie lubię świątecznego żarcia xD wszystkie mięs, sałatki i ciasta mogądla mne nie istnieć. Ale za to wczoraj podpiłam whisky i głowa mnie boli xD
Dzień cyklu nie wiem który,ale jestem w okolicy owu i smutno mi trochę, że się nie staramy :p
Miłego tygodnia!
Też nie przepadam za jedzeniem świątecznym 😝 Im więcej jedzenia na stole tym mniej mi się chce jeść. Jednak w te święta wyjątkowo trochę pojadłam i podbudowywałam endo żeby ładnie rosło 😛 Dziś 8dc, nie mam pojęcia kiedy będzie owu, bo cykl po zabiegu wydłużył się o 12 dni. Ale będziemy się zabierać do roboty 😁
Kto poleci jakieś testy owu w ilości hurtowej, najlepiej domowe laboratorium? Żeby było taniej niż w rossku? :)

To ja gluta mam prawie co miesiąc w okolicy owu, nawet w tym cyklu miałam 1-2 dni przed prawdopodobną owu (nie robiłam testów, ale okres przyszedł w odpowiednim czasie po glucie) więc u mnie to po prostu zwiastun owu, a i tak wiele razy jak był, tak się nic nie udawało.

A nie możesz zrobić u męża dwa razy? Sprawdzałaś czy beta po zabiegu spadała? Może to coś nowego, a może pozostałości po poprzednim, ciężko stwierdzić.

Też nie przepadam za jedzeniem świątecznym 😝 Im więcej jedzenia na stole tym mniej mi się chce jeść. Jednak w te święta wyjątkowo trochę pojadłam i podbudowywałam endo żeby ładnie rosło 😛 Dziś 8dc, nie mam pojęcia kiedy będzie owu, bo cykl po zabiegu wydłużył się o 12 dni. Ale będziemy się zabierać do roboty 😁
Kto poleci jakieś testy owu w ilości hurtowej, najlepiej domowe laboratorium? Żeby było taniej niż w rossku? :)
ja aktualnie używam tych. Ale na allegro z domowe laboratorium też można kupić w przystępnej cenie jednak z tego co kojarze te i tak wychodziły dużo taniej.

Załączniki

• cc09f95e-9ce3-4f9c-b7df-e0278434df10.jpg
    cc09f95e-9ce3-4f9c-b7df-e0278434df10.jpg
    34,2 KB · Wyświetleń: 66
Hej Kochane… jak wiecie nie było mnie tu trochę. Odpuściliśmy sobie totalnie starania, monitoring, stymulację… wczoraj powinnam dostać okres, nie mam totalnie żadnych objawów, oprócz delikatnych mdłości i nawrotu mojej przewlekłej choroby autoimmunologicznej z pełnym spektrum objawów. Standardowo od 7 dni plamienia, jak zawsze przed okresem.Stwierdziłam, że zrobie test. Nie wierzę własnym oczom. Boje się bardzo. Nie wiem co mam robić. Cieszyć się czy płakać. Straciłam już raz ciąże…
Nie znam się na tym więc merytorycznie nie pomogę. Jednak trzymam bardzo mocno kciuki za to, by Wam się udało! Widok Twojego testu aż mnie wzruszył, trzymam mocno kciuki za to, by ten stres, który dziś czujesz przemienił się w czyste szczęście ❤️❤️❤️

Nie znam się na tym więc merytorycznie nie pomogę. Jednak trzymam bardzo mocno kciuki za to, by Wam się udało! Widok Twojego testu aż mnie wzruszył, trzymam mocno kciuki za to, by ten stres, który dziś czujesz przemienił się w czyste szczęście ❤️❤️❤️
Dziękuje za te słowa, bardzo wiele dla mnie znaczą. ❤️ Podpowiedzcie tylko proszę czy powinnam zaaplikować luteinę ( jutro idę na betę i proga) martwię się tym plamieniem, ale nie chce zafałszować wyników. Nie znam się totalnie na tym.🥺

Dziękuje za te słowa, bardzo wiele dla mnie znaczą. ❤️ Podpowiedzcie tylko proszę czy powinnam zaaplikować luteinę ( jutro idę na betę i proga) martwię się tym plamieniem, ale nie chce zafałszować wyników. Nie znam się totalnie na tym.🥺
luteina wychodzi w badaniu jednak czy jakbyś dzisiaj zaaplikowała to czy ona jakoś znacząco na jutrzejszy wynik będzie miała wpływ, trudno ocenić. Poza tym najlepiej jak będziesz miała zrobiony przyrost bety dla porównania. Ja bym jutro poszla do gina na wizytę.

luteina wychodzi w badaniu jednak czy jakbyś dzisiaj zaaplikowała to czy ona jakoś znacząco na jutrzejszy wynik będzie miała wpływ, trudno ocenić. Poza tym najlepiej jak będziesz miała zrobiony przyrost bety dla porównania. Ja bym jutro poszla do gina na wizytę.
Ok, spróbuje ❤️Nie wiem czy mogę tu pisać, czy powinnam te pytania już gdzieś indziej zadawać? Przepraszam, ale z Wami jestem związana i to jedyny wątek który śledzę… szczerze napiszcie.

reklama
Jak ciaza jest zdrowa to się utrzyma. Dziś nic nie aplikuj, jutro sprawdzę betę I progesteron. A z wynikami zadzwoń potem do gina. Mój ginekolog nie zalecał aplikacji progesteronu aż do sprawdzenia 3ciej bety. I myślę że gdyby nie moje uporczywe naciskanie na suplementacje proga to nie przepisałby mi go. A tym samym nie karmiłabym CP przez tydzień 🤷🏽‍♀️
plamienia masz brązowe ? Ile jesteś po owu?

Do góry