reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

reklama
Dziewczyny ostatnio mnie naszła taka myśl dużo czytałam o borowinie na niepłodność ? Czy może ktoś korzystał ? Warto wybrać się na zabieg do Krynicy ? Czy odpuścić temat ?🙋🏼‍♀️🤷‍♀️

Hej, mam wyniki wymazu na trombofilię. Podpowiecie co one dla mnie oznaczają? Coś muszę wdrożyć?Zobacz załącznik 1389102
Wydaje mi się, że masz trombofilię. Bo masz V Leiden. Zapewne w ciąży od początku heparyna. Do tego mutacje MTHFR więc możliwe, że nie przyswajasz zwykłych witamin ( należy zmienić na metylowany kwas foliowy)

Wydaje mi się, że masz trombofilię. Bo masz V Leiden. Zapewne w ciąży od początku heparyna. Do tego mutacje MTHFR więc możliwe, że nie przyswajasz zwykłych witamin ( należy zmienić na metylowany kwas foliowy)
Dziękuję :) metylowany kwas foliowy biorę od roku ale nie sprawdzałam jego stężenia. Natomiast od tygodnia biorę Acard. Wizytę u gina mam dopiero pod koniec miesiąca więc zobaczę co powie.

To jeszcze jedne wyniki sprzed chwili 🙈
co powiecie o tych wynikach? Wiem że TSH za niskie, bo nawet czułam że tak będzie więc to do skorygowania, reszta raczej ok prawda? Zastanawia mnie tylko prog. Te 26,6 nmol/l to w przeliczeniu 8,36 ng/ml a teoretycznie dzisiaj jest 7dpo. Czy taki wynik wskazuje w ogóle na to że owu była? Od domniemanej owu pobolewa mnie prawy jajnik i zastanawiam się czy nie zrobiła mi się (pierwszy raz z życiu) jakaś torbiel, ale czy wtedy byłby taki prog? Z takim wynikiem to raczej nic w tym cyklu nie będzie 🥺
To pierwsze badanie to hemoglobina glinkowana, jest trochę za niska ale nieznacznie więc chyba nie ma się czym martwić?
IMG_20220412_135508.jpg

To jeszcze jedne wyniki sprzed chwili 🙈
co powiecie o tych wynikach? Wiem że TSH za niskie, bo nawet czułam że tak będzie więc to do skorygowania, reszta raczej ok prawda? Zastanawia mnie tylko prog. Te 26,6 nmol/l to w przeliczeniu 8,36 ng/ml a teoretycznie dzisiaj jest 7dpo. Czy taki wynik wskazuje w ogóle na to że owu była? Od domniemanej owu pobolewa mnie prawy jajnik i zastanawiam się czy nie zrobiła mi się (pierwszy raz z życiu) jakaś torbiel, ale czy wtedy byłby taki prog? Z takim wynikiem to raczej nic w tym cyklu nie będzie 🥺
To pierwsze badanie to hemoglobina glinkowana, jest trochę za niska ale nieznacznie więc chyba nie ma się czym martwić?Zobacz załącznik 1389139
TSH rzeczywiście niskie, ferrytyna bardzo ładna, homocysteina w normie, progesteron ma skoki i dołki więc mogłaś trafić akurat na ten "dołek" i dlatego wynik dosyć niski. Ale myślę, że owulacja była.

TSH rzeczywiście niskie, ferrytyna bardzo ładna, homocysteina w normie, progesteron ma skoki i dołki więc mogłaś trafić akurat na ten "dołek" i dlatego wynik dosyć niski. Ale myślę, że owulacja była.
No nie wiem, jakoś czuję że coś jest nie tak z progiem i z tym cyklem... Tylko z drugiej strony jakby nie było owu to wynik byłby chyba jeszcze niższy nie?

reklama
Do góry