Jula19
Fanka BB :)
muszę wziąć te kwestie na warsztatPani, toż to jeszcze nic nie wiadomo! Nie takie rzeczy się tu działy
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
muszę wziąć te kwestie na warsztatPani, toż to jeszcze nic nie wiadomo! Nie takie rzeczy się tu działy
Chciałabym, żeby też u mnie tak było jeśli estrofem nie pomoże to pierwsza stymulacja czerwiec/lipiecMocno trzymam kciuki!
Fakt, u mnie wystarczył jeden cykl stymulowany i się udało
Jak się czujesz?Mocno trzymam kciuki!
Fakt, u mnie wystarczył jeden cykl stymulowany i się udało
Wydaje mi się, że masz trombofilię. Bo masz V Leiden. Zapewne w ciąży od początku heparyna. Do tego mutacje MTHFR więc możliwe, że nie przyswajasz zwykłych witamin ( należy zmienić na metylowany kwas foliowy)Hej, mam wyniki wymazu na trombofilię. Podpowiecie co one dla mnie oznaczają? Coś muszę wdrożyć?Zobacz załącznik 1389102
Dziękuję metylowany kwas foliowy biorę od roku ale nie sprawdzałam jego stężenia. Natomiast od tygodnia biorę Acard. Wizytę u gina mam dopiero pod koniec miesiąca więc zobaczę co powie.Wydaje mi się, że masz trombofilię. Bo masz V Leiden. Zapewne w ciąży od początku heparyna. Do tego mutacje MTHFR więc możliwe, że nie przyswajasz zwykłych witamin ( należy zmienić na metylowany kwas foliowy)
TSH rzeczywiście niskie, ferrytyna bardzo ładna, homocysteina w normie, progesteron ma skoki i dołki więc mogłaś trafić akurat na ten "dołek" i dlatego wynik dosyć niski. Ale myślę, że owulacja była.To jeszcze jedne wyniki sprzed chwili
co powiecie o tych wynikach? Wiem że TSH za niskie, bo nawet czułam że tak będzie więc to do skorygowania, reszta raczej ok prawda? Zastanawia mnie tylko prog. Te 26,6 nmol/l to w przeliczeniu 8,36 ng/ml a teoretycznie dzisiaj jest 7dpo. Czy taki wynik wskazuje w ogóle na to że owu była? Od domniemanej owu pobolewa mnie prawy jajnik i zastanawiam się czy nie zrobiła mi się (pierwszy raz z życiu) jakaś torbiel, ale czy wtedy byłby taki prog? Z takim wynikiem to raczej nic w tym cyklu nie będzie
To pierwsze badanie to hemoglobina glinkowana, jest trochę za niska ale nieznacznie więc chyba nie ma się czym martwić?Zobacz załącznik 1389139
No nie wiem, jakoś czuję że coś jest nie tak z progiem i z tym cyklem... Tylko z drugiej strony jakby nie było owu to wynik byłby chyba jeszcze niższy nie?TSH rzeczywiście niskie, ferrytyna bardzo ładna, homocysteina w normie, progesteron ma skoki i dołki więc mogłaś trafić akurat na ten "dołek" i dlatego wynik dosyć niski. Ale myślę, że owulacja była.
U mnie przy braku owulacji prog był poniżej 1ng.No nie wiem, jakoś czuję że coś jest nie tak z progiem i z tym cyklem... Tylko z drugiej strony jakby nie było owu to wynik byłby chyba jeszcze niższy nie?