reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

reklama
Dziewczyny ostatnio mnie naszła taka myśl dużo czytałam o borowinie na niepłodność ? Czy może ktoś korzystał ? Warto wybrać się na zabieg do Krynicy ? Czy odpuścić temat ?🙋🏼‍♀️🤷‍♀️

Hej, mam wyniki wymazu na trombofilię. Podpowiecie co one dla mnie oznaczają? Coś muszę wdrożyć?Zobacz załącznik 1389102
Wydaje mi się, że masz trombofilię. Bo masz V Leiden. Zapewne w ciąży od początku heparyna. Do tego mutacje MTHFR więc możliwe, że nie przyswajasz zwykłych witamin ( należy zmienić na metylowany kwas foliowy)

Wydaje mi się, że masz trombofilię. Bo masz V Leiden. Zapewne w ciąży od początku heparyna. Do tego mutacje MTHFR więc możliwe, że nie przyswajasz zwykłych witamin ( należy zmienić na metylowany kwas foliowy)
Dziękuję :) metylowany kwas foliowy biorę od roku ale nie sprawdzałam jego stężenia. Natomiast od tygodnia biorę Acard. Wizytę u gina mam dopiero pod koniec miesiąca więc zobaczę co powie.

To jeszcze jedne wyniki sprzed chwili 🙈
co powiecie o tych wynikach? Wiem że TSH za niskie, bo nawet czułam że tak będzie więc to do skorygowania, reszta raczej ok prawda? Zastanawia mnie tylko prog. Te 26,6 nmol/l to w przeliczeniu 8,36 ng/ml a teoretycznie dzisiaj jest 7dpo. Czy taki wynik wskazuje w ogóle na to że owu była? Od domniemanej owu pobolewa mnie prawy jajnik i zastanawiam się czy nie zrobiła mi się (pierwszy raz z życiu) jakaś torbiel, ale czy wtedy byłby taki prog? Z takim wynikiem to raczej nic w tym cyklu nie będzie 🥺
To pierwsze badanie to hemoglobina glinkowana, jest trochę za niska ale nieznacznie więc chyba nie ma się czym martwić?
IMG_20220412_135508.jpg

To jeszcze jedne wyniki sprzed chwili 🙈
co powiecie o tych wynikach? Wiem że TSH za niskie, bo nawet czułam że tak będzie więc to do skorygowania, reszta raczej ok prawda? Zastanawia mnie tylko prog. Te 26,6 nmol/l to w przeliczeniu 8,36 ng/ml a teoretycznie dzisiaj jest 7dpo. Czy taki wynik wskazuje w ogóle na to że owu była? Od domniemanej owu pobolewa mnie prawy jajnik i zastanawiam się czy nie zrobiła mi się (pierwszy raz z życiu) jakaś torbiel, ale czy wtedy byłby taki prog? Z takim wynikiem to raczej nic w tym cyklu nie będzie 🥺
To pierwsze badanie to hemoglobina glinkowana, jest trochę za niska ale nieznacznie więc chyba nie ma się czym martwić?Zobacz załącznik 1389139
TSH rzeczywiście niskie, ferrytyna bardzo ładna, homocysteina w normie, progesteron ma skoki i dołki więc mogłaś trafić akurat na ten "dołek" i dlatego wynik dosyć niski. Ale myślę, że owulacja była.

TSH rzeczywiście niskie, ferrytyna bardzo ładna, homocysteina w normie, progesteron ma skoki i dołki więc mogłaś trafić akurat na ten "dołek" i dlatego wynik dosyć niski. Ale myślę, że owulacja była.
No nie wiem, jakoś czuję że coś jest nie tak z progiem i z tym cyklem... Tylko z drugiej strony jakby nie było owu to wynik byłby chyba jeszcze niższy nie?

reklama
Do góry