reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

reklama
Może masz niedomagę lutealną?
W styczniu jak sprawdzałam proga 7dpo to był 11,6. W poprzednim cyklu natomiast przy pierwszej pozytywnej becie niecałe 14 (skończyło się biochemem). Więc ten prog u mnie rzeczywiście nie zwala na kolana ale takiego niskiego jeszcze nie miałam 🤷🏻‍♀️

W styczniu jak sprawdzałam proga 7dpo to był 11,6. W poprzednim cyklu natomiast przy pierwszej pozytywnej becie niecałe 14 (skończyło się biochemem). Więc ten prog u mnie rzeczywiście nie zwala na kolana ale takiego niskiego jeszcze nie miałam 🤷🏻‍♀️
Myślę, że przydałoby się od następnego cyklu wprowadzić progesteron aby wspomóc drugą fazę cyklu.

Hej dziewczyny, chciałam się przywitać, czytam was już od jakiegos czasu 😊 mam 26 lat i zaczynam dziś 5 cykl starań, wiem że to dość krótko w porównaniu z większością z was, jednak mam jakieś dziwne przeczucie że jeszcze to trochę potrwa, miło mi będzie nie być w tym samej, więc postanowiłam dołączyć 😊

Mam podstawowe wyniki badań, robiłam morfo, hormony, wit d3, kwas foliowy. Dziewczyny, które jednym rzutem oka umieją zinterpretować- pomożecie? Wyniki hormonów są ogólnie w normie, ale norma a optimum to dwie różne rzeczy.
Homocysteina - 5.01 umol/l (norma 4.44-13.56)
TSH - 1.6460 uIU/ml (norma 0.270 - 4.200)
FT3 - 3.55 pg/ml (norma 2.00 - 4.40)
FT4 - 1.64 ng/ml (norma 0.90 - 1.80)
Progesteron - 19 dc, 6-7 dpo - 14.240 ng/ml
Prolaktyna 15.19 ng/ml (norma 4.79-23.30)
Anty TG 1.14 IU/ml (norma 0-4.1)
Anty TPO 11.17 IU/ml (norma 0-34)
Czy która z Was może mi pomóc uzyskać ogólny ogląd biorąc to wszystko razem?
Badania jak najbardziej w porządku.
Ja mam kota do kochania, ściskania i gadania do niego jak do dziecka. Wczoraj był w pracy pan ze szczeniakiem owczarka collie (Lassie), zakochałam się 🙂 ale uwielbiam wszystkie kotki i pieski, nawet mogłabym mieć alpaki, a już tak z fantazją to fenka, wombata i wiewiórkę workowatą. Im pocieszniejsze tym lepsze... To chyba instynkt 🤔
A dla mnie szynszyle 😍
Piękności 😍😍
Dziękuję :) metylowany kwas foliowy biorę od roku ale nie sprawdzałam jego stężenia. Natomiast od tygodnia biorę Acard. Wizytę u gina mam dopiero pod koniec miesiąca więc zobaczę co powie.
Bardzo dobrze że bierzesz już acard.
To jeszcze jedne wyniki sprzed chwili 🙈
co powiecie o tych wynikach? Wiem że TSH za niskie, bo nawet czułam że tak będzie więc to do skorygowania, reszta raczej ok prawda? Zastanawia mnie tylko prog. Te 26,6 nmol/l to w przeliczeniu 8,36 ng/ml a teoretycznie dzisiaj jest 7dpo. Czy taki wynik wskazuje w ogóle na to że owu była? Od domniemanej owu pobolewa mnie prawy jajnik i zastanawiam się czy nie zrobiła mi się (pierwszy raz z życiu) jakaś torbiel, ale czy wtedy byłby taki prog? Z takim wynikiem to raczej nic w tym cyklu nie będzie 🥺
To pierwsze badanie to hemoglobina glinkowana, jest trochę za niska ale nieznacznie więc chyba nie ma się czym martwić?Zobacz załącznik 1389139
Może coś być na rzeczy z tym progiem. A masz jakieś problemy, tarczycą? Warto by zbadać jeszcze raz tsh wraz z ft3 i ft4.
Dla siebie kupiłam ovarin i dha, do tego jem olej sezamowy i olej z wiesiołka. A mąż- fertilman. Wcześniej braliśmy wszystko osobno: b, d, magnez itp
Na co olej sezamowy? I od kiedy powinno się brać olej z wiesiołka? Tyle razy o tym czytałam, ale do tej pory nie rozważałam jego brania :)

reklama
Badania jak najbardziej w porządku.

A dla mnie szynszyle 😍

Piękności 😍😍

Bardzo dobrze że bierzesz już acard.

Może coś być na rzeczy z tym progiem. A masz jakieś problemy, tarczycą? Warto by zbadać jeszcze raz tsh wraz z ft3 i ft4.

Na co olej sezamowy? I od kiedy powinno się brać olej z wiesiołka? Tyle razy o tym czytałam, ale do tej pory nie rozważałam jego brania :)
Tarczycę leczę już od lat, mam zdiagnozowana niedoczynność i Hashimoto.

Do góry