reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Znaleźli mi okulistę, co prawda w mieście 19km ode mnie, ale to moje rodzinne miasto to akurat jeszcze do mamy na kawkę wpadnę urodzinową (bo wizyta w środę kiedy urodziny mojej mamy 😝). Co prawda prezent już jej daliśmy wczoraj, to jej kupię jakiegoś ciacha do kawy, bo wizytę mam na 12:30

reklama
Cześć, dobrego dnia!
Z ogromnym poirytowaniem wyczekuję okresu. Poprzednio cieszyłam się z 28dniowego cyklu a w tym już widzę, że i tu los mi wbije malutką szpileczkę. Zmienia mi to kalkulację ewentualnego grudniowego terminu na niekorzyść, w związku z tym wciąż wahamy z mężem czy nie zrobić sobie 2 miesięcy przerwy. 2 miesiące to dla mnie dużo i szkoda mi tego czasu no ale... Pierwszy raz od bardzo dawna nie potrafię podjąć decyzji co właściwie mam zamiar zrobić. Stary mówi, że jeśli robimy przerwę to moglibyśmy zagrać w watykańską ruletkę, czyli zabezpieczać się na kalendarzyk, bo jeśli jest nam pisane w tym czasie, to całkiem tego nie zablokujemy.

Cześć, dobrego dnia!
Z ogromnym poirytowaniem wyczekuję okresu. Poprzednio cieszyłam się z 28dniowego cyklu a w tym już widzę, że i tu los mi wbije malutką szpileczkę. Zmienia mi to kalkulację ewentualnego grudniowego terminu na niekorzyść, w związku z tym wciąż wahamy z mężem czy nie zrobić sobie 2 miesięcy przerwy. 2 miesiące to dla mnie dużo i szkoda mi tego czasu no ale... Pierwszy raz od bardzo dawna nie potrafię podjąć decyzji co właściwie mam zamiar zrobić. Stary mówi, że jeśli robimy przerwę to moglibyśmy zagrać w watykańską ruletkę, czyli zabezpieczać się na kalendarzyk, bo jeśli jest nam pisane w tym czasie, to całkiem tego nie zablokujemy.

No ja też miałam takie "super" plany i los postanowił mi dać szpilę w postaci ciąży pozamacicznej ;) także ja już grać z nim nie zamierzam. Jak będzie można to lecimy, terminy, płcie, cokolwiek - nie jest ważne

Cześć Dziewczyny.
Czytam Was od jakiegoś czasu i chciałabym dołączyć.
Jeśli chodzi o mnie to w styczniu poroniłam w 6 tygodniu. Obecnie 4 dzień pierwszego cyklu po poronieniu. Przede mną kontrola u lekarza, ale wstępne zalecenia żeby odczekać 3 miesiące. Problemy z jakimi się mierzymy to u mnie niedoczynność tarczycy (przyjmuję euthyrox 75) i nadwaga, a u partnera cukrzyca typu I (choruje już 12 lat, ginekolog był zaskoczony, że w ogóle "udało się mężowi zmajstrować"..) Poza tym ze względu na nasz wiek trochę goni nas czas.
Czekam na koniec @ i ginekologa, a po drodze jeszcze wizyta u endokrynologa..
Witaj kochana! Przytulam Cię mocno.
Ja tez jestem świeżo po poronieniu samoistnym.
Może zapytaj innego lekarza o to ile masz czekać.
Moja lekarka powiedziała ze po samoistnym poronieniu mogę się starać odrazu.
Każdy przypadek jest inny. Zasięgnij drugiej opinii.
Ja chce poczekać 2-3 miesiące… ale nie wiem czy wytrzymam 😂.
Taki jest plan.
Nie brałam kwasu wcześniej itd i chce trochę odżywić organizm.

Miłego dnia i tygodnia dziewczyny!
Oficjanie otwieram klub oczekiwania na wiosnę i słońce :) ☀️🌞
Ja dzisiaj widziałam chyba z 5 wielkich kluczy gęsi, czyli idzie, idzie wiosna! 😀

No ja też miałam takie "super" plany i los postanowił mi dać szpilę w postaci ciąży pozamacicznej ;) także ja już grać z nim nie zamierzam. Jak będzie można to lecimy, terminy, płcie, cokolwiek - nie jest ważne
Ja tez jestem na takim etapie, nieważne kiedy, byle było. Bardziej dla „fun-u” sprawdzam na kiedy miałabym potencjalny termin ale szczerze to wisi mi to i powiewa, mogę rodzic kiedy bądź ;)

Wrzucałam już na kreskach więc i tu aktualizuje. Organizm sobie ze mnie zażartował i tak naprawdę nie wiem kiedy była owulacja. Zastrzyk z ovitrelle w środę, byłam pewna, że owu w piątek ale temperatura miała inne zdanie. Mialam szansę na dwie owulacje bo na każdym jajniku był taki sam pęcherzyk dominujący. Wydaje mi się, że wczoraj owulowalam z prawego bo zdychałam pod kołdrą i termoforem i pół dnia z bólu przespałam. No ale w piątek też mnie bolała lewa strona, a skoku nie było[emoji23]
Screenshot_20220307_075518.jpeg

Hej. Dawno nie pisałam, ale czytam co piszecie. Nie wiem czy ktokolwiek pamięta, ale w lutym miałam ciążę biochemiczną, miesiąc czasu miałam krwawienia i plamienia, bóle brzucha i skaczącą betę. Beta spadła do 5 po ponad 3 tygodniach. Byłam na usg, pani dr stwierdziła, że odkąd badają betę to widać jak często powrót do normalności (fizycznej) po poronieniu nie jest książkowy, niekoniecznie trwa to do 2 tygodni. Naprawdę odczułam ulgę jak się wreszcie skończyły te plamienia i bóle brzucha. Nie wiedziałam na jakim jestem etapie, ale usg w czwartek pokazało, że jestem przed owulacją, więc wracam do starań. Chociaż powiedziałam mężowi, że jeśli drugi raz poronie to więcej nie chce próbować....ale to nieprawda, bo chcę. I przesuwam ciągle granicę, kiedy kończę ze staraniami..

Hej. Dawno nie pisałam, ale czytam co piszecie. Nie wiem czy ktokolwiek pamięta, ale w lutym miałam ciążę biochemiczną, miesiąc czasu miałam krwawienia i plamienia, bóle brzucha i skaczącą betę. Beta spadła do 5 po ponad 3 tygodniach. Byłam na usg, pani dr stwierdziła, że odkąd badają betę to widać jak często powrót do normalności (fizycznej) po poronieniu nie jest książkowy, niekoniecznie trwa to do 2 tygodni. Naprawdę odczułam ulgę jak się wreszcie skończyły te plamienia i bóle brzucha. Nie wiedziałam na jakim jestem etapie, ale usg w czwartek pokazało, że jestem przed owulacją, więc wracam do starań. Chociaż powiedziałam mężowi, że jeśli drugi raz poronie to więcej nie chce próbować....ale to nieprawda, bo chcę. I przesuwam ciągle granicę, kiedy kończę ze staraniami..
Bardzo mi przykro, ze musiałaś przez to przejść. Odnośnie granicy, to ja sobie postawiłam na końcu roku - daje sobie po drożności 4 naturalne cykle, 2 inseminacje i koniec. Ale wiem, ze wszystko może się zmienić.
Jeśli tego pragniesz, próbuj. Idź za głosem serca :)

Witaj kochana! Przytulam Cię mocno.
Ja tez jestem świeżo po poronieniu samoistnym.
Może zapytaj innego lekarza o to ile masz czekać.
Moja lekarka powiedziała ze po samoistnym poronieniu mogę się starać odrazu.
Każdy przypadek jest inny. Zasięgnij drugiej opinii.
Ja chce poczekać 2-3 miesiące… ale nie wiem czy wytrzymam 😂.
Taki jest plan.
Nie brałam kwasu wcześniej itd i chce trochę odżywić organizm.
Hej, dziękuje :) Udało mi się umówić na 17.03. do ginekologa- endokrynologa, ma dobre opinie więc czekam niecierpliwie, ale szkoda mi każdego cyklu. Zwłaszcza, że wyznaczyliśmy sobie "deadline" do mojej 40stki.

reklama
Hejka :) pamiętam Cię, życzę powodzenia. Podobno po biochemie łatwiej, chociaż osobiście jestem sceptycznie nastawiona. Też swojemu powiedziałam, że do trzech razy sztuka, a potem koniec, ale może powinnam powiedzieć, że koniec już teraz. Krążą tutaj takie legendy, że im szybciej się odpuści tym szybciej się zajdzie 😂😂

Do góry