reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

No narazie kazano mi pić suplementy, żeby delikatnie zadziałać.. Ale mnie już to wkur... Żadne suplementy ani witaminki mi nie pomogą. Wiem to. Wcześniej pęcherzyk jeszcze rósł, byl jakiś dominujący, ale nie pękał. Teraz to już nawet dominującego nie mam, pustka. Nie chce mi się już wysłuchiwać: a zróbmy 3 miesiące tak, a potem 3 miesiace tak. Ja chce teraz i już, bo nie mam już sił na to czekanie, które ***** daje 😩

A z ciekawości zapytam masz wtedy okres regularnie?
Bo u mnie jak nie ma owu to i okresu brak, rekordowo prawie 150 dni :/

reklama
A z ciekawości zapytam masz wtedy okres regularnie?
Bo u mnie jak nie ma owu to i okresu brak, rekordowo prawie 150 dni :/
Wcześniej miałam co 35 dni, ale od lipca biorę duphaston i mam co 28. Dziasiaj mam 16 dzień cyklu i niby powinnam go dzisiaj wziąć. Myślałam, że może on blokuje mi owulke, ale skoro wczoraj lekarz powiedział, że wkraczam w drugą fazę cyklu a nie ma dominującego pęcherzyka, to chyba go wezmę bo przecież nic mi nie zablokuje, jak owulki nie będzie. Przynajmniej cykl będę miała krótszy...

No narazie kazano mi pić suplementy, żeby delikatnie zadziałać.. Ale mnie już to wkur... Żadne suplementy ani witaminki mi nie pomogą. Wiem to. Wcześniej pęcherzyk jeszcze rósł, byl jakiś dominujący, ale nie pękał. Teraz to już nawet dominującego nie mam, pustka. Nie chce mi się już wysłuchiwać: a zróbmy 3 miesiące tak, a potem 3 miesiace tak. Ja chce teraz i już, bo nie mam już sił na to czekanie, które ***** daje 😩
Masakra, ja na drugim monitoringu miałam drugi cykl bezowulacyjny i na trzeci cykl już dostałam aromek.

Masakra, ja na drugim monitoringu miałam drugi cykl bezowulacyjny i na trzeci cykl już dostałam aromek.
Ja tutaj duphaston, tutaj histero, po niej miałam miesiąc starań odpuścić, potem jakiś suplement i tak to się ciągnie... Ale jutro zamierzam już wymusić ta stymulacje. Na poprzedniej wizycie o niej wspomniałam, ale Gin powiedziała, że faktycznie dają leki stymulujące jak już nic nie działa. No kurna od 13 miesięcy nic nie działa jak należy, więc jutro się już chyba wykloce o tą stymulacje

Cytuj / Edytuj / Zgłoś
Cześć dziewczyny !
Dziś 16 dc... Dziewiątego dnia USG Endo 4,8 mm,pęcherzyk dominujący 12,3 mm, dziś szłam na USG z dużą nadzieją i pregnylem w lodówce. Endomedrium 9 mm (miłe zaskoczenie, ponieważ ostatnie miesiące miałam z nim problemy) ale pęcherzyka brak 🧐 na drugim jajniku jeden 13 mm więc pozamiatane. Po prostu załamka ... Dodam, że drugi cykl jestem stymulowana clostilbelgytem i fostimonem. Któraś z was miała podobny przypadek ?

Ja tutaj duphaston, tutaj histero, po niej miałam miesiąc starań odpuścić, potem jakiś suplement i tak to się ciągnie... Ale jutro zamierzam już wymusić ta stymulacje. Na poprzedniej wizycie o niej wspomniałam, ale Gin powiedziała, że faktycznie dają leki stymulujące jak już nic nie działa. No kurna od 13 miesięcy nic nie działa jak należy, więc jutro się już chyba wykloce o tą stymulacje
Jak już nic nie działa to podaje się gonadotropiny w zastrzykach żeby wywołać owulacje, tabletki to raczej pierwszy rzut leczenia a nie ostateczność.

Dziewczyny po jakim czasie lekarz chciał szukać przyczyny i chcieć coś zdziałać a nie tylko starać się i suplementy ? Jakie badania hormonalne mogę zrobić ? 🙋🏼‍♀️

Jak już nic nie działa to podaje się gonadotropiny w zastrzykach żeby wywołać owulacje, tabletki to raczej pierwszy rzut leczenia a nie ostateczność.
Czyli jak one nie zadziałają, to jest jeszcze jakaś inna możliwość 😀
Dziękuję, nie miałam pojęcia. Dopiero się wdrażam na temat braku owulki, dlatego każda rada i informacja jest dla mnie mega przydatna. Dzięki Wam, wiem jak mam rozmawiać z lekarzem, dziękuję! ❤️

reklama
Cytuj / Edytuj / Zgłoś
Cześć dziewczyny !
Dziś 16 dc... Dziewiątego dnia USG Endo 4,8 mm,pęcherzyk dominujący 12,3 mm, dziś szłam na USG z dużą nadzieją i pregnylem w lodówce. Endomedrium 9 mm (miłe zaskoczenie, ponieważ ostatnie miesiące miałam z nim problemy) ale pęcherzyka brak 🧐 na drugim jajniku jeden 13 mm więc pozamiatane. Po prostu załamka ... Dodam, że drugi cykl jestem stymulowana clostilbelgytem i fostimonem. Któraś z was miała podobny przypadek ?
Też się chętnie dowiem 🙂

Do góry