reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

reklama
Dostaję je w razie potrzeby u lekarza, nie biorę sama. Ogólnie ostatnio staram się nie brać żadnych silnych leków i męczę się z bólem bo te leki powodują u mnie cykle bezowulacyjne.
A próbowałaś Nimesil? Też co prawda na receptę, inny rodzaj leku ale przy bolesnych okresach wskazany i pomaga :)
Ciekawe co jest u Ciebie przyczyną, bo nawet progesteron masz ładny jak na wysoką prolaktynę, chyba że to akurat też skutek Dostinexu
Ja zazwyczaj mam dobry progesteron z podwyższoną PRL, ale u mnie chyba większy bałagan robi wzrost po obciążeniu, a że w pracy ciągły stres no to cóż... Zbadam sobie chyba jeszcze raz po zabiegu, razem z innymi badaniami, a przed ponownym pójściem do pracy jak będę wychillowana 😎

A próbowałaś Nimesil? Też co prawda na receptę, inny rodzaj leku ale przy bolesnych okresach wskazany i pomaga :)
Tak, posiadam też Nimesil, działa w sumie tak jak inne tego typu niby silne- na chwilę i dosyć słabo się moim przypadku. Jak jest bardzo źle to zamiennie stosuję różne z tych co mam ale staram się mimo wszystko dawać radę bez, przynajmniej jak akurat mam weekend lub wolne.

Ja zazwyczaj mam dobry progesteron z podwyższoną PRL, ale u mnie chyba większy bałagan robi wzrost po obciążeniu, a że w pracy ciągły stres no to cóż... Zbadam sobie chyba jeszcze raz po zabiegu, razem z innymi badaniami, a przed ponownym pójściem do pracy jak będę wychillowana 😎
Ja dodam, że Nimesil to złoto, ale ja osobiście mam po nim takie koszmary, że biorę tylko w ostateczności, bo potem pół nocy nie umiem spać że strachu
Wiesz co czytałam, że podobno wysoka prolaktyna, a już zwłaszcza połączona z niskim progesteronem wpływa na wczesne poronienia i utrzymanie ciąży. Przepraszam, nie pamiętam, czy znasz przyczynę strat?

No ponoć jak jest 6krotny wzrost po obciążeniu to jest ok a jak jest niski lub brak to źle

Zrobiłam test z popołudniowego moczu testem z apteki a nie z Allegro i wyszedł mi cień mocniejszy jak w tamtym teście z dnia wczorajszego .. Normalnie zgłupiałam. Jutro Zrobie ponownie test apteczny z rana zobaczę co bdzoe

Załączniki

• IMG_2231.jpg
    IMG_2231.jpg
    63,2 KB · Wyświetleń: 135
reklama
To jest test z popołudniowego moczu to rozwodniony ale zrobie rano ten sam i jak coś pojade po robocie na betę bo już mam dosyc testów 🤷🏻‍♀️rano zrobiłam jakiś z allegro

Do góry