reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

reklama
Dostaję je w razie potrzeby u lekarza, nie biorę sama. Ogólnie ostatnio staram się nie brać żadnych silnych leków i męczę się z bólem bo te leki powodują u mnie cykle bezowulacyjne.
A próbowałaś Nimesil? Też co prawda na receptę, inny rodzaj leku ale przy bolesnych okresach wskazany i pomaga :)
Ciekawe co jest u Ciebie przyczyną, bo nawet progesteron masz ładny jak na wysoką prolaktynę, chyba że to akurat też skutek Dostinexu
Ja zazwyczaj mam dobry progesteron z podwyższoną PRL, ale u mnie chyba większy bałagan robi wzrost po obciążeniu, a że w pracy ciągły stres no to cóż... Zbadam sobie chyba jeszcze raz po zabiegu, razem z innymi badaniami, a przed ponownym pójściem do pracy jak będę wychillowana 😎

A próbowałaś Nimesil? Też co prawda na receptę, inny rodzaj leku ale przy bolesnych okresach wskazany i pomaga :)
Tak, posiadam też Nimesil, działa w sumie tak jak inne tego typu niby silne- na chwilę i dosyć słabo się moim przypadku. Jak jest bardzo źle to zamiennie stosuję różne z tych co mam ale staram się mimo wszystko dawać radę bez, przynajmniej jak akurat mam weekend lub wolne.

Ja zazwyczaj mam dobry progesteron z podwyższoną PRL, ale u mnie chyba większy bałagan robi wzrost po obciążeniu, a że w pracy ciągły stres no to cóż... Zbadam sobie chyba jeszcze raz po zabiegu, razem z innymi badaniami, a przed ponownym pójściem do pracy jak będę wychillowana 😎
Ja dodam, że Nimesil to złoto, ale ja osobiście mam po nim takie koszmary, że biorę tylko w ostateczności, bo potem pół nocy nie umiem spać że strachu
Wiesz co czytałam, że podobno wysoka prolaktyna, a już zwłaszcza połączona z niskim progesteronem wpływa na wczesne poronienia i utrzymanie ciąży. Przepraszam, nie pamiętam, czy znasz przyczynę strat?

No ponoć jak jest 6krotny wzrost po obciążeniu to jest ok a jak jest niski lub brak to źle

Zrobiłam test z popołudniowego moczu testem z apteki a nie z Allegro i wyszedł mi cień mocniejszy jak w tamtym teście z dnia wczorajszego .. Normalnie zgłupiałam. Jutro Zrobie ponownie test apteczny z rana zobaczę co bdzoe

Załączniki

• IMG_2231.jpg
    IMG_2231.jpg
    63,2 KB · Wyświetleń: 143
reklama
To jest test z popołudniowego moczu to rozwodniony ale zrobie rano ten sam i jak coś pojade po robocie na betę bo już mam dosyc testów 🤷🏻‍♀️rano zrobiłam jakiś z allegro

Do góry