reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

My załapaliśmy się na darmowe badania w ramach akcji „tata” i dopiero po fakcie okazało się, ze w wynikach było mało aspektów uwzględnionych, takie normalne, właściwe badania są chyba trochę bardziej rozbudowane? Załączam wyniki

Faktycznie bida. Faktycznie zwykle badanie nasienia występuje w wersji podstawowej i kompleksowej/rozszerzonej i tej pierwszej nie ma sensu robić [emoji16] plus są jeszcze inne badania, dlatego zastanawiałam się czy mówiąc rozszerzone masz na myśli coś więcej (jakieś fragmentację czy inne takie).

reklama
@coca a jak tam u Ciebie się sprawy mają? Staracie się czy pozwoliliście póki co sprawom płynąć własnym nurtem? :)

Działamy [emoji6] byłam na dwóch wizytach w poradni leczenia niepłodności (takiej na NFZ) i ich założenie jest takie - powtarzamy badania nasienia + fragmentacja, jeśli nasienie jest ok to sugerują stymulację+inseminacje. Robiłam jeszcze pare swoich badań i zanim podejmiemy jakieś decyzje 25.02 mamy wizytę w klinice niepłodności i tam się jeszcze skonsultujemy.

A dziś póki co jestem 6dpo [emoji23]

Ja też nie mam żadnych zdiagnozowanych problemów, mój mąż ma nasienie ok. I tak już 19ty cykl się bujamy. Szanse niby są cały czas ale tyle czasu się nie udało, że ja po prostu zaczynam wątpić w samodzielny sukces i zaczynam nastawiać się na sukces z udziałem medycyny. 🙃
W pierwszą ciążę zaszłam po ok 2.5 roku starań. Wszystko było ok i aż tyle to trwało bez udziału medycyny 😵‍💫 od maja 2012 a w ciąży byłam w listopadzie 2014, poniżej w 2 ciaże zaszłam bardzo szybko. Niespełna rok po porodzie. Ciekawe jak będzie tym razem.

reklama
Ja mam 7dc ale żadne siły nie wróciły 🙈 dalej mam awersje pokarmowe ale wina stresu pewnie..co nie zmienia faktu że też na owulaki czekam i q10 ma dziś przyjść 😄

Do góry