reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

Tak :)

Ja to myślę że to jest rozbój w biały dzień, że na NFZ nikt mi tego monitoringu nie chciał zrobić :p.

Ale tak serio, ekonomicznie będzie szybko podejść do in vitro - jednorazowo duży koszty ale policzyć te wszystkie monitoringi...
To będę trzymać kciuki za wtorek siedząc w swojej kolejce ;)
O której masz monitoring?
Ja chciałam od razu in vitro, bo przy tym ile z tym jazdy i szarpania i kosztów, ale nie chcieli się zgodzić bez 3 inseminacji wcześniej :(

reklama
Cześć dziewczyny jestem tutaj nowa, mam pytanie czy wierzycie w takie coś, że ludzie którzy nie znają kogoś mówią, że ta czy ta osoba jest w ciąży tak tylko z wyglądu? Córka np ostatnio ciągle mi się pyta kiedy rodze, i od paru osób w pracy slyszalam że wyglądam jakbym w ciąży była. Co Wy na to?

Tak :)

Ja to myślę że to jest rozbój w biały dzień, że na NFZ nikt mi tego monitoringu nie chciał zrobić :p.

Ale tak serio, ekonomicznie będzie szybko podejść do in vitro - jednorazowo duży koszty ale policzyć te wszystkie monitoringi...
Aby jeszcze gwarancja powodzenia była 🙄🙄🙄 nawet chwili bym się nie zastanawiała.
Dziś 11dpo, więc napięcie rośnie :) A Ty?

My też takie podstawowe, może ciut więcej parametrów, ale nie tak rozszerzone jak dziewczyny tu nie raz wrzucały. Nasze wyniki podobnie chyba do waszych :)
Zastrzyk robiłam 07.01 wiec licze, ze owulacja była 08.01, zatem 8dpo. Testuję w sobotę 22.01 i już mnie nosi 🙄🙄 szkoda, ze to nie działa tak, ze jednego dnia seks a drugiego ciąża tylko tyyyyle to wszystko trwa😝

Cześć dziewczyny jestem tutaj nowa, mam pytanie czy wierzycie w takie coś, że ludzie którzy nie znają kogoś mówią, że ta czy ta osoba jest w ciąży tak tylko z wyglądu? Córka np ostatnio ciągle mi się pyta kiedy rodze, i od paru osób w pracy slyszalam że wyglądam jakbym w ciąży była. Co Wy na to?
Nie da się rozpoznać tak o. Nie wiem czy nie jestes np. otyła.. Ja kiedyś myslalam, ze moja pacjentka jest w ciazy a ona była po prostu taka otyła. Więc po wyglądzie Nie da się stwierdzić że się jest w ciazy jeśli chodzi o początkowe tygodnie. Więc sama chyba powinnas wiedziec czy jesteś w ciazy xd

To będę trzymać kciuki za wtorek siedząc w swojej kolejce ;)
O której masz monitoring?
Ja chciałam od razu in vitro, bo przy tym ile z tym jazdy i szarpania i kosztów, ale nie chcieli się zgodzić bez 3 inseminacji wcześniej :(
O 19 (o ile nie będzie znowu opóźnienia)... A Ty? I co próbujecie tych inseminacji? Coś wskazuje na to, że inseminacja da szansę?
Aby jeszcze gwarancja powodzenia była 🙄🙄🙄 nawet chwili bym się nie zastanawiała.

Zastrzyk robiłam 07.01 wiec licze, ze owulacja była 08.01, zatem 8dpo. Testuję w sobotę 22.01 i już mnie nosi 🙄🙄 szkoda, ze to nie działa tak, ze jednego dnia seks a drugiego ciąża tylko tyyyyle to wszystko trwa😝
Jakby dawali gwarancję to myślę, że wiele z nas by zapytało gdzie podpisać :D. Ale w gruncie rzeczy poniżej 35 robi życia in vitro daje bardzo duże szanse.

Jesteś otyła albo masz po prostu odstający brzuch ;)? Chyba tylko w takich kategoriach da się to stwierdzić. Jeśli podejrzewasz, że jesteś w ciąży to po prostu zrób test zamiast rozważać takie rzeczy. Będzie jednoznacznie wiadomo.

Jakby dawali gwarancję to myślę, że wiele z nas by zapytało gdzie podpisać :D. Ale w gruncie rzeczy poniżej 35 robi życia in vitro daje bardzo duże szanse.
Ja ani mój partner nie mamy żadnych „ale” względem invitro i ustaliliśmy, ze jeśli do końca 2022 nam się nie uda to będziemy chcieli się poddać tej metodzie :)

reklama
Ja ani mój partner nie mamy żadnych „ale” względem invitro i ustaliliśmy, ze jeśli do końca 2022 nam się nie uda to będziemy chcieli się poddać tej metodzie :)
Eh, trzymam kciuki żeby to nie było konieczne 🤞.

Ja myślę, że nawet do końca 2022 nie wytrzymam :p. Do wakacji góra, 2 lata starań mi wystarczą.

Do góry