reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

Widzę, ze podobnie jak u mnie było. Tylko ja jeszcze PCOS. A napisz mi proszę przy jakiej wielkości pęcherzyka robisz zastrzyk na pęknięcie ? Jak ja miałam 22mm to nie zaskoczyło , ale przy 18mm już tak.
Ja miałam podawany zastrzyk przy różnej wielkości pęcherzyków, 20mm, 22mm, 27mm, 26 mm i za każdym razem owulacja była potwierdzona na monitoringu, w tym cyklu lekarz nie zapisał mi leków, ze względu na to, że miałam kontrole po drożności, ale od stycznia chcemy iść do kliniki i zobaczymy może Nas tam pokierują na to badanie wrogości śluzu i powiedzą co dalej.

reklama
Oczekuję [emoji7]
Ja się jaram 😅 i boję. Coś się znowu dziwnego dzieje, bo zaczęłam po @ mierzyć temp a ta 39.9 a dziś nawet 37... Dziwne jak na początek cyklu 🤦
I jutro o 12.30 mam sprawę w sądzie i nie wiem jak to zrobię ale muszę zdążyć 🙈 od 6.30 będę siedzieć na izbie przyjęć żeby być pierwsza w kolejce.

Nie sądzę, że to się uda [emoji28]
Ja się jaram [emoji28] i boję. Coś się znowu dziwnego dzieje, bo zaczęłam po @ mierzyć temp a ta 39.9 a dziś nawet 37... Dziwne jak na początek cyklu [emoji1751]
I jutro o 12.30 mam sprawę w sądzie i nie wiem jak to zrobię ale muszę zdążyć [emoji85] od 6.30 będę siedzieć na izbie przyjęć żeby być pierwsza w kolejce.

Ja się jaram 😅 i boję. Coś się znowu dziwnego dzieje, bo zaczęłam po @ mierzyć temp a ta 39.9 a dziś nawet 37... Dziwne jak na początek cyklu 🤦
I jutro o 12.30 mam sprawę w sądzie i nie wiem jak to zrobię ale muszę zdążyć 🙈 od 6.30 będę siedzieć na izbie przyjęć żeby być pierwsza w kolejce.

Dasz radę fizycznie?

Jejku te cykle to taki rollcoster. Do owulacji wielka ekscytacja, że to na pewno ten cykl, musi się udać:D A potem wielki spadek...

Wydaje mi się, że inseminacja ma sens przy wrogości śluzu właśnie i w takim przypadku mowa jest o teście śluzu po stosunku.
Tylko że większość klinik już nie robi tego testu po stosunku, bo się od tego odchodzi. Sama go miałam, znaleziono całe mnóstwo nieruchomych plemników, dostałam Encorton i tak sobie biorę drugi cykl. Ale w teście z krwi nie wyszły żadne przeciwciała przeciwplemnikowe. Lekarz stwierdził, że ten Encorton to tak na wszelki wypadek, bo to nasz najlepszy strzał w tym momencie. Ale sam lekarz mnie uprzedzał, że ten test jest bardzo wrażliwy na moment w którym się go robi, interpretację robiącego itd i dlatego kliniki od tego odchodzą. On ma akurat mikroskop w gabinecie i ja za to w ogóle nie płaciłam więc co mi tam ;).

reklama
Do góry