reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Ja miałam podawany zastrzyk przy różnej wielkości pęcherzyków, 20mm, 22mm, 27mm, 26 mm i za każdym razem owulacja była potwierdzona na monitoringu, w tym cyklu lekarz nie zapisał mi leków, ze względu na to, że miałam kontrole po drożności, ale od stycznia chcemy iść do kliniki i zobaczymy może Nas tam pokierują na to badanie wrogości śluzu i powiedzą co dalej.
Rozumiem. U mnie tez drożność jajowodów Ok, nasienie partnera Ok , tylko przy PCOS ciezko było. Daj znać proszę jak już będziesz w klinice. Ja wiele lat straciłam chodząc tylko do ginekologa , który stwierdził , ze po tylu latach mamy się dalej starać naturalnie a już dawno było wiadomo, ze coś jest nie tak. Zmiana ginekologa i miejsca leczenia dobrze wpłynęła. Od samego początku zostały zlecone szczegółowe badania i wprowadzone wszystkie możliwości medyczne wspomagające zajęcie w ciąże. Ginekolog z kliniki chciał już nawet pominąć inseminacje i przejść od razu do In vitro gdyby w tym cyklu się jednak nie udało. Kochana raz jeszcze trzymam mocno za Was kciuki🫂 i daj znać jak będziesz już pod opieka kliniki 😘

reklama
Rozumiem. U mnie tez drożność jajowodów Ok, nasienie partnera Ok , tylko przy PCOS ciezko było. Daj znać proszę jak już będziesz w klinice. Ja wiele lat straciłam chodząc tylko do ginekologa , który stwierdził , ze po tylu latach mamy się dalej starać naturalnie a już dawno było wiadomo, ze coś jest nie tak. Zmiana ginekologa i miejsca leczenia dobrze wpłynęła. Od samego początku zostały zlecone szczegółowe badania i wprowadzone wszystkie możliwości medyczne wspomagające zajęcie w ciąże. Ginekolog z kliniki chciał już nawet pominąć inseminacje i przejść od razu do In vitro gdyby w tym cyklu się jednak nie udało. Kochana raz jeszcze trzymam mocno za Was kciuki🫂 i daj znać jak będziesz już pod opieka kliniki 😘
Dziękuję bardzo kochana 🥰 ! Ja również trzymam mocno ✊✊

Cześć dziewczyny, to znowu ja i testy owulacyjne... Wyglądają jak na załączonym obrazku, ślub płodny jest (pierwszy raz dzisiaj). Wszystko fajnie tylko testy z obrazka wyglądają tak po pół godzinie od zamoczenia w moczu. Po 10 min nie ma nic kompletnie, może maleńka kreseczka. Czy to możliwe, że stężenie LH w moim mocuz jest tak małe że testy "uaktywniają" się dopiero po dłuższym czasie? Dzisiaj 14 dc i wg aplikacji mam mieć owulacje.

Załączniki

• 16407743977223187683368597433292.jpg
    16407743977223187683368597433292.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 79
Cześć dziewczyny, to znowu ja i testy owulacyjne... Wyglądają jak na załączonym obrazku, ślub płodny jest (pierwszy raz dzisiaj). Wszystko fajnie tylko testy z obrazka wyglądają tak po pół godzinie od zamoczenia w moczu. Po 10 min nie ma nic kompletnie, może maleńka kreseczka. Czy to możliwe, że stężenie LH w moim mocuz jest tak małe że testy "uaktywniają" się dopiero po dłuższym czasie? Dzisiaj 14 dc i wg aplikacji mam mieć owulacje.
ja to wogole nie potrafię rozgryźć tych testów 🤦‍♀️

Tylko że większość klinik już nie robi tego testu po stosunku, bo się od tego odchodzi. Sama go miałam, znaleziono całe mnóstwo nieruchomych plemników, dostałam Encorton i tak sobie biorę drugi cykl. Ale w teście z krwi nie wyszły żadne przeciwciała przeciwplemnikowe. Lekarz stwierdził, że ten Encorton to tak na wszelki wypadek, bo to nasz najlepszy strzał w tym momencie. Ale sam lekarz mnie uprzedzał, że ten test jest bardzo wrażliwy na moment w którym się go robi, interpretację robiącego itd i dlatego kliniki od tego odchodzą. On ma akurat mikroskop w gabinecie i ja za to w ogóle nie płaciłam więc co mi tam ;).
Nie miałam tych badań, więc niestety nie umiem się wypowiedzieć.
Tak czy inaczej inseminacja jest dość wątpliwą metodą, a jeśli już to próbowałabym na NFZ, żeby w razie czego nie tracić kasy.

Nie miałam tych badań, więc niestety nie umiem się wypowiedzieć.
Tak czy inaczej inseminacja jest dość wątpliwą metodą, a jeśli już to próbowałabym na NFZ, żeby w razie czego nie tracić kasy.
Tylko że inseminacja na NFZ jest możliwa tylko w kilku miejscach w Polsce i w Kielcach słyszałam o robieniu jej bez monitoringu, kilka dni po owulacji i takie tam.

Co do tego, że to wątpliwa metoda to jasne, warto próbować tylko wtedy gdy są jakieś wskazania. Nam np w klinice to odradzali i proponowali podejście od razu do in vitro, bo wyglądało na to że żadnych wskazań nie ma (nasienie bardzo dobre, jajowody drożne itd). Ale z drugiej strony jak ktoś nie może sobie finansowo albo światopoglądowo pozwolić na in vitro to IUI może być ostatnią "dostępną" metodą i może wtedy warto mimo wszystko spróbować. Choć nie próbowałabym więcej niż 3 razy, bo jednak statystycznie jak się wtedy nie uda to już się raczej nie uda.

Według mnie kreska powinna być ciemniejsza. Ale jeżeli masz śluz płodny to działajcie. Owu już blisko. A mogą być dwie opcje: albo pominęłaś albo pik jeszcze przed Tobą.

reklama
Dziewczyny do którego dnia cyklu łyka się wiesiołka ??ktoras z Was brała może castagnusa??

Ja oprócz dostinexu brałam castagnusa i niektórzy chwalą niektórzy nie. Mi niestety bardzo obniża libido (stąd też jego nazwa niepokalanek mnisi) i w tym cyklu wyjątkowo bolały mnie współżycia...

Do góry