reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

Ja miałam podawany zastrzyk przy różnej wielkości pęcherzyków, 20mm, 22mm, 27mm, 26 mm i za każdym razem owulacja była potwierdzona na monitoringu, w tym cyklu lekarz nie zapisał mi leków, ze względu na to, że miałam kontrole po drożności, ale od stycznia chcemy iść do kliniki i zobaczymy może Nas tam pokierują na to badanie wrogości śluzu i powiedzą co dalej.
Rozumiem. U mnie tez drożność jajowodów Ok, nasienie partnera Ok , tylko przy PCOS ciezko było. Daj znać proszę jak już będziesz w klinice. Ja wiele lat straciłam chodząc tylko do ginekologa , który stwierdził , ze po tylu latach mamy się dalej starać naturalnie a już dawno było wiadomo, ze coś jest nie tak. Zmiana ginekologa i miejsca leczenia dobrze wpłynęła. Od samego początku zostały zlecone szczegółowe badania i wprowadzone wszystkie możliwości medyczne wspomagające zajęcie w ciąże. Ginekolog z kliniki chciał już nawet pominąć inseminacje i przejść od razu do In vitro gdyby w tym cyklu się jednak nie udało. Kochana raz jeszcze trzymam mocno za Was kciuki🫂 i daj znać jak będziesz już pod opieka kliniki 😘

reklama
Rozumiem. U mnie tez drożność jajowodów Ok, nasienie partnera Ok , tylko przy PCOS ciezko było. Daj znać proszę jak już będziesz w klinice. Ja wiele lat straciłam chodząc tylko do ginekologa , który stwierdził , ze po tylu latach mamy się dalej starać naturalnie a już dawno było wiadomo, ze coś jest nie tak. Zmiana ginekologa i miejsca leczenia dobrze wpłynęła. Od samego początku zostały zlecone szczegółowe badania i wprowadzone wszystkie możliwości medyczne wspomagające zajęcie w ciąże. Ginekolog z kliniki chciał już nawet pominąć inseminacje i przejść od razu do In vitro gdyby w tym cyklu się jednak nie udało. Kochana raz jeszcze trzymam mocno za Was kciuki🫂 i daj znać jak będziesz już pod opieka kliniki 😘
Dziękuję bardzo kochana 🥰 ! Ja również trzymam mocno ✊✊

Cześć dziewczyny, to znowu ja i testy owulacyjne... Wyglądają jak na załączonym obrazku, ślub płodny jest (pierwszy raz dzisiaj). Wszystko fajnie tylko testy z obrazka wyglądają tak po pół godzinie od zamoczenia w moczu. Po 10 min nie ma nic kompletnie, może maleńka kreseczka. Czy to możliwe, że stężenie LH w moim mocuz jest tak małe że testy "uaktywniają" się dopiero po dłuższym czasie? Dzisiaj 14 dc i wg aplikacji mam mieć owulacje.

Załączniki

• 16407743977223187683368597433292.jpg
    16407743977223187683368597433292.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 90
Cześć dziewczyny, to znowu ja i testy owulacyjne... Wyglądają jak na załączonym obrazku, ślub płodny jest (pierwszy raz dzisiaj). Wszystko fajnie tylko testy z obrazka wyglądają tak po pół godzinie od zamoczenia w moczu. Po 10 min nie ma nic kompletnie, może maleńka kreseczka. Czy to możliwe, że stężenie LH w moim mocuz jest tak małe że testy "uaktywniają" się dopiero po dłuższym czasie? Dzisiaj 14 dc i wg aplikacji mam mieć owulacje.
ja to wogole nie potrafię rozgryźć tych testów 🤦‍♀️

Tylko że większość klinik już nie robi tego testu po stosunku, bo się od tego odchodzi. Sama go miałam, znaleziono całe mnóstwo nieruchomych plemników, dostałam Encorton i tak sobie biorę drugi cykl. Ale w teście z krwi nie wyszły żadne przeciwciała przeciwplemnikowe. Lekarz stwierdził, że ten Encorton to tak na wszelki wypadek, bo to nasz najlepszy strzał w tym momencie. Ale sam lekarz mnie uprzedzał, że ten test jest bardzo wrażliwy na moment w którym się go robi, interpretację robiącego itd i dlatego kliniki od tego odchodzą. On ma akurat mikroskop w gabinecie i ja za to w ogóle nie płaciłam więc co mi tam ;).
Nie miałam tych badań, więc niestety nie umiem się wypowiedzieć.
Tak czy inaczej inseminacja jest dość wątpliwą metodą, a jeśli już to próbowałabym na NFZ, żeby w razie czego nie tracić kasy.

Nie miałam tych badań, więc niestety nie umiem się wypowiedzieć.
Tak czy inaczej inseminacja jest dość wątpliwą metodą, a jeśli już to próbowałabym na NFZ, żeby w razie czego nie tracić kasy.
Tylko że inseminacja na NFZ jest możliwa tylko w kilku miejscach w Polsce i w Kielcach słyszałam o robieniu jej bez monitoringu, kilka dni po owulacji i takie tam.

Co do tego, że to wątpliwa metoda to jasne, warto próbować tylko wtedy gdy są jakieś wskazania. Nam np w klinice to odradzali i proponowali podejście od razu do in vitro, bo wyglądało na to że żadnych wskazań nie ma (nasienie bardzo dobre, jajowody drożne itd). Ale z drugiej strony jak ktoś nie może sobie finansowo albo światopoglądowo pozwolić na in vitro to IUI może być ostatnią "dostępną" metodą i może wtedy warto mimo wszystko spróbować. Choć nie próbowałabym więcej niż 3 razy, bo jednak statystycznie jak się wtedy nie uda to już się raczej nie uda.

Według mnie kreska powinna być ciemniejsza. Ale jeżeli masz śluz płodny to działajcie. Owu już blisko. A mogą być dwie opcje: albo pominęłaś albo pik jeszcze przed Tobą.

reklama
Dziewczyny do którego dnia cyklu łyka się wiesiołka ??ktoras z Was brała może castagnusa??

Ja oprócz dostinexu brałam castagnusa i niektórzy chwalą niektórzy nie. Mi niestety bardzo obniża libido (stąd też jego nazwa niepokalanek mnisi) i w tym cyklu wyjątkowo bolały mnie współżycia...

Do góry