Nikt teraz nie powie, czy winny tu był progesteron. Jeśli okaże się, że progesteron będzie niski jak go zbadasz po owulacji, to wtedy lekarz dobierze leki.Ok, właśnie zastanawiam się czy te bety nie rosły z winy niskiego proga, że przez niego nie doszło do zagnieżdżenia, czy też progesteron nie wzrósł bo była niska beta i źle się rozwijała ciąża
reklama
Kamilad
Fanka BB :)
Czyli jednak lepiej ten cykl dać na wstrzymanie i sprawdzić po owulacji (o ile będzie) poziom progesteronu żeby ewentualnie od następnego cyklu go suplementowaćNikt teraz nie powie, czy winny tu był progesteron. Jeśli okaże się, że progesteron będzie niski jak go zbadasz po owulacji, to wtedy lekarz dobierze leki.
C
Chemik97
Gość
Ja bym pewnie już dzisiaj policzyła jako 1dc.
Dzięki to myślę, że zrobię w piątek jak będzie normalnie czynne będę się pewniej czułaZrobiłabym te badania w piątek z rana. Generalnie badania hormonalne są do zrobienia między 3 a 5 dniem cyklu zwykle więc 3-4 dzień brzmi jak złoty środek.
Sonka123
Hej dziewczyny!!! Trochę czasu mnie tu nie było, a to dlatego, że chyba wymiękłam i potrzebowałam odpocząć od wizyt u ginekologa, kochania się z kalendarzem w ręku oraz ciągłych negatywnych testów. Niestety w ciąże i tak nie zaszłam, ale nie traktuje tego pół roku jako stracony czas, ponieważ czuję, że odpoczęłam i psychicznie i fizycznie Między czasie zrobiłam drożność jajowodów w listopadzie - oba jajowody drożne, bolało jak diabli, ale czego się nie robi dla upragnionej fasolki Udało mi się również w grudniu wysłać narzeczonego na ponowne badania nasienia i wiecie co? Wydaje mi się, że wyniki znacznie się poprawiły, jak możecie to rzućcie okiem, ponieważ wizyta u lekarza jeszcze przed Nami.
W styczniu planujemy udać się na pierwszą wizytę do kliniki leczenia niepłodności w Poznaniu, chcemy spróbować z inseminacją.
A co u Was? Widzę, że niektórym dzewczyną się udało zajść w ciąże co mnie bardzo cieszy!
W styczniu planujemy udać się na pierwszą wizytę do kliniki leczenia niepłodności w Poznaniu, chcemy spróbować z inseminacją.
A co u Was? Widzę, że niektórym dzewczyną się udało zajść w ciąże co mnie bardzo cieszy!
Załączniki
Z
zaz208622
Gość
Macie przepiękny ruch plemników.
Jaki sens ma inseminacja przy takim nasieniu?
Hej dziewczyny!!! [emoji4][emoji4] Trochę czasu mnie tu nie było, a to dlatego, że chyba wymiękłam i potrzebowałam odpocząć od wizyt u ginekologa, kochania się z kalendarzem w ręku oraz ciągłych negatywnych testów. Niestety w ciąże i tak nie zaszłam, ale nie traktuje tego pół roku jako stracony czas, ponieważ czuję, że odpoczęłam i psychicznie i fizycznie Między czasie zrobiłam drożność jajowodów w listopadzie - oba jajowody drożne, bolało jak diabli, ale czego się nie robi dla upragnionej fasolki Udało mi się również w grudniu wysłać narzeczonego na ponowne badania nasienia i wiecie co? Wydaje mi się, że wyniki znacznie się poprawiły, jak możecie to rzućcie okiem, ponieważ wizyta u lekarza jeszcze przed Nami.
A co u Was? Widzę, że niektórym dzewczyną się udało zajść w ciąże co mnie bardzo cieszy! [emoji3531]
Sonka123
Macie przepiękny ruch plemników.
Staramy się już dobre 3 lata, ja niestety nie mam „swoich” owulacji, nawet przy cyklach stymulowanych nie udało się, myślałam, żeby pomoc trochę temu zajściu w ciąże właśnie przez inseminacje
Z
zaz208622
Gość
Ale inseminacja nie wpłynie na Twoja owulacje. A przy takich wynikach nasienia dużo skuteczniejszy będzie po prostu wytrysk. No ale oczywiście najpierw owulacja
Staramy się już dobre 3 lata, ja niestety nie mam „swoich” owulacji, nawet przy cyklach stymulowanych nie udało się, myślałam, żeby pomoc trochę temu zajściu w ciąże właśnie przez inseminacje
B
B206
Gość
Moja gin mówiła że jak późno wieczorem to jako pierwszy dzień liczy się dopiero dzień następnyU mnie dzisiaj wieczorem okres w końcu nadszedł. 5 dni spóźniony, po raz pierwszy w życiu. Chcę się wybrać na badania krwi w 3dc z samego rana. Czy jeśli okres przyszedł tak późno wieczorem, to już dzisiaj liczyć jako 1dc czy może lepiej będzie od jutra? Czy w ogóle jak się tyle spóźnił to poczekać jeszcze miesiąc, bo nie wiadomo co się odwala
reklama
MamaR
Może być tak że jest wrogi śluz i temu plemniki nie mogą dotrzeć do jajeczka. U nas też wyniki nasienia były ok ale że staraliśmy się już prawie dwa lata, drożność była ok to zaproponowali nam właśnie inseminacje. Tylko akurat w cyklu przed inseminacja udało się naturalnieMacie przepiękny ruch plemników.
Podziel się: