reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Szczerze to jeszcze nie robilam badań AMH. Ale zdaje sobie sprawę ze chyba 32 lata na pierwszą ciążę to ostatni dzwonek.. Z resztą każdy w otoczeniu mi tłucze że juz dawno powinnam, ze zegar tyka, ze im pozniej tym trudniej.. I choć staram sie luzować to wiem ze juz nie mam 20 lat
o matko chyba powinnam się obrazić. Zaszłam w pierwszą ciążę w wielki 33, teraz mam 36 i staram się o drugie dziecko. Czyli wg tego co mówisz moje marzenia to już zupełna utopia??? To Twoje życie, przestań słuchać innych ludzi, „sfrustrowanych miernot” 🙉🙉🙉

reklama
Musisz nauczyć ludzi wokół siebie, że Twoje życie to tylko Twoja sprawa.
Nikt nie ma prawa wtrącać się w Twoje plany na powiększenie rodziny, ani komentować tego jak Wam to idzie.
Ja mam 30 lat, 3 poronienia za sobą i prawie 3 lata starań.
Gdybym pozwoliła ciekawskim komentować to jak nam idzie robienie dzieci pewnie bym już była w psychiatryku
No to mnie pocieszyłaś! Mloda jesteś, piona!
Bo jak to bywa, wszyscy u mnie w rodzinie ciążę pierwsze w wieku 20-22 lat. Widze te spojrzenia i teksty które bolą.. Ze my "spieszymy sie z dzieckiem jak ze ślubem", ze sie nie doczekamy w takim tempie itd... Słabe. Ale ludzie lubią budować się wywyższając się. Niby wypuszczam drugim uchem ale potem patrze w lustro i słyszę z tylu głowy te komentarze...

Trzymam kciuki za drugiego słodkiego bobaska!!

reklama
Do góry