reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Te czekanie na SORze jest najgorsze. Siedzisz, czekasz kilka godzin aż ktoś łaskawie Ci pomoże bądź najbliższym. Ja w pandemii z bratem byłam, siedziałam 9h. Niczego się nie dowiedzieliśmy i zatrzymali go na obserwacji... Współczuję 😩🥵
Jest 17 a on biedny nawet jeszcze nic nie jadł...
Tak w ramach ciekawostki to jest moja pierwsza wizyta na SORze w życiu 😎

reklama
Te czekanie na SORze jest najgorsze. Siedzisz, czekasz kilka godzin aż ktoś łaskawie Ci pomoże bądź najbliższym. Ja w pandemii z bratem byłam, siedziałam 9h. Niczego się nie dowiedzieliśmy i zatrzymali go na obserwacji... Współczuję 😩🥵
Łaskawie? Bez przesady. Jakby odliczyć nieuzasadnione przypadki to pomoc nastąpiłaby znacznie szybciej. Niestety, pewne rzeczy nie zależą od medyków ;)

I nie mowie rzecz jasna o waszym przypadku, tylko niestety w praktyce to właśnie tak funkcjonuje. Podobnie się ma rzecz z karetkami. Za mało ludzi…

Jak tam mija wam sobota dziewczyny? My se starym od 3 godzin mamy imprezkę na ostrym dyżurze 🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️ zaraz tu jajo zniosę... stary się przytruł juz tydzień temu i nadal mu nie odpuszcza, biedny ledwo funkcjonuje wiec go zmusiłam do wizyty w szpitalu i tam sobie siedzimy i czekamy ....
O matko, to i tak, że tydzień wytrzymał 🙈

Co do czekania to sie zgadzam. Mój mąż rok temu (luty 2021) czekał 7h ze skomplikowanym złamanie stawu skokowego. A jak go przyjęli to czekał dwie godziny na wypis. W poniedziałek stawił się do szpitala na operacje to czekał na przyjęcie 8h mimo ze kazali nam przyjechać o 7 aby przyjęli go na czco na badania. Paranoja. 🙈
A operacje miał mieć we wtorek, ale codziennie przekładali i po mojej awanturze zrobili wkoncu w czwartek. A w piatek wyszedl. Ten szpital nas wykończył tak jak nasza służba zdrowia. 😅

Wróciłam niedawno od ginki z monitoringu. Pytała, czy brałam ten Aromek i jak, i ja powiedziałam że 2, 6 dzień. Zrozumiała, że brałam w 2 i 6 dniu, a ja brałam od 2 do 6 🙈 zapytała tylko, czy nie miałam brać w 2 i 7, ale powiedziałam, że może mi się coś pokręciło. Nie wyprowadzałam jej z błędu, nadal myśli, że to był 2 i 6 jak brałam. I uwaga! Pierwszy raz mam dominujący pęcherzyk! 15 mm 😀 Gin powiedziała, że jest w szoku, bo zwykle pacjentki reagują w 3 cyklu leczenia, a ja mam w 1 😂 bo to pewnie dlatego, że brałam jak Zazuu kazała a nie ginekolozka 😂
W poniedziałek mam przyjść jeszcze na moni, czy urósł, poprosiłam o ovitrelle i przepisala. W poniedzialek mi powie, kiedy mam sobie ovi podać.
Jestem szczęśliwa, jakbym co najmniej w ciąży była 😁 cieszę się po prostu, że po tylu miesiacach bez owulacji coś się ruszyło. Wiem, że to nie gwarantuje sukcesu od razu, ale cieszę się nawet z tak małego 😊😊

Łaskawie? Bez przesady. Jakby odliczyć nieuzasadnione przypadki to pomoc nastąpiłaby znacznie szybciej. Niestety, pewne rzeczy nie zależą od medyków ;)

I nie mowie rzecz jasna o waszym przypadku, tylko niestety w praktyce to właśnie tak funkcjonuje. Podobnie się ma rzecz z karetkami. Za mało ludzi…
zwłaszcza jak lekarz się spóźnia 3 godziny 😂 I pielegniarki nie mogą się do niwgo dodzwonić i nikt nie wie czy w ogóle będzie 😂 Musiałam wtrącić, bo tak właśnie było gdy czekałam z córką na SOR ze złamaną ręką - czekaliśmy tak na chirurga 🤦‍♀️Ale zgodzę się, że to przez brak personelu

reklama
Biere, zwiększyła mi ginka dawkę na 2x1[emoji33]
A kupiłam sobie na ten cykl też miovelie nac i zastanawiam się czy brać czy odpuścić żeby nie przegiąć
Ja tez mam 2x1 i to acc, przy 28 dniowych cyklach owulacja wtedy wypada mi Ok 12dc. Plusem jest oczywiście króciutki cykl :)
Jak tam mija wam sobota dziewczyny? My se starym od 3 godzin mamy imprezkę na ostrym dyżurze 🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️ zaraz tu jajo zniosę... stary się przytruł juz tydzień temu i nadal mu nie odpuszcza, biedny ledwo funkcjonuje wiec go zmusiłam do wizyty w szpitalu i tam sobie siedzimy i czekamy ....
Mi mija wyśmienicie, poszłam na 6 do pracy i wróciłam 5min temu. Miałam być 8 godzin ale wszystko się zesralo i byłam 13 🤦🏻‍♀️ Padam na ryj, zaraz naleję sobie full wody do wanny i będę tak leżeć póki się nie pomarszczę jak rodzynka 🛁🛁🛁 miałam iść do kumpeli na urodziny ale już sobie darowałam 🤷🏻‍♀️

Do góry