reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2022

A ja testu nie zrobiłam. Stwierdziłam, ze poczekam, bo mimo wszystko bałam się rozczarowania. Dzisiaj rano dostałam plamienie- kilka kropel różowej krwi, potem odrobina czegoś brązowego i tyle. Później już nic nie leciało. Jakbyście to potraktowały na moim miejscu? Jako możliwy początek okresu? Miewałam plamienia przed okresem, ale byly bardziej obfite i nie nie kończyły się tylko przechodziły w okres. Sądząc po sluzie, domniemam ze owu miałam okolo 14-15 dni temu.

To może być wszystko. Ja tak plamiłam 1-2 dni przed okresem. Ale w ciąży plamienia też się zdarzają.
Bardzo Cię rozumiem z tymi testami, bo mam testować w następnym tygodniu i też bardzo się boję rozczarowania.

reklama
To może być wszystko. Ja tak plamiłam 1-2 dni przed okresem. Ale w ciąży plamienia też się zdarzają.
Bardzo Cię rozumiem z tymi testami, bo mam testować w następnym tygodniu i też bardzo się boję rozczarowania.
Poza tymi paroma kropelkami nic nie zauważyłam. Poczekam do wtorku. Jak się nie pojawi po takim czasie to zatestuje.

Witajcie poświątecznie :) wszystkiego najlepszego w Nowym Roku!
Ja w czwartek miałam drożność i dziś 11dc więc ruszyły starania. Mam w dole brzucha takie uczucie pełności czy zakwasów 🤔 w piątek mam wizytę i mam nadzieję usłyszeć, że podwójny aromek dał radę i była/będzie owu. Mocno mocno o tym myślę teraz :) afirmuje!

Cześć dziewczyny! Witam się ponownie w nowym roku :) Miałam trochę dni przerwy od forum przed świętami a w międzyczasie nadrabiałam nowy wątek. Trochę się przypomnę: mi w tym roku strzelą 32 lata, dzieci brak, starania od września 2020, poronienie zatrzymane w styczniu 2021,możliwy biochem w kwietniu (lub wadliwy test, okres nast dnia),od tamtej pory nic. Było niby wszystko pięknie, Cykle co 28dni,owulacja kilka razy potwierdzona, a ciąży brak, a po wakacjach zaczęła się jazda. Początkowo hiperprolaktynemia czynnościowa, która zmieniła się w zwykłą hiperprolaktynemie, od miesiąca biorę Norprolac codziennie 1/2tabletki. I w momencie gdy prolaktyna na czczo przekroczyła granicę to owu się nie pojawiła lub była jakieś 10dni później, cykl się wydłużył. Obecnie 11dc i już wiem że znów nie będzie standardowych 28dni,także wszystko się pozmieniało. Przy okazji stan przed IO, z dziwnymi cukrami które po 2h nie spadają tylko rosną. Nasienie męża też zbadane, w granicach normy. W tym cyklu pierwszy raz brałam Clo i jutro na sprawdzenie efektów, czekam z niecierpliwością :) I tak ponoć było wszystko pięknie, a co rusz nagle zaczęły się pojawiać coraz to nowe rzeczy, chociaż początkowo nic na to nie wskazywało....

Witajcie kochane 🙏 Jestem tu nowa i to moj pierwszy komentarz. Na poczatek życzę Wam, aby tej rok przyniósł Wam wyczekiwaną radość i szczęście!

Mam 32 lata, z mężem postanowiliśmy się wreszcie zacząć starać. Prowadzę kalendarzyk w apce od kwietnia ale starania dopiero od grudnia 2021. Chcialam sie Was poradzic i poszukać u Was wsparcia i pocieszenia. Moje cykle mają raz 30, raz 31 lub 33. Czasem 35. Więc starania zaczęliśmy na kilka dni przed spodziewaną owulacja i po owulacji (wyliczyłam średnią poprzednich owulacji) na wypadek jakby cos mi sie przesunęło. Ogólnie 3x się kochaliśmy z odstępami 2-3 dni. Jak to u Was wyglądało z poczeciem? Artykuły mnie nastraszyły ze 6msc to minimum starań i ze rzadko za 1szym cyklem idzie gładko 😳 a ja wymarzylam sobie zeby dzieciątko bylo na pazdziernik, tzn znak zodiaku waga 😳 nie chce sobie wkręcać objawów, luzuje ale dziwnie moje cialo sie zachowuje.. A obserwuje je od miesięcy w cyklach. Kilka dni po oststnim stosunku zaczal mnie dół brzucha pobolewać.. Jak na okres. Nie jest to mocny ból ale taki mulący w dole brzucha, jak przed okresem. Myslalam ze okres bede miec wcześniej. Wystraszyłam sie ze cos nie tak, ale gdzies pisało ze po zaplodnieniu, kilka dni po jedne z pierwszych objawów to ten bol jak przed okresem..Nie zawsze, ale bywa. Do planowanego okresu mam jeszcze z 12 dni. Mierze temp rano, jest 37 lub 36.9 więc na bank po owulacji. Z jednej strony chcialabym by sie okazało ze uda nam sie w pierwszym cyklu, z drugiej boje się łudzić... Prosze pocieszcie mnie jakoś 😥 któraś zaszla w pierwszym cyklu?
Ja dwa razy 🤗🥰 a teraz już 15msc prób bez skutku.

Objawy 12 dni przed miesiączka?
To co najwyżej objawy owulacji bo na pewno nie ciąży...
Witajcie kochane [emoji120] Jestem tu nowa i to moj pierwszy komentarz. Na poczatek życzę Wam, aby tej rok przyniósł Wam wyczekiwaną radość i szczęście!

Mam 32 lata, z mężem postanowiliśmy się wreszcie zacząć starać. Prowadzę kalendarzyk w apce od kwietnia ale starania dopiero od grudnia 2021. Chcialam sie Was poradzic i poszukać u Was wsparcia i pocieszenia. Moje cykle mają raz 30, raz 31 lub 33. Czasem 35. Więc starania zaczęliśmy na kilka dni przed spodziewaną owulacja i po owulacji (wyliczyłam średnią poprzednich owulacji) na wypadek jakby cos mi sie przesunęło. Ogólnie 3x się kochaliśmy z odstępami 2-3 dni. Jak to u Was wyglądało z poczeciem? Artykuły mnie nastraszyły ze 6msc to minimum starań i ze rzadko za 1szym cyklem idzie gładko [emoji15] a ja wymarzylam sobie zeby dzieciątko bylo na pazdziernik, tzn znak zodiaku waga [emoji15] nie chce sobie wkręcać objawów, luzuje ale dziwnie moje cialo sie zachowuje.. A obserwuje je od miesięcy w cyklach. Kilka dni po oststnim stosunku zaczal mnie dół brzucha pobolewać.. Jak na okres. Nie jest to mocny ból ale taki mulący w dole brzucha, jak przed okresem. Myslalam ze okres bede miec wcześniej. Wystraszyłam sie ze cos nie tak, ale gdzies pisało ze po zaplodnieniu, kilka dni po jedne z pierwszych objawów to ten bol jak przed okresem..Nie zawsze, ale bywa. Do planowanego okresu mam jeszcze z 12 dni. Mierze temp rano, jest 37 lub 36.9 więc na bank po owulacji. Z jednej strony chcialabym by sie okazało ze uda nam sie w pierwszym cyklu, z drugiej boje się łudzić... Prosze pocieszcie mnie jakoś [emoji26] któraś zaszla w pierwszym cyklu?

A ja testu nie zrobiłam. Stwierdziłam, ze poczekam, bo mimo wszystko bałam się rozczarowania. Dzisiaj rano dostałam plamienie- kilka kropel różowej krwi, potem odrobina czegoś brązowego i tyle. Później już nic nie leciało. Jakbyście to potraktowały na moim miejscu? Jako możliwy początek okresu? Miewałam plamienia przed okresem, ale byly bardziej obfite i nie nie kończyły się tylko przechodziły w okres. Sądząc po sluzie, domniemam ze owu miałam okolo 14-15 dni temu.
Ja tak miałam w ostatnim cyklu, kilka kropli i później cisza (nigdy wcześniej mi się to nie zdarzyło), nawet któraś z Was tutaj wróżyła mi plamienie implantacyjne, no cóż, krwawienie przyszło dwa dni później, ciąży brak 😬 mam nadzieję, ze u Ciebie to dobry znak, ale zrób test, nie katuj się ;)

No to albo jesteś ponad tydzień po owulacji albo masz 12 dni do okresu. To się wyklucza
Jestem świeża w te klocki i też myslalam ze objawów nie czuć. Ale jak mialam te bóle to bylam dawno po owulacji (kontrolowalam testami owulacyjnymi). Na owulacje zawsze mam klucie w jajniku( prawym lub lewym) i te klucie również mialam ale w okolicach planowanej owulacji. Te bole podbruzsza, utrzymujące sie uczucie zimna - tak tydzień po owulacji mniej więcej. Stąd pewność ze raczej to nie owulacja[emoji848] choc sama juz nie wiem

reklama
Ja tak miałam w ostatnim cyklu, kilka kropli i później cisza (nigdy wcześniej mi się to nie zdarzyło), nawet któraś z Was tutaj wróżyła mi plamienie implantacyjne, no cóż, krwawienie przyszło dwa dni później, ciąży brak 😬 mam nadzieję, ze u Ciebie to dobry znak, ale zrób test, nie katuj się ;)
Tak wcześniej mi się jeszcze nie zdarzyło. Mimo, że u mnie w cyklach było sporo anomalii. Nie wiem, zobaczymy. Chociaż bardziej myślę, że nic nie będzie, a okres znowu przyjdzie spóźniony. Mialam w grudniu baaaardzo dużo stresu. Czuję się zestresowana jak przed maturą 🤣tak w sumie to czekać do rana, czy zrobić popołudniu? Mam jeden test w domu. Może bym zrobiła.

Do góry