reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2022

Dzień dobry dziewczyny, witam Was serdecznie w nowym roku :) mijający był dla mnie i pewnie wielu z Was bardzo ciężki ale tez w pewnych kwestiach przełomowy. Na szczęście szybko minął i można wszystko zacząć z nową kartą i nową energią.
Czy robicie jakieś podsumowania na koniec roku lub postanowienia? Ja ogólnie nie, chociaż zakładam sobie cele, np codziennie czytam 15-20min, zostawiam telefon poza sypialnia itd ;) natomiast dzisiaj podjęliśmy ważną decyzję, jeśli do końca roku nie uda nam się zajść w ciąże to chcemy podejść do invitro. W przyszłym roku będziemy mieć 33 lata, nie będę czekać dłużej na gwiazdkę z nieba która nie chce spaść.

reklama
W naszym kraju nie ma na taką ewentualność żadnej profilaktyki.
Kontrolowałam bete i proga co kilka dni i jeździłam ma usg. Beta doszlado 300 więc nie dało się określić gdzie jesy ciąża, a ciąży wewnątrzmacicznej się nie usuwa [emoji2272]
Nie było krwawienia do otrzewnej więc mogę tylko czekać
A mogę wiedzieć jak do tego podchodzą lekarze? Przy moim biochemie nie miałam problemu z beta. Ale tez lekarz kazał kontrolować do czasu aż nie spadnie. A czy teraz jak poronie tez będę miusiala kontrolować jej poziom?

Dziewczyny, jeśli brałyście kiedyś Clo - miałyście w drugiej połowy cyklu z Clo jakieś problemy skórne, trądzik?

Bo moja twarz wygląda jakbym znów miała 14 lat i nie wiem czy to zbieg okoliczności, czy jednak efekty pierwszego cyklu ze stymulacją. 🙃

Hej hej.

Witam się z wami w nowym roku😘

Mam nadzieję że 2022 r wszystkie zobaczymy dwie kreseczki 😘

Ja właśnie pozwoli kończę @ więc na dniach bierzemy się do roboty,ale tak bez spiny, nie zamierzam zaglądać do kalendarza i wyliczać dni. Zamierzam przestać się stresować.

rozmawiałam z moim psychiatrą i powiem Wam że go uwielbiam, udało mi się pogadać z nim godzinkę, jak z kumplem i jakoś tak po rozmowie z nimi mi lepiej, moją głową jest dużo dużo lżejsza.

Wracam do opinii o podpaskach wielorazowych dziś trzeci dzień@ i jestem nimi serio zachwycona. Przetrwały apogeum krwawienia, domówkę sylwestrową bez przecieków. Już nie wracam do jednorazowych 😉

Dziewczyny, jeśli brałyście kiedyś Clo - miałyście w drugiej połowy cyklu z Clo jakieś problemy skórne, trądzik?

Bo moja twarz wygląda jakbym znów miała 14 lat i nie wiem czy to zbieg okoliczności, czy jednak efekty pierwszego cyklu ze stymulacją. 🙃
Ja jestem po stymulacji i wysypu na twarzy nie miałam, ale za to bolały mnie masakrycznie piersi i miałam wahania nastroju :( Płaczliwa byłam strasznie …

Ja co prawda biorę aromek a nie clo, ale nie zauważyłam problemów z trądzikiem, ogólnie odnoszę wrażenie, ze ciut mi hormony „złagodniały”, tzn jestem spokojniejsza i mam więcej cierpliwości, zawsze przed okresem byłam mega nerwowa a teraz jakby łagodniej to przechodzę.

A ja testu nie zrobiłam. Stwierdziłam, ze poczekam, bo mimo wszystko bałam się rozczarowania. Dzisiaj rano dostałam plamienie- kilka kropel różowej krwi, potem odrobina czegoś brązowego i tyle. Później już nic nie leciało. Jakbyście to potraktowały na moim miejscu? Jako możliwy początek okresu? Miewałam plamienia przed okresem, ale byly bardziej obfite i nie nie kończyły się tylko przechodziły w okres. Sądząc po sluzie, domniemam ze owu miałam okolo 14-15 dni temu.

A ja testu nie zrobiłam. Stwierdziłam, ze poczekam, bo mimo wszystko bałam się rozczarowania. Dzisiaj rano dostałam plamienie- kilka kropel różowej krwi, potem odrobina czegoś brązowego i tyle. Później już nic nie leciało. Jakbyście to potraktowały na moim miejscu? Jako możliwy początek okresu? Miewałam plamienia przed okresem, ale byly bardziej obfite i nie nie kończyły się tylko przechodziły w okres. Sądząc po sluzie, domniemam ze owu miałam okolo 14-15 dni temu.
Zrób po prostu test, będziesz wiedziała. Wiem jak to jest, na siłę doszukujesz się potwierdzenia, że to ciąża, a w razie czego rozczarowanie będzie jeszcze większe. Nie wiem jak Ty, ale ja odkąd się staramy to cykle mi się mega zmieniły. Mam plamienia, których nie miałam, piersi mnie bolą już z tydzień przed okresem.
Trzymam mocno kciuki, żebyś zobaczyła dwie kreski :)

reklama
No ja tak miałam czasami że zaczynało się plamienie, później nic i wielka nadzieja, a później nagle żywe krwawienie. Ale generalnie okres liczy się od krwawienia nie plemienia 😊

Do góry