reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2022

Powtórzę te badanie na pewno, bo akurat dzień wcześniej miałam dużo stresu i przez to też dużo ćwiczyłam wieczorem i się nie wyspałam :D więc może to przez to. W każdym razie póki co zapisałam się do ginekologa-endokrynologa, który z grubsza wygląda jakby się znał i ma dobre opinie.

A ta stymulacja dlaczego skoro mówisz, że owulacje były? Pytam z ciekawości, bo się nie znam ;) właśnie problemy z zajściem by mnie aż tak bardzo nie martwiły jak możliwość kolejnego poronienia, dlatego pytam czy do czasu opuszczenia poziomu mam w ogóle odpuścić wszystko żeby nie kusić losu.
Bo mimo moich owulacji i ponad 2 lat staran nie bylo efektów. Moj gin zaproponował stymulacje zeby „wspomóc” owulacje, Dzieki temu mialam owulacje z obu stron (bez stymulacji zawsze owu tylko z lewego jajnika) i wiecej niz 1 pęcherzyk dominujący ;) i uwazam ze Dzieki temu sie udalo.

reklama
Po prostu twierdzi, że jeżeli ktoś ma zaburzony cykl i pcos to badania "podstawowe" nic nie pomogą, zbadanie hormonów nie spowoduje że jajniki nagle zacznal produkować pęcherzyki i ze do tego potrzeba tutaj stymulacji i jak stymulacje nie dają efektów to zostaje wowczas in vitro 🤷🏼‍♀️
Co do progesteronu, po stymacji moze byc wyższy, ja np teraz mam poziom 114 przy 3 pękniętych pecherzykach
Uwazam , ze jednak pomoga bo wiadomo jest na czym sie stoi. Jakie wdrożyć ewentualnie leczenie itd, wiadomo od czego zaczac. Zeby stwierdzić Np pcos to tez potrzebne sa badania, z fusów tego nie wywróży😬
No i poddawac kobiete stymulacji bez podstawowych badan wydaje sie skrajnie nieodpowiedzialne. Ale to tylko moje zdanie 🙃

Dziewczyny doczekałam się, testy owulacyjne pokazują dwie grube kreski! Owulacja już tuż za krokiem! Myślicie ze to juz czy jeszcze chwila? Dwa różne testy zrobione przed chwilą.
Dzisiaj nie będziemy działać, ale mam nadzieję że jutro rano będzie ok, co myślicie?

Załączniki

• 16409828007095223666490716730565.jpg
    16409828007095223666490716730565.jpg
    1 002,1 KB · Wyświetleń: 108
Dziewczyny doczekałam się, testy owulacyjne pokazują dwie grube kreski! Owulacja już tuż za krokiem! Myślicie ze to juz czy jeszcze chwila? Dwa różne testy zrobione przed chwilą.
Dzisiaj nie będziemy działać, ale mam nadzieję że jutro rano będzie ok, co myślicie?

Dla mnie ten pierwszy jeszcze nie jest pozytywny. Od pozytywnego owu do 2 dni [emoji6]

Uwazam , ze jednak pomoga bo wiadomo jest na czym sie stoi. Jakie wdrożyć ewentualnie leczenie itd, wiadomo od czego zaczac. Zeby stwierdzić Np pcos to tez potrzebne sa badania, z fusów tego nie wywróży😬
No i poddawac kobiete stymulacji bez podstawowych badan wydaje sie skrajnie nieodpowiedzialne. Ale to tylko moje zdanie 🙃
Wiem wiem, tak to jest jak się nie zna wytycznych :) poczytać wystarczy np kryteria rotterdamskie chociażby, a stymulować można ok 6 cykli bez drożności :)
Dlatego lepiej się zdać na specjalistów 😛

Cześć dziewczyny! Jak tam w Nowym Roku? 🥳😉
U mnie chyba wreszcie owu była, bo skok temperatury jak ta lala (ale co z tego jak stary chory i nie podołał i seksy były ostatni raz w 18 dc 😔). Czy mogłybyście mi pomóc i mniej więcej wskazać w który dzień obstawiacie owu wg temperatur? Wykres w zalaczniku i ostatnie 4 temperatury to: 36,58, 36,35, 36,54 i 37
Chcę sobie mniej więcej policzyć kiedy spodziewać się @ 🤣 Z góry dziękuję 😘

Załączniki

• 56c4f0ff-755d-400e-9857-8ed8340a4819.jpg
    56c4f0ff-755d-400e-9857-8ed8340a4819.jpg
    34,3 KB · Wyświetleń: 64
Cześć dziewczyny! Jak tam w Nowym Roku? 🥳😉
U mnie chyba wreszcie owu była, bo skok temperatury jak ta lala (ale co z tego jak stary chory i nie podołał i seksy były ostatni raz w 18 dc 😔). Czy mogłybyście mi pomóc i mniej więcej wskazać w który dzień obstawiacie owu wg temperatur? Wykres w zalaczniku i ostatnie 4 temperatury to: 36,58, 36,35, 36,54 i 37
Chcę sobie mniej więcej policzyć kiedy spodziewać się @ 🤣 Z góry dziękuję 😘
Dopóki ta wyższa temperatura nie utrzyma się na takim poziomie albo i wyższym to nie ma mowy o owu, bo Twój wykres wygląda dziwnie - bardziej na cykl bezowulacyjny. Zasada potwierdzająca (wiadomo nie w 100%) owu to trzy wyższe temperatury o 0,2 st od 6 poprzedzających.

Dopóki ta wyższa temperatura nie utrzyma się na takim poziomie albo i wyższym to nie ma mowy o owu, bo Twój wykres wygląda dziwnie - bardziej na cykl bezowulacyjny. Zasada potwierdzająca (wiadomo nie w 100%) owu to trzy wyższe temperatury o 0,2 st od 6 poprzedzających.
ten cykl po biochemie z chorobą w międzyczasie naprawdę wygląda dziwnie 🤣 Wiem, że muszą się utrzymać, ale przyjmując, że się utrzymała to w którym dniu obstawiać owu? Jeśli temperatura spadnie to owszem wtedy na 100% cykl bezowulacyjny (ale jednak mam cichą nadzieję, że owu była na dniach zwyczajnie przesunięta, bo organizm jednak do tej owu się szykował - ale wiem, że to nie jest żaden wyznacznik)

reklama
ten cykl po biochemie z chorobą w międzyczasie naprawdę wygląda dziwnie 🤣 Wiem, że muszą się utrzymać, ale przyjmując, że się utrzymała to w którym dniu obstawiać owu? Jeśli temperatura spadnie to owszem wtedy na 100% cykl bezowulacyjny (ale jednak mam cichą nadzieję, że owu była na dniach zwyczajnie przesunięta, bo organizm jednak do tej owu się szykował - ale wiem, że to nie jest żaden wyznacznik)
🤷🏻‍♀️ Temperatura może skoczyć do trzech dni po owu.

Do góry