katrina13
Fanka BB :)
Można, jest np bromergon i norprolac - po których ledwo funkcjonowałam... I np norprolac zbił mi z 40 do 0,5, lekarz kazal odstawić, wróciłam za kilka tyg, prolaktyna podskoczyła do ok 30, dal wtedy bromergon, brałam przez tydzień czy dwa, badania i poziom 60o kurcze, to brzmi bardzo dramatycznie myślałam, że to po prostu można zbić jakimś lekiem i to wystarczy.... mam taki problem z lekarzami, że każdy jeden przeczy poprzedniemu, nikt nie traktuje mnie poważnie i tak naprawdę nie wiem kto się w czym specjalizuje. I teraz zaczynam się bać, ale u mnie wszystkie inne hormony są w normie, krzywa glukoza-insulina też, cyklem mam regularnie i owulacja występuje więc raczej nic chyba temu nie towarzyszy. Co paradoksalnie może chyba utrudniać diagnozę xD
Gine wskazal, że może to był guz przysadki, i poszlam do neurologa i po tomografii nic nie wyszło... I dlatego pomyślałam wówczas o endokrynologu.
Ja wyniki ogólnie tez mialam w miarę, cykle miewałam różne, pewnie bezowulacyjne i obraz wskazywał na pcos akurat u mnie.
Najlepiej isc do kogoś, kto leczy niepłodność i juz poszukać kto gdzie przyjmuje, kto w klinice niepłodności i isc na konsultacje
Można np powtórzyć badanie np kolo 12 isc, dzień przed omijać wszystko na S czyli seks, ssanie skutków, stres i zobaczyć jaki wyjdzie poziom