reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

Mój okres to w większości ląduje w kibelku :p Nie wiem czy jestem tak pospinana czy co, ale podpaski mam prawie że czyste (drugiego dnia okresu w sumie jest najgorzej), a właśnie przy załatwianiu to leci i leci. Chyba by mi się sprawdziły te majtki wielorazowe.

reklama
Mój okres to w większości ląduje w kibelku :p Nie wiem czy jestem tak pospinana czy co, ale podpaski mam prawie że czyste (drugiego dnia okresu w sumie jest najgorzej), a właśnie przy załatwianiu to leci i leci. Chyba by mi się sprawdziły te majtki wielorazowe.

Ja używam z marki skrojone i polecam, nic się nie dzieje, pierze się normalnie, nie przeciekają, nie wyglądają jak pielucha czy nie wiadomo co. Ja miałam alergię na wszystkie typowe podpaski i tampony, kubeczek to dla mnie za dużo fiku miku :D i te majtki to jest sztos. Aspekt ekologiczny to dla mnie też duży plus

Ja też chciałabym zyczyc Wam wszystkim Szczesliwego Nowego Roku. Przede wszystkim spełnienia wszystkich marzeń. Duuuuzo zdrówka, upragnionych dzieci i czego sobie tylko zamarzycie ❤️
Ps. Do mnie dzisiaj powinna przyjechać ciocia z Ameryki. Ale nie przyjechała. Jutro sobie strzele testa, zeby zobaczyć biel vizira 😂

A może ten rok Ci się zacznie cudownie? ☺️

Kichnęłam i aż mnie wpół zgięło, tak mnie zakłuła macica. Nie to ten cykl to jakoś okropnie bolesny... Mam w głowie jakiś stan zapalny, chociaż ginekolog przekonywał mnie że miałabym chociażby upławy...

Kochane jestem z wami na forum od kwietnia, mało się udzielałam. Jednak sam fakt że są kobiety które czują to samo co ja był bardzo wpierający. Po 9 miesiącach starań przyszedł czas że zobaczyłam wymarzone dwie kreski na teście. Mnie spotkał noworoczny cud. Szczerze wam życzę tego samego. Marzenia się spełniają 🥰

Zrobiłam badania hormonalne i mam przekroczoną prolaktynę (41 przy normie do 26). Czy przy czymś takim jest w ogóle bezpiecznie starać się zajść w ciążę dopóki poziom hormonu nie zostanie zbity?

Zrobiłam badania hormonalne i mam przekroczoną prolaktynę (41 przy normie do 26). Czy przy czymś takim jest w ogóle bezpiecznie starać się zajść w ciążę dopóki poziom hormonu nie zostanie zbity?
Nie wiem, ale pamiętam, że straciłam prawie rok na leczenie wysokiej propaktyny, która miała być przyczyną długich cykli, a cykle i tak nie wróciły do normy! I zamieniłam lekarza gin na gine-endo który przy 1 wizycie powiedział, że to nie będzie przyczyną prolaktyny... A mialam w granicach 40, 60 i tak w kółko.
Gine-endo zlecil mi szereg badan, w końcu stwierdził pcos I IO, dostalam metformine i czas na zajście w ciążę... ani razu mi nie zrobił usg ani nic, więc zamieniłam gine endo na obecnego mojego gin od niepłodności.
Obceny spytal co robimy? Leczymy czy ciaza czy co ? Ja ze ciaza i odrazu zaczął stymulacje, mowil, że badanie hormonów nic nie da i że walczymy o owulacje i z usg potwierdził pcos, przy 2 cyklu się udało, później poronienie i teraz przy 5 cyklu (1 po drożności sono) się udalo ponownie.
Gine endo mowil wtedy też, że źle badam prolaktynę, żeby iść na spokojnie, nawet nie na czczo, w południe nawet i wtedy wyszla mi w sumie ok, nie wiem, od tamtej pory nie badałam nic, sama stymulacja owulacji i starania :) mysle, że najlepiej kondultowac się z gine który się specjalizuje w niepłodności, bo tak to wg mnie strata czasu :)

reklama
Nie wiem, ale pamiętam, że straciłam prawie rok na leczenie wysokiej propaktyny, która miała być przyczyną długich cykli, a cykle i tak nie wróciły do normy! I zamieniłam lekarza gin na gine-endo który przy 1 wizycie powiedział, że to nie będzie przyczyną prolaktyny... A mialam w granicach 40, 60 i tak w kółko.
Gine-endo zlecil mi szereg badan, w końcu stwierdził pcos I IO, dostalam metformine i czas na zajście w ciążę... ani razu mi nie zrobił usg ani nic, więc zamieniłam gine endo na obecnego mojego gin od niepłodności.
Obceny spytal co robimy? Leczymy czy ciaza czy co ? Ja ze ciaza i odrazu zaczął stymulacje, mowil, że badanie hormonów nic nie da i że walczymy o owulacje i z usg potwierdził pcos, przy 2 cyklu się udało, później poronienie i teraz przy 5 cyklu (1 po drożności sono) się udalo ponownie.
Gine endo mowil wtedy też, że źle badam prolaktynę, żeby iść na spokojnie, nawet nie na czczo, w południe nawet i wtedy wyszla mi w sumie ok, nie wiem, od tamtej pory nie badałam nic, sama stymulacja owulacji i starania :) mysle, że najlepiej kondultowac się z gine który się specjalizuje w niepłodności, bo tak to wg mnie strata czasu :)
o kurcze, to brzmi bardzo dramatycznie :o myślałam, że to po prostu można zbić jakimś lekiem i to wystarczy.... mam taki problem z lekarzami, że każdy jeden przeczy poprzedniemu, nikt nie traktuje mnie poważnie i tak naprawdę nie wiem kto się w czym specjalizuje. I teraz zaczynam się bać, ale u mnie wszystkie inne hormony są w normie, krzywa glukoza-insulina też, cyklem mam regularnie i owulacja występuje więc raczej nic chyba temu nie towarzyszy. Co paradoksalnie może chyba utrudniać diagnozę xD

Do góry