reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

A tak wgl znacie jakieś przypadki że ktoś był w ciąży a testy wychodziły negatywnie?
Moi koleżance test pozytywny dopiero wyszedł w 4tc.
Mi @ spóźnia 4 dzień testy negatywne ale mam nadzieję że mylę ona też tak miała i te nakręcanie się. Jest czas że mówię że nie nie udało się a za chwile a może jednak. Ale jakoś tak czuję że jutro pojutrze przyjdzie ta nie dobra@

reklama
4 tc to jakieś 10 do 14 dni po owulacji więc każdemu właśnie wtedy wychodzi pierwszy test [emoji6]
A tak wgl znacie jakieś przypadki że ktoś był w ciąży a testy wychodziły negatywnie?
Mi @ spóźnia 4 dzień testy negatywne ale mam nadzieję że mylę ona też tak miała i te nakręcanie się. Jest czas że mówię że nie nie udało się a za chwile a może jednak. Ale jakoś tak czuję że jutro pojutrze przyjdzie ta nie dobra@

Pytanie o co pytasz. Bo jeżeli pytasz o to czy test zawsze wychodzi 28 dnia cyklu to nie. Mi np. nigdy nie wyszedł pozytywny test 28dc - ale nie dlatego że testy były złe, tylko po prostu przesunęła się owulacja

Do tego różnie się różne testy wybarwiają - ja miałam w miarę ładną kreskę na teście jak beta była w okolicach 200. Oczywiście gdzieś tam wcześniej przy niższych wartościach był cień cienia (mój mąż go nie widział). Nie uznałabym również tego za wadliwy test - po prostu gorzej się wybarwiający, ale dla mnie to np. plus bo nie ma opcji pomyłki i rozczarowania. Dlatego ja jednak jestem fanką bety jak się @ spóźnia - bo tam nie ma opcji żeby coś nie wyszło ;) jak jest ciąża to będzie chociaż ta beta 6

Cześć 😄 też niedawno dołączyłam do grupy i widzę, że dziewczyny są mocno zaawansowane więc na pewno jeśli będziesz miała pytania to znajdziesz tu odpowiedzi. Aktualnie mam 18 dc i na bank skończy się @, a starania można powiedzieć, że od stycznia aczkolwiek z doskoku , dopiero teraz biorę się za to na serio. Wlasnie jestem w trakcie dostosowywania leków, bo niestety ale mam nadciśnienie więc u mnie problemem może nie być same zajście, a donoszenie ale jestem dobrej myśli. Mam już testy owu, leki działają, czuje się bardzo dobrze więc jak wszystko pójdzie dobrze to od następnego cyklu celuje w płodne 🙃 a u Ciebie jakie plany? Za pierwszym razem udało Ci się bez wspomagania?
Cześć! Też mam problem z ciśnieniem - są u Ciebie jakieś konkretne przyczyny? Mój kardiolog na razie nie chce dawać mi leków, bo wg niego jestem za młoda (LOOOOOOL), ale wie, że staram się o dziecko i w razie czego mamy opracowany plan działania, jeśli zajdę w ciążę... Moja mama rodząc mnie miała rzucawkę (nawet nie stan przedrzucawkowy), więc lekarz twierdzi, że mogę mieć obciążenia genetyczne... Więc nie dość, że nie mogę zajść, to gdyby się udało - pytanie, co dalej...

Witam się z wami w 1dc @przyszla 4dni za wcześnie 23dc pewnie dla tego taki niski progesteron 🤦‍♀️ Powoli tracę zapał i chyba będę rezygnować ze starania dopóki nie staraliśmy się miałam jak w zegarku 27dc 🤦‍♀️ Chyba trzeba przestać się starać żeby wrócił do normy 🤦‍♀️

Cześć, Staraczki! Miłego weekendu!
Witam w 1dc. Żeby było więcej funu, to mi się nawet @ spóźniła o jeden dzień, co bym na przykład się tak troszeczkę połudziła jednak... Zmieniam zatem stopkę - za mną 2 nieudane inseminacje, w tym miesiącu robię przerwę, by się pomartwić czymś innym.
A do tego na weekend mam naprawdę cały pakiet...
Macica szaleje, muszę dziś gratisowo iść do pracy, a jutro to już w ogóle apogeum szczęścia: 2 chrzty w rodzinie mojego męża. Kolejna super okazja, bym sobie przypomniała, czego nie mam. Żona mojego szwagra ma dwójkę rodzeństwa. I cała ta trójka miewa dzieci niemal jednocześnie i regularnie. Poznali się ze swoimi partnerami wszyscy o wiele później niż ja z moim mężem, są prawie 10 lat młodsi, a zdążyło się ich zrobić o 7 sztuk więcej. Na tych rodzinnych zjazdach czuję się jak kosmita. Oni z tej kategorii, która uznaje, że jak ktoś nie ma dzieci to dlatego, że po prostu nie chce.
Dostrzeżmy jednak dobre strony. Wina się napiję.

reklama
U mnie już 47 dc .... od środy biorę dupka ale efektów brak.
Screenshot_20220312-084946_Get Baby.jpg

Do góry