reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

Tak wygląda wykres proga, przed samym okresem spada skokowo, czyli bardzo dużo. Dlatego najlepiej badać go w ok. 7dpo bo wtedy jest jego wyrzut. Badany przed samym okresem nie mówi o tym, że cykl był bezowulacyjny tylko że zaraz będzie okres.

Załączniki

• fluctuations-in-estradiol-and-progesterone-levels-adapted-from-speroff-and-fritz-49.2021032514...png
    fluctuations-in-estradiol-and-progesterone-levels-adapted-from-speroff-and-fritz-49.2021032514...png
    23,6 KB · Wyświetleń: 71
reklama
Witam. Mam pytanko odnośnie owulacji... czy w tym czasie miałyście np wypryski na twarzy ? Mnie zsypalo po lewej stronie czoła policzka i pleców. A kurat mi wypadają płodne i wczoraj było bez gumy ... 🙄🤔 i dodam ze raczej mam gładka cerę...taka sytuacja . Pozdrawiam

Cześć dziewczyny. Piszę bo złapałam dzisiaj doła. Byłam u swojego lekarza rodzinnego i wyszło że z tych stresów mam podwyższony kortyzol i insuline. Po 3 miesiącach mam powtórzyć wyniki i jak będą dobre to dopiero będę mogła starać się dalej o ciąże, bo inaczej jest za duże prawdopodobieństwo niepowodzenia i powikłań jakbym zaszła wcześniej. A jeszcze rodzina pociesza że szybko zleci i będzie dobrze. Gdzie 3 miesiące szybko miną.. przecież to wieczność. ☹️

Cześć dziewczyny. Piszę bo złapałam dzisiaj doła. Byłam u swojego lekarza rodzinnego i wyszło że z tych stresów mam podwyższony kortyzol i insuline. Po 3 miesiącach mam powtórzyć wyniki i jak będą dobre to dopiero będę mogła starać się dalej o ciąże, bo inaczej jest za duże prawdopodobieństwo niepowodzenia i powikłań jakbym zaszła wcześniej. A jeszcze rodzina pociesza że szybko zleci i będzie dobrze. Gdzie 3 miesiące szybko miną.. przecież to wieczność. ☹️

A czemu to lekarz rodzinny daje Ci wytyczne?
Po pierwsze to podwyższoną insulinę się kontroluje i leczy. A co jeżeli za 3 miesiące znowu spotka Cię coś stresującego? To odłożysz starania na kolejne 3 miesiące?
Idź z wynikami do ginekologa, ja na Twoim miejscu zrobiłabym jeszcze prolaktynę, która też lubi wzrosnąć przy stresie - ale ją również można zbić :)

Tak wygląda wykres proga, przed samym okresem spada skokowo, czyli bardzo dużo. Dlatego najlepiej badać go w ok. 7dpo bo wtedy jest jego wyrzut. Badany przed samym okresem nie mówi o tym, że cykl był bezowulacyjny tylko że zaraz będzie okres.

Ponoć wydziela się tez pulsacyjnie, wiec może być inny rano, a inny w południe. Pamietajcie o tym [emoji16] żeby się nie załamywać progiem rzędu 6 w 7dpo, bo akurat może był zbadany w chwilowym „dołku” [emoji16]

reklama
A czemu to lekarz rodzinny daje Ci wytyczne?
Po pierwsze to podwyższoną insulinę się kontroluje i leczy. A co jeżeli za 3 miesiące znowu spotka Cię coś stresującego? To odłożysz starania na kolejne 3 miesiące?
Idź z wynikami do ginekologa, ja na Twoim miejscu zrobiłabym jeszcze prolaktynę, która też lubi wzrosnąć przy stresie - ale ją również można zbić :)
Lekarz rodzinny zna całą moją historię starań o ciąże. U ginekologa miałam badana i prolaktyne i progesteron i wszystko było dobrze, a z zajściem w ciążę wciąż jest problem. A mam sporo podwyższony kortyzol i zbijam go lekami.

Do góry