reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

Mój lekarz też tak mówił na moje plamienia kilka dni po miesiączce... przynajmniej na początku. Ale nalegałam na dalszą diagnozę ;-) Miałam już wcześniej badania hormonalne, więc zaburzenia były wykluczone. Okazało się, że miałam małego polipa - po jego usunięciu problem zniknął.
u mnie było tak samo, przyczyną plamień okazał się polip trzonu macicy. po jego usunięciu plamienia nie nawracały

reklama
@Karooola28
Czytałam, ze z dwurozną nie da się zrobić nic. A jak ktoś ma przegrodę to idzie operacyjnie ją usunąć. Ale ile w tym prawdy.. 🤷🏼‍♀️
No ale też są szanse powodzenia z dwurożną, część kobiet pewnie nawet nie wie że ma taką anatomię, sama to widziałam :D
Ja mam macicę dwurożną. Dostałam ogromnego krwotoku, który trwał kilka dni. Krew przelewała się przez dżinsy.. lało się jak z wiadra.. rozważano przetaczanie krwi. Z 1 szpitala do drugiego na sygnale 100km.. udało się to unormować lekami. Wróciłam do domu. Wszystko było dobrze... I nagle po tyg. ból brzucha i poronienie. Nikt słowem nie wspomniał.. byłam badana dziesiątki razy.. że przyczyną była dwurożność. Mówią że to zależy w jakim miejscu zagnieździ się zarodek i od anatomii macicy. Każda jest inna. Ale u mnie jeden róg krwawił jakby na okres bo nie wiedział że w drugim oddalonym rogu jest ciąża. Tak mi mówili.
Nawet nie zdawałam sobie sprawy że to aż tak skomplikowane jest :O

My już w domciu, chrześnica zakochana w torcie 😍 Padnę dzisiaj do łoża zmęczona 😝 Jutro muszę ogarnąć okulistę, bo ten jęczmień coraz większy, boli i brzydko wygląda 🙉🙊🙈

Dziewczyny, mam takie ziołowe tabletki na łatwiejsze zasypianie, na opakowaniu jest napisane, żeby nie stosować w ciąży myślicie, ze są bezpieczne w trakcie starań i po owulacji? Czy lepiej odpuścić? Nigdy nie zasypiałam szybko ani łatwo a teraźniejsza sytuacja na świecie zdecydowanie w tym nie pomaga🙄🙄

Skład tabletek: ekstrakt z korzenia koziołka lekarskiego DER:41 (Valeriana officinalis L.), ekstrakt z liścia melisy lekarskiej DER 4:1 (Melissa offcinalis L.)m tryptofan, składnik kapsułki: żelatyna, substancje przeciwzbrylajace: sole magnezowe kwasów tłuszczowych i dwutlenek krzemu, melatonina

Dziewczyny, mam takie ziołowe tabletki na łatwiejsze zasypianie, na opakowaniu jest napisane, żeby nie stosować w ciąży myślicie, ze są bezpieczne w trakcie starań i po owulacji? Czy lepiej odpuścić? Nigdy nie zasypiałam szybko ani łatwo a teraźniejsza sytuacja na świecie zdecydowanie w tym nie pomaga🙄🙄

Skład tabletek: ekstrakt z korzenia koziołka lekarskiego DER:41 (Valeriana officinalis L.), ekstrakt z liścia melisy lekarskiej DER 4:1 (Melissa offcinalis L.)m tryptofan, składnik kapsułki: żelatyna, substancje przeciwzbrylajace: sole magnezowe kwasów tłuszczowych i dwutlenek krzemu, melatonina
Szczerze mówiąc nie wiem... ale miałam żelki "nasenne" o podobnym składzie i na wszelki wypadek zaprzestałam stosowania... U mnie na sen wystarczy niepicie kawy... co nie znaczy, że śpię dobrze :-(

Szczerze mówiąc nie wiem... ale miałam żelki "nasenne" o podobnym składzie i na wszelki wypadek zaprzestałam stosowania... U mnie na sen wystarczy niepicie kawy... co nie znaczy, że śpię dobrze :-(
Ja mogę wstać o 4:30 i padać na pysk, położę się o północy i i tak rzucam się jak pchła przez godzinę zanim zasnę 🙄

Myślę, że te tabletki nie zaszkodzą. 😉

reklama
Do góry