reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

Tylko mnie zastanowią to ze jak nie staraliśmy się o dziecko używaliśmy prezerwatywy nie miałam plamienia 🤦‍♀️ Sama nie wiem co myśleć
Wyobraź sobie, że u mnie też to jakoś ciekawie zgrało się w czasie... Prezerwatywy nie używaliśmy już dawno, ale gdy pojawiły się te krwawienia, to akurat w momencie, gdy poważnie zabraliśmy się za kwestię starań - badania krwi i nasienia w klinice niepłodności zrobione, wyszło wszystko OK... a tu nagle po paru miesiącach takie coś. No więc chyba ten polip wyrósł w trakcie ;-)

reklama
Na wątku ciąża po poronieniu jest Pszczółka, która chyba ma przegrodę macicy i niestety jedną ciążę miała przedwczesny poród który źle się skończył :( Teraz znów jest w ciąży, nie zdążyła pójść na zabieg w przyszłym mcu... Ja z kolei raz przy cięciu cesarskim widziałam dwurożną macicę, oczywiście pacjentka wcześniej o tym nie wiedziała, dziecko urodziło się zdrowe :) Także jak we wszystkim, różne są przypadki...
Hej 🙂 tak potwierdzam mam przegrodę macicy. W czwartek miałam mieć histeroskopie, ale okazało się że jestem w ciąży (mimo używania prezerwatyw😱🤦) i musiałam odwołać zabieg. Oprócz przegrody mam stwierdzony również zespół atyfosfolipidowy. Moja lekarka po analizie badań i wyników histopatologicznych łożyska twierdzi, że strata córeczki w 26 tc nastąpiła w wyniku tego zespołu i brania za małej dawki heparyny ☹️ Jeszcze inny lekarz od leczenia nieplodnosci uważa że to i to przyczyniło się do straty. Osobiście uważam, że lepiej tą przegrodę usunąć, bo mimo tego że jestem obstawiona lekami wzdłuż i wszerz to i tak pewnie skazuje się na kolejną stratę dziecka szóstego dziecka ☹️😭

Ogólnie to przepraszam, że wjechalam tu na wątek i napisalam o ciąży. Nie chciałam Was urazić widziałam regulamin na 1 stronie 🙈 Chciałam się tylko ustosunkować do postu @Anasta07 😉
Mogę tylko napisać, że jestem z Wami i Was rozumiem. Ja walczę 14 lat i nie mam jeszcze dzieci ☹️

Hej 🙂 tak potwierdzam mam przegrodę macicy. W czwartek miałam mieć histeroskopie, ale okazało się że jestem w ciąży (mimo używania prezerwatyw😱🤦) i musiałam odwołać zabieg. Oprócz przegrody mam stwierdzony również zespół atyfosfolipidowy. Moja lekarka po analizie badań i wyników histopatologicznych łożyska twierdzi, że strata córeczki w 26 tc nastąpiła w wyniku tego zespołu i brania za małej dawki heparyny ☹️ Jeszcze inny lekarz od leczenia nieplodnosci uważa że to i to przyczyniło się do straty. Osobiście uważam, że lepiej tą przegrodę usunąć, bo mimo tego że jestem obstawiona lekami wzdłuż i wszerz to i tak pewnie skazuje się na kolejną stratę dziecka szóstego dziecka ☹️😭
Strasznie mi przykro 😞
No nic będę wiedzieć pewnie więcej po wizycie i po laparoskopii.
3mam kciuki żeby się udało tym razem 😘

Ja ogolnie mam dziś nastrój typowo przedokresowy. Oczywiście od dwóch dni testuje i jest biel, także się już nawet nie łudzę tylko chce się przygotować mentalnie na histeroskopie.
Czy oni mi mogą zrobić w trakcie histero drożność jak poproszę? 😅

reklama
Strasznie mi przykro 😞
No nic będę wiedzieć pewnie więcej po wizycie i po laparoskopii.
3mam kciuki żeby się udało tym razem 😘
Tak laparoskopię warto zrobić 😉

Ja przerobiłam już tylu lekarzy, dwie kliniki niepłodności różne cuda wianki o kasie już nie wspomnę, bo pewnie dobry samochód bym za to kupila i co i 💩 Kiedys miałam już robioną histeroskopie, która przegrody nie wykazała. Z perspektywy czasu wyglada na to, że była wykonana nieudolnie, bo przecież nagle magicznie nie urosła. Po stracie córki poszłam na NFZ do przyszpitalnej poradni niepłodności i tam profesor zrobiac mi USG stwierdził właśnie tą nieszczęsna przegrodę. 3 marca miałam mieć zabieg no ale wyszło jak wyszło... Teraz zżera mnie stres i niepokój, ale na nic nie mam już wpływu.

Trzymajcie się życzę Wam powiedzenia 🙂
Pozdrawiam

Do góry