reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Tylko mnie zastanowią to ze jak nie staraliśmy się o dziecko używaliśmy prezerwatywy nie miałam plamienia 🤦‍♀️ Sama nie wiem co myśleć
Wyobraź sobie, że u mnie też to jakoś ciekawie zgrało się w czasie... Prezerwatywy nie używaliśmy już dawno, ale gdy pojawiły się te krwawienia, to akurat w momencie, gdy poważnie zabraliśmy się za kwestię starań - badania krwi i nasienia w klinice niepłodności zrobione, wyszło wszystko OK... a tu nagle po paru miesiącach takie coś. No więc chyba ten polip wyrósł w trakcie ;-)

reklama
Na wątku ciąża po poronieniu jest Pszczółka, która chyba ma przegrodę macicy i niestety jedną ciążę miała przedwczesny poród który źle się skończył :( Teraz znów jest w ciąży, nie zdążyła pójść na zabieg w przyszłym mcu... Ja z kolei raz przy cięciu cesarskim widziałam dwurożną macicę, oczywiście pacjentka wcześniej o tym nie wiedziała, dziecko urodziło się zdrowe :) Także jak we wszystkim, różne są przypadki...
Hej 🙂 tak potwierdzam mam przegrodę macicy. W czwartek miałam mieć histeroskopie, ale okazało się że jestem w ciąży (mimo używania prezerwatyw😱🤦) i musiałam odwołać zabieg. Oprócz przegrody mam stwierdzony również zespół atyfosfolipidowy. Moja lekarka po analizie badań i wyników histopatologicznych łożyska twierdzi, że strata córeczki w 26 tc nastąpiła w wyniku tego zespołu i brania za małej dawki heparyny ☹️ Jeszcze inny lekarz od leczenia nieplodnosci uważa że to i to przyczyniło się do straty. Osobiście uważam, że lepiej tą przegrodę usunąć, bo mimo tego że jestem obstawiona lekami wzdłuż i wszerz to i tak pewnie skazuje się na kolejną stratę dziecka szóstego dziecka ☹️😭

Ogólnie to przepraszam, że wjechalam tu na wątek i napisalam o ciąży. Nie chciałam Was urazić widziałam regulamin na 1 stronie 🙈 Chciałam się tylko ustosunkować do postu @Anasta07 😉
Mogę tylko napisać, że jestem z Wami i Was rozumiem. Ja walczę 14 lat i nie mam jeszcze dzieci ☹️

Hej 🙂 tak potwierdzam mam przegrodę macicy. W czwartek miałam mieć histeroskopie, ale okazało się że jestem w ciąży (mimo używania prezerwatyw😱🤦) i musiałam odwołać zabieg. Oprócz przegrody mam stwierdzony również zespół atyfosfolipidowy. Moja lekarka po analizie badań i wyników histopatologicznych łożyska twierdzi, że strata córeczki w 26 tc nastąpiła w wyniku tego zespołu i brania za małej dawki heparyny ☹️ Jeszcze inny lekarz od leczenia nieplodnosci uważa że to i to przyczyniło się do straty. Osobiście uważam, że lepiej tą przegrodę usunąć, bo mimo tego że jestem obstawiona lekami wzdłuż i wszerz to i tak pewnie skazuje się na kolejną stratę dziecka szóstego dziecka ☹️😭
Strasznie mi przykro 😞
No nic będę wiedzieć pewnie więcej po wizycie i po laparoskopii.
3mam kciuki żeby się udało tym razem 😘

Ja ogolnie mam dziś nastrój typowo przedokresowy. Oczywiście od dwóch dni testuje i jest biel, także się już nawet nie łudzę tylko chce się przygotować mentalnie na histeroskopie.
Czy oni mi mogą zrobić w trakcie histero drożność jak poproszę? 😅

reklama
Strasznie mi przykro 😞
No nic będę wiedzieć pewnie więcej po wizycie i po laparoskopii.
3mam kciuki żeby się udało tym razem 😘
Tak laparoskopię warto zrobić 😉

Ja przerobiłam już tylu lekarzy, dwie kliniki niepłodności różne cuda wianki o kasie już nie wspomnę, bo pewnie dobry samochód bym za to kupila i co i 💩 Kiedys miałam już robioną histeroskopie, która przegrody nie wykazała. Z perspektywy czasu wyglada na to, że była wykonana nieudolnie, bo przecież nagle magicznie nie urosła. Po stracie córki poszłam na NFZ do przyszpitalnej poradni niepłodności i tam profesor zrobiac mi USG stwierdził właśnie tą nieszczęsna przegrodę. 3 marca miałam mieć zabieg no ale wyszło jak wyszło... Teraz zżera mnie stres i niepokój, ale na nic nie mam już wpływu.

Trzymajcie się życzę Wam powiedzenia 🙂
Pozdrawiam

Do góry