reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Ok, powiem Ci ze ja jestem po 3 poronieniach (każde inne) i dostawałam zielone światło do starań od razu w pierwszym cyklu po oczyszczeniu, z wyjątkiem trzeciego poronienia, ale to ze względu na bete która spadała prawie 3 msc.
Pytam bo mnie by było szkoda marnować 3 msc jeśli ładnie wszystko się oczyściło i powróciły owulacje
W zasadzie nic nie powiedział, ale to było na wizycie, gdy sprawdzał czy się wszystko wyczyściło po poronieniu czy zabieg. Na szczęście zabieg nie był konieczny i kazał przyjść po @ na badania i "po miesiącu wrócić do witamin, a po 3 do starań". Ja byłam wtedy jeszcze trochę w szoku i nawet nie zapytałam z tego wszystkiego. Zastanawiam się też nad innym lekarzem bo ten nie do końca mi pasuje, ale jest postrzegany jako specjalista od trudnych przypadków. Tylko ma chyba ze sto lat i bardzo specyficzny styl [emoji2356]

reklama
Dziękuję :) Czyli dobrze rozumiem, ze podczas tych trzech cykli z duphastonem szanse na ciążę są marne? :( dopiero po odstawieniu tabletek mogą być większe?
Nie nie :D jeśli po pierwszym cyklu z duphastonem owulacja ruszy tak jak to było u @Hope99 to jak najbardziej szansa na ciążę jest :) ja duphaston brałam na podtrzymanie ciąży, on w niczym nie przeszkadza, a wręcz może pomóc

Nie nie :D jeśli po pierwszym cyklu z duphastonem owulacja ruszy tak jak to było u @Hope99 to jak najbardziej szansa na ciążę jest :) ja duphaston brałam na podtrzymanie ciąży, on w niczym nie przeszkadza, a wręcz może pomóc
Dziękuję, jesteście skarbnicą wiedzy 😊 powinnyście odgórnie otrzymać prawa do wykonywania zawodu, bo nie jeden ginekolog przy Was wymięka 😀😀😀

Ok, powiem Ci ze ja jestem po 3 poronieniach (każde inne) i dostawałam zielone światło do starań od razu w pierwszym cyklu po oczyszczeniu, z wyjątkiem trzeciego poronienia, ale to ze względu na bete która spadała prawie 3 msc.
Pytam bo mnie by było szkoda marnować 3 msc jeśli ładnie wszystko się oczyściło i powróciły owulacje
Czytałam gdzieś tu na forum że można szybciej i jestem bardzo za. Ale mój chce poczekać do tej kontrolnej wizyty lekarskiej i dopiero wystartować.

A ja dziewczyny oświadczam wszem i wobec, iż ze względu na to, że rodzenie w połowie grudnia to dla mnie średni scenariusz, to w następnym cyklu nie mierzę temperatury, nie robię testów owu i lecim na spontanie całkowitym 🤣 No i testuję dopiero po dacie @. Zobaczymy co z tego wyniknie 😁
podbijam stawkę! Wymyśliłam, że będziemy się bzykać jak stary będzie chciał, ja będę siedzieć cicho jak myszka, a on wie tylko kiedy mam okres - na innych fazach cyklu się nie zna (jedynie potrafi stwierdzić kiedy jest bardziej mokro 😂). I się nie złamię! Zobaczycie!

reklama
Witam,
Dzis przypada moj 40 dzien cyklu.Moje cykle są nieregularne wąchają się od 35 nawet do 45 dni dzisiaj robiłam test i wynik negatywny. Jedyna "nowa" rzecz: biały, przezroczysty sluz, taki strasznie mokry, jak w czasie owulacji, przez co cały czas mi sie wydaje, że to chyba okres, biegne do łazienki a tu ten sluz.Czy któraś tak może miała?

Ostatnia edycja:
Do góry