reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Ja się mega nastawiłam na ten cykl, bo pierwszy raz ovitrelle, ale zaraz po nim rozłożyło mnie choróbsko i jakoś tak wewnętrznie czuje, ze mój optymizm sięga właśnie poziomu minus milion 🙄
A w następnym cyklu też będzie stymulacja plus ovi?
Byłam pare dni temu w aptece, stała jakąś pani i też miala receptę na ovi. Akurat nie mieli go na stanie, a ona miała łzy w oczach, tak jej zależało... Pewnie zależało jej na czasie. Tak bardzo jej współczułam😟 potem inna pani kupowała testy owu i pomyślałam, że to jest jakaś plaga normalnie z tymi problemami z zachodzeniem w ciążę

reklama
Byłam pare dni temu w aptece, stała jakąś pani i też miala receptę na ovi. Akurat nie mieli go na stanie, a ona miała łzy w oczach, tak jej zależało... Pewnie zależało jej na czasie. Tak bardzo jej współczułam😟 potem inna pani kupowała testy owu i pomyślałam, że to jest jakaś plaga normalnie z tymi problemami z zachodzeniem w ciążę
Nooo, bardzo dużo ludzi ma teraz problemy. ALe też mam baardzo dużo ludzi wokół siebie, którzy zachodzą od razu.

Plan na ten cykl mam tylko taki. Z supli biorę tylko metylowany kwas foliowy, inozytol, witaminę D.
Przed owulką dla mnie i starego ACC Optima.
11 drożność.
Może co s i tam przedmuchają...
Jak u mnie przez dwa cykle się nie uda, to też planuje drożność. A dupka bierzesz w tym cyklu?

Jak u mnie przez dwa cykle się nie uda, to też planuje drożność. A dupka bierzesz w tym cyklu?
Nie wiem właściwie, bo mimo brania go w tym cyklu miałam te plamienia, które wcześniej się pojawiały. Jak pójdę na wizytę drożnościową, to się spytam lekarza, czy mam dalej brać, czy może dalej diagnozujemy skąd te plamienia.

Jak się teraz nie uda to idę na histeroskopie, bo w zeszłym tygodniu gin znalazł jakieś ciulstwo do usunięcia.
I tak w kółko… 🤦🏼‍♀️

U mnie zaraz okres to bedzie przerwa, a potem nowyyy cykl starań, 21 już. Czy to się kiedyś kurde uda?
Wczoraj jak kupowałam ovi to farmaceutka podając mi je, życzyła mi powodzenia :) powiedziała, że wie jak to jest, bo sama to przechodziła. Zapytałam czy jej się udało, odpowiedziała, że tak, ma trzyletniego synka i mocno trzyma kciuki żeby i mi się udało. Także tak, wierzę, ze i nam się uda! ❤️

Jak się teraz nie uda to idę na histeroskopie, bo w zeszłym tygodniu gin znalazł jakieś ciulstwo do usunięcia.
I tak w kółko… 🤦🏼‍♀️
No właśnie. Jedna z dziewczyn na forum miała takie plamienia i się okazało, ze ma polipy w macicy. I chyba też zaproponuję rpzy wizycie jakąś głębszą diagnostykę. Tylko kurde, schemat jest zawsze ten sam - plemienia około 6-7 dni po owu, i krwawienie po seksie, który się odbywa 6-7 dni po owu...

Wczoraj jak kupowałam ovi to farmaceutka podając mi je, życzyła mi powodzenia :) powiedziała, że wie jak to jest, bo sama to przechodziła. Zapytałam czy jej się udało, odpowiedziała, że tak, ma trzyletniego synka i mocno trzyma kciuki żeby i mi się udało. Także tak, wierzę, ze i nam się uda! ❤️
Ale super!

reklama
No właśnie. Jedna z dziewczyn na forum miała takie plamienia i się okazało, ze ma polipy w macicy. I chyba też zaproponuję rpzy wizycie jakąś głębszą diagnostykę. Tylko kurde, schemat jest zawsze ten sam - plemienia około 6-7 dni po owu, i krwawienie po seksie, który się odbywa 6-7 dni po owu...
Hmm, to może faktycznie jakieś polipy czy mięśniaki 🤔 ale równie dobrze mogą być wahania hormonalne. A niektórzy lekarze mówią:taka pani uroda 🙈

Do góry