reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

Hmm, to może faktycznie jakieś polipy czy mięśniaki 🤔 ale równie dobrze mogą być wahania hormonalne. A niektórzy lekarze mówią:taka pani uroda 🙈
Tylko kurde przed staraniami nie pamiętam, żeby się działy takie rzeczy :D
Mięśniaki chyba by były widoczne na usg. Ale polipy już mogą nie być.
Ciekawe czy drożne będę mieć te jajowody. Bo szczerze jak na to jakim jestem okazem zdrowia, to się zdziwię, jak coś będzie źle..

reklama
No właśnie. Jedna z dziewczyn na forum miała takie plamienia i się okazało, ze ma polipy w macicy. I chyba też zaproponuję rpzy wizycie jakąś głębszą diagnostykę. Tylko kurde, schemat jest zawsze ten sam - plemienia około 6-7 dni po owu, i krwawienie po seksie, który się odbywa 6-7 dni po owu...
A ja kurde żadnych plamień, nic. A i tak gnida polip jest 🤷🏼‍♀️

Mam pytanie do dziewczyn, które brały ovitrelle i jednocześnie robiły testy owu. Jak długo utrzymywał Wam się pik? Chodzi mi o to czy dłużej niż standardowo czy też można go przegapić jak w cyklu bez ovi?

Tylko kurde przed staraniami nie pamiętam, żeby się działy takie rzeczy :D
Mięśniaki chyba by były widoczne na usg. Ale polipy już mogą nie być.
Ciekawe czy drożne będę mieć te jajowody. Bo szczerze jak na to jakim jestem okazem zdrowia, to się zdziwię, jak coś będzie źle..
Ja mam mięśniaka 15 na 15 mm. Podobno ma nie utrudniać zajścia w ciążę

Mam pytanie do dziewczyn, które brały ovitrelle i jednocześnie robiły testy owu. Jak długo utrzymywał Wam się pik? Chodzi mi o to czy dłużej niż standardowo czy też można go przegapić jak w cyklu bez ovi?
Cześć, szczerze mówiąc zrobiłam test tylko raz, w sumie dla funu... ;-) Ovitrelle wzięłam w środę wieczorem, następnego dnia rano miałam badanie krwi - piku jeszcze nie było. Test wykazał go wyraźnie w czwartek, potem nie mierzyłam... a inseminację miałam w piątek rano.

reklama
No właśnie. Jedna z dziewczyn na forum miała takie plamienia i się okazało, ze ma polipy w macicy. I chyba też zaproponuję rpzy wizycie jakąś głębszą diagnostykę. Tylko kurde, schemat jest zawsze ten sam - plemienia około 6-7 dni po owu, i krwawienie po seksie, który się odbywa 6-7 dni po owu...
Hej, no u mnie właśnie tak było - małe podkrwawiania poza miesiączką, ale najczęściej parę dni przed owu, naprawdę niewielkie. Lekarz mówił, że pewnie okołowulacyjne, ale robiąc USG stwierdził, że widzi jedno miejsce, w którym grubość endometrium wydaje się za duża jak na ten moment i że to może być polip. Sono HSG potwierdziło. Miałam histeroskopię i okazało się, że był jeszcze drugi, maleńki.

Do góry