reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

Hej jestem Ola lat 27 w maju będzie rok jak się staramy i nic co miesiąc miesiaczka . Staram się o pierwsze dziecko gdybym wiedziała wcześniej że to takie trudne..😒😪

reklama
U mnie 34 dc, miesiączka już powinna być, raz człowiek nie kontrolował owulacji i takie cyrki 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Martwi mnie to że jakby progesteron nie rósł, piersi ani nie rosna ani nie bolą...
Zastanawiam się czy nie zacząć brać duphastonu.
Nowy lekarz mowil żeby odstawić, ale teraz się zastanawiam czy nie wziąć jak już tak pozny dzień cyklu, co myślicie ?

Hej dziewczyny, ja mam dzisiaj ciężki dzień - powrót z urlopu 🙈
Ale już jutro będzie lepiej 🤭
Dzisiaj 25dc, 10 dpo, poczekam do środy z betą bo na 100% pewności nie mam ze owu była 10 dni temu co prawda w pt pęcherzyk miał 24mm i miał zaraz pęknąć ale potwierdzona owu była dopiero w pon rano wiec w najgorszym wypadku dzisiaj 8dpo.
Życzę Wam spokojnego poniedziałku i dużo wysokich bet i dwóch kreseczek w tym tygodniu ❤️

U mnie 34 dc, miesiączka już powinna być, raz człowiek nie kontrolował owulacji i takie cyrki 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Martwi mnie to że jakby progesteron nie rósł, piersi ani nie rosna ani nie bolą...
Zastanawiam się czy nie zacząć brać duphastonu.
Nowy lekarz mowil żeby odstawić, ale teraz się zastanawiam czy nie wziąć jak już tak pozny dzień cyklu, co myślicie ?
Ale po co chcesz w 34 dniu cyklu brać progesteron? Skoro spodziewasz się miesiączki i nie jesteś w ciąży to on właśnie powinien spaść, żebyś dostała tego okresu.

Hej jestem Ola lat 27 w maju będzie rok jak się staramy i nic co miesiąc miesiaczka . Staram się o pierwsze dziecko gdybym wiedziała wcześniej że to takie trudne..😒😪
Hej 🙂 ja też mam 27 my staramy się już 4 lata i nadal nic 😐 warto zrobić panel hormonalny i badanie nasienia na początku i oczywiście znaleźć dobrego lekarza.

Ale po co chcesz w 34 dniu cyklu brać progesteron? Skoro spodziewasz się miesiączki i nie jesteś w ciąży to on właśnie powinien spaść, żebyś dostała tego okresu.
Tak jak pisałam wyżej, nie wiem kiedy miałam owulacje - nie robilam testów, ani nie mierzyłam temperatury, bo możliwe bardzo ze miałam przesunięta. W 30 dc, bardzo bolał mnie jajnik, więc może owu była aż tak późno ? - nie wiem .
Współżyłam więc w ciąży mogę być.
Ale nawet jeżeli ta owulacja była dopiero tak późno, to zwykle już czułam bol piersi

reklama
Zrób test ciążowy i zbadaj poziom progesteronu. To Ci powie w jakim momencie cyklu jesteś mniej więcej
Tak jak pisałam wyżej, nie wiem kiedy miałam owulacje - nie robilam testów, ani nie mierzyłam temperatury, bo możliwe bardzo ze miałam przesunięta. W 30 dc, bardzo bolał mnie jajnik, więc może owu była aż tak późno ? - nie wiem .
Współżyłam więc w ciąży mogę być.
Ale nawet jeżeli ta owulacja była dopiero tak późno, to zwykle już czułam bol piersi

Do góry