reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

A może to dlatego, ze mi mój lekarz np nie obiecywał, ze będę w ciąży. Może dlatego nie wychodzi
No jakby nie było ja w lutym też zmieniłam lekarza i ten nowy już nawet mi inseminację zdążył machnąć chyba bez pozytywnego rezultatu ;). Także mówię, jak są tacy co gwarantują efekty to cena nie gra roli :p.

reklama
Ostatnio też nie miałam, poza tym dopiero w zeszłym miesiącu trafiłam na kompetentnego lekarza. Wcześniejsza podczas kontroli nawet nie umiała jajnika zauważyć więc zdecydowanie bardziej ufałam w kwestii owulacji sobie niż jej [emoji23] nie zawsze monitoring daje potwierdzenie
Bo potwierdzenie owulacji daje tylko ciąża :)
No ale jak uważasz, że nic z tego i wiesz na pewno kiedy była owu to oczywiście szanuję.

Dobra dziewczyny skończcie z tymi atakami . W moim poście nie było nic złego a wy mnie atakujecie. Powodzenia wam życzę
Pisząc post czytałaś regulamin i wiesz, że takie posty jak twój to nam lata koło pewniej części ciała [emoji182]
A rada typu : zmieniłam lekarza i magicznie zaszłam w ciążę to żadna rada.

Życzę aby ciąża się utrzymała i polecam przenieść się na wątek dla mam.

Dziewczyny a ja zrobiłam dzisiaj dwa owulaki i oba negatywne 😀 cieszą mnie, bo myślałam, że już coś z hormonami nie tak, skoro dwa dni wcześniej były pozytywne, a lekarz powiedział, że na owulację się nie zapowiada w ciągu najbliższych dni. Widocznie źle je robilam i miałam za bardzo stężony mocz 🙈

Ja mam 0.6. Wszystkie inne hormony w normie (poza lekko podwyższonym testosteronem). Endokrynolog kazał się nie przejmować (mowi ze jesli wystapilaby niedoczynnosc to mozna by bylo sie przyjrzec), z ginem będę konsultować ale tu dziewczyny pisały ze jeśli występują naturalne owulacje i nie ma problemów z hormonami przysadki to lekarze się tym nie przejmują. Daj koniecznie znać jak będziesz po konsultacji
Dam znać. Mam nadzieję, że szybko uda mi się umówić wizytę. A badałaś AMH?

Nie badałam. Dopóki lekarz mi nie zaleci to nie będę badać żeby się nie stresować
Czytałam przy okazji swoich wyników, że jest korelacja między FSH a AMH: im większe FSH tym mniejsze AMH. FSH powyżej 10 świadczy o obniżonej rezerwie jajnikowej, co by w sumie się zgadzało patrząc po wynikach @Śnieżka1990 aczkolwiek nie znalazłam żadnych wykresów i dokładnych badań na ten temat, to chyba jest tylko obserwacja. I napisali gdzieś przy okazji, że dopiero FSH powyżej 25 wyklucza naturalne zajście w ciążę :D

Tez coś podobnego widziałam dlatego z moim FSH 7.6 jakoś się nie martwię ale jak lekarz zleci badanie to chętnie wykonam. Czytałam też że stosunek LH do FSH poniżej 5 właśnie świadczy o niskim AMH... ogólnie na konsultacji z Endo wyszło zeby sie nie przejmować niższym stosunkiem jeśli nie występują problemy z innymi hormonami przysadki lub niedoczynność. Ale skonsultuje to jeszcze z ginem dla pewności
Czytałam przy okazji swoich wyników, że jest korelacja między FSH a AMH: im większe FSH tym mniejsze AMH. FSH powyżej 10 świadczy o obniżonej rezerwie jajnikowej, co by w sumie się zgadzało patrząc po wynikach @Śnieżka1990 aczkolwiek nie znalazłam żadnych wykresów i dokładnych badań na ten temat, to chyba jest tylko obserwacja. I napisali gdzieś przy okazji, że dopiero FSH powyżej 25 wyklucza naturalne zajście w ciążę :D

reklama
Do góry