reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Kurcze ginekolog odpisała, że to może być prawidłowa zdrowa ciąża i mam badać znowu w pn :( coś czuję, że znowu zmienię lekarza haha
A mooooże jednak coś się poprzesuwało i będzie ok :) Lekarz też nie jest jasnowidzem... Na tym etapie nic nie może powiedzieć. Na razie nie rozmyślaj i się nie załamuj, różne psikusy sprawia los :)

reklama
No oby, objawy nie kłamią :D u mnie nie kłamały :D
Wlasnie jakie objawy? :)
Ja nigdy jeszcze nie zaszłam a ten cykl mam dziwactwo.
Owu w 15 dc w 17dc plamienie, od 18/19dc hektolitry śluzu mlecznego jakbym miala mieć miesiączkę, dzisiaj 23 dc śluzu zero- sucho, piersi wielkie i bóle podbrzusza no ale zobaczymy. Czuje się jak na miesiączkę już od tygodnia a jeszcze tydzień został 🙈

Owu w 15 dc w 17dc plamienie, od 18/19dc hektolitry śluzu mlecznego jakbym miala mieć miesiączkę, dzisiaj 23 dc śluzu zero- sucho, piersi wielkie i bóle podbrzusza no ale zobaczymy. Czuje się jak na miesiączkę już od tygodnia a jeszcze tydzień został 🙈
No to miałam tak samo plus te dziwne ruchy jajnika, w poprzedniej ciąży też tak miałam więc wiedziałam, że się udało. I co z tego haha :)

Nie ma co się sugerować objawami i spokojnie czekać... Ja jak zaszłam nie miałam żadnych objawów poza brakiem okresu (w dniu okresu niewielkie krwawienie jedynie) żadnego bólu piersi bolow podbrzusza czy dużej ilości śluzu... To wszystko pojawiło się dopiero kilka dni po tym jak już wiedziałam o ciąży 🤣 a radzę się nie nakręcać bo w razie co rozczarowanie potem jest dużo większe a lepiej miło się zaskoczyć ☺️

Kochana teraz mi dałaś nadzieje, jak się uda to stawiam dobre winko 😍❤️
Nie ma co się sugerować objawami i spokojnie czekać... Ja jak zaszłam nie miałam żadnych objawów poza brakiem okresu (w dniu okresu niewielkie krwawienie jedynie) żadnego bólu piersi bolow podbrzusza czy dużej ilości śluzu... To wszystko pojawiło się dopiero kilka dni po tym jak już wiedziałam o ciąży 🤣 a radzę się nie nakręcać bo w razie co rozczarowanie potem jest dużo większe a lepiej miło się zaskoczyć ☺️
Ja jakoś się mocno w tym cyklu nie nakręcam bo już mam plany z lekarzem na drożność i laparoskopie w kolejnym cyklu i nastawiam się bardziej na to.
Oczywiście jak się uda to będę najszczęśliwsza ale nie nakręcam się 😊
Mam teraz urlop, codziennie winkuje i żyje normalnie ☺️

Homa świadczy o IO, tu nie doradzę bo żadna ze mnie specjalistka. Rzuciło mi się też w czy dość wysokie TSH - do starań powinno być poniżej 2, najlepiej 1.5. Stosunek LH do FSH masz ok 0.45 - bardzo niski (nie czytaj o tym w Googlach bo się załamiesz jak ja) musi to zobaczyć lekarz i rozpatrzyć w szerszym kontekście.
A jaki ty masz stosunek LH do FSH? Konsultowałaś już z lekarzem?

Dziewczyny czy miałyście kiedyś bardzo ostry nasilający się ból podczas okresu po jednej stronie? Czuje jakby ktoś wyrywał mi jajnik ból jest ostry i coraz bardziej się nasila od rana. Ból jest tylko po prawej stronie.

reklama
Ehh nie wiem co myśleć, dzisiaj 33 dc - według kalendarza dzisiaj lub jutro powinna być @.

Testów nie robiłam, temperatury nie mierzyłam, za to przed wczoraj, tak mnie napieprzał jajnik ze masakra.
Za to kompletnie nie czuje objawowo zbliżającej się miesiączki, piersi nie bola mnie ani trochę, nawet się nie powiększyły.

Do góry