reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Hej, ja już się kiedyś tutaj przedstawiałam, ale od tamtej pory tylko czytałam, więc zrobię to jeszcze raz. Mam 31 lat, właśnie zaczynamy 7 cykl starań, jestem w 3dc. Nie leczę się na nic i do tej pory nie korzystałam z wspomagania owulacji itp. Z racji, że dałam sobie pół roku na starania bez stresu i właśnie ten czas minął, dzisiaj zrobiłam kilka badań. Jestem załamana wynikiem swojego AMH. Zerkniecie i powiecie jak bardzo jest źle? Oczywiście w najbliższych dniach wybieram się do ginekologa, żeby to skonsultować.
Homa świadczy o IO, tu nie doradzę bo żadna ze mnie specjalistka. Rzuciło mi się też w czy dość wysokie TSH - do starań powinno być poniżej 2, najlepiej 1.5. Stosunek LH do FSH masz ok 0.45 - bardzo niski (nie czytaj o tym w Googlach bo się załamiesz jak ja) musi to zobaczyć lekarz i rozpatrzyć w szerszym kontekście.

reklama
Hej, ja już się kiedyś tutaj przedstawiałam, ale od tamtej pory tylko czytałam, więc zrobię to jeszcze raz. Mam 31 lat, właśnie zaczynamy 7 cykl starań, jestem w 3dc. Nie leczę się na nic i do tej pory nie korzystałam z wspomagania owulacji itp. Z racji, że dałam sobie pół roku na starania bez stresu i właśnie ten czas minął, dzisiaj zrobiłam kilka badań. Jestem załamana wynikiem swojego AMH. Zerkniecie i powiecie jak bardzo jest źle? Oczywiście w najbliższych dniach wybieram się do ginekologa, żeby to skonsultować.
Tak jak już dziewczyny napisały, stosunek LH i FSH jest zły, Homa wskazuje na IO. Wynik AMH jest rzeczywiście niski. Idź do lekarza z wynikami i na pewno będziecie działać, bo tak to naczytasz się w internecie i tylko przestraszysz. Miałaś kiedyś monitoring owulacji?

Rzuciło mi się też w czy dość wysokie TSH - do starań powinno być poniżej 2, najlepiej 1.5.
Tak z ciekawości: w Hiszpanii lekarze też tak do tego podchodzą? Bo we FR trudno mi było przekonać lekarza do leczenia tarczycy, skoro przecież "2,7 to absolutnie norma"!

Tak z ciekawości: w Hiszpanii lekarze też tak do tego podchodzą? Bo we FR trudno mi było przekonać lekarza do leczenia tarczycy, skoro przecież "2,7 to absolutnie norma"!
Wiesz co, mi pezy 2.5 nic ginekolog nie powiedział ale jak potem miałam 1.5 to pochwalił ze ładne 🤷🏽‍♀️ a nie robiłam nic z tym 😂

Kurde dziewczyny :( beta wyszła 20 :((( myślicie że biochem, pozamaciczna czy puste jajo? Jestem teraz 2 dni po terminie okresu :( czyli 31 dc

16dpo

Jestem na 100% pewna, że była wtedy. Nie miałam monitoringu, ale ostatnio monitoring potwierdził owulację wtedy kiedy faktycznie miałam objawy więc umiem to poznać
Kurde..trzymam kciuki żeby mimo wszystko to była dobrze rozwijająca się ciąża,ale narazie zostaje chyba tylko czekanie i kontrolowanie bety

reklama
Do góry