reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

reklama
A ja nie wiem co jest grane :/ 5 dni po owu a śluzu tyle i to biel wizira, piersi nabrzmiałe i brzuch boli jak na okres a mam go mieć dopiero w przyszły piątek…
Nie chce mi się wierzyć ze może się udało bo czuje się jakbym miała zaraz dostać okresu, poza tym zagnieżdżenie się nie odbywa w takim tempie 🙄
Cała glupia już jestem z tego 😞
Trzymam za ciebie kciuki!
U mnie 19 dzień cyklu i w zasadzie nic więcej nie wiem, bo się głupio obraziłam na szalejące owulaki. Teraz trochę żałuję, że nie dokupiłam z innej firmy. Za tydzień zbadam progesteron, żeby wiedzieć chociaż tyle czy była owulacja.
Jak bardzo pilnowałam każdego szczegółu w staraniach to siadała mi psycha. Jak w tym miesiącu odwalam fuszerkę, to z kolei lżejsza głowa ale momentami mam wyrzuty sumienia, że sobie cykl marnuję 🤦‍♀️

Heej mam dwa pytanka, czy któraś z Was orientuje się jakie są koszty inseminacji
I drugie, indukcja owulacji, czy któraś miała i może mi pokrótce napisać jak to wygląda

Trzymam za ciebie kciuki!
U mnie 19 dzień cyklu i w zasadzie nic więcej nie wiem, bo się głupio obraziłam na szalejące owulaki. Teraz trochę żałuję, że nie dokupiłam z innej firmy. Za tydzień zbadam progesteron, żeby wiedzieć chociaż tyle czy była owulacja.
Jak bardzo pilnowałam każdego szczegółu w staraniach to siadała mi psycha. Jak w tym miesiącu odwalam fuszerkę, to z kolei lżejsza głowa ale momentami mam wyrzuty sumienia, że sobie cykl marnuję 🤦‍♀️
no ja to już odpuścilam mega skupianie się na wszystkim... nie robię testów owu, żyję normalnie... po prostu nie miałam już siły. I lepiej mi się zyje

Dziewczyny, a co myślicie o staraniach i o ciąży w kontekście ewentualnej wojny? 😔
Ja nie rezygnuję ze starań. Wojna na Ukrainie to poważny problem, tak samo jak wojna w Syrii, terroryzm islamski, covid, inflacja, ocieplenia klimatu, podzielona poglądami Polska, polityka przeciwaborcyjna itp. Gdyby wszystkie te czynniki (+ jeszcze osobiste) traktować jako zły czas na dziecko, to od wielu lat i przez wiele kolejnych dzieci by się nie rodziły.

reklama
Do góry