reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2022

reklama
No to elegancko. Ja mam żelazo 51 (norma 50-170)a ferrytyne 6,4 (norma 4,6-204)[emoji23]
To nisko masz :o a bierzesz coś żeby sobie podnieść te wyniki? Ja piję od miesiąca Floradix, a ten wynik jest z soboty i nie wiem nawet czy miałam wcześniej niedobór. Prolaktyna jakby nie było spadła w miesiąc o 10 jednostek wiec może to faktycznie niedobór zelaza

Okej rozumiem :D i to wpłynęło u Ciebie na prolaktynę przez obniżenie kortyzolu, co nie? Jutro idę zbadać kortyzol, bo ja już nie mam innego pomysłu dlaczego ona się robi taką wysoka. Może mamy tę samą sytuację
Tak, nie pamiętam dokładnych liczb ale prolaktynę miałam jakoś 30 przy normie do 28 a kortyzol ok 23 przy normie do 20 chyba. Jakoś tak. Brałam też niepokalanka ale będę szczera - niepokalanka mam jeszcze ponad pół opakowania a ahwaghandy już nie mam bo jednak skupiłam się na niej.
Żelazo 133 (norma 60-180) ferrytyna 26.6 (norma 11-306,8). Ferrytyna trochę nisko, ale w sumie oba w normie
Ferrytyna do ciazy powinna być min 50

Dostałam żelazo, ale moja ginka kazała mi go póki co nie brać. Czemu nie wiem. Dowiem się na wizycie 28
To nisko masz :o a bierzesz coś żeby sobie podnieść te wyniki? Ja piję od miesiąca Floradix, a ten wynik jest z soboty i nie wiem nawet czy miałam wcześniej niedobór. Prolaktyna jakby nie było spadła w miesiąc o 10 jednostek wiec może to faktycznie niedobór zelaza

reklama
Tak, nie pamiętam dokładnych liczb ale prolaktynę miałam jakoś 30 przy normie do 28 a kortyzol ok 23 przy normie do 20 chyba. Jakoś tak. Brałam też niepokalanka ale będę szczera - niepokalanka mam jeszcze ponad pół opakowania a ahwaghandy już nie mam bo jednak skupiłam się na niej.

Ferrytyna do ciazy powinna być min 50
Okej dzięki za wyjaśnienie :) pracuję nad tą ferrytyna, ale nie jem mięsa i jest mi ciężko podbić ją bez suplementacji :(
Dostałam żelazo, ale moja ginka kazała mi go póki co nie brać. Czemu nie wiem. Dowiem się na wizycie 28
Może po monitoringu stwierdziła, że na pewno będziesz w ciąży, a niby w ciąży się nie zaczyna suplementacji żelaza :D nie wiem, kombinuje :)
Ja też mam problem z ferrytyną..nie umiem wejść powyżej 21 :( i łykam żelazo b12,kwas i nic więcej nie chce urosnąć..
Dzięki :) a próbowałaś pić żelazo? Mój mąż miał po operacji solidną anemię i ferroplex postawił go szybko na nogi, a mi ten Floradix też raczej pomaga, bo zawsze miałam żelazo przy dolnej granicy mimo łykania ferra mag czy jakoś tak, a teraz w miesiąc w połowie zakresu

Do góry