reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2022

Niby w poprzednim cyklu się szybko zmniejszyl ale finalnie trwał i tak 5 dni, a teraz biorę od wczoraj i dopiero teraz krwawienie się zmniejsza czyli standardowo. U mnie zazwyczaj 3-4 dni krwawienie i jeszcze z 2 dni plamień
A jak bierzesz Aromek to nie następuje u Ciebie wyhamowanie okresu?

reklama
Oba, i aromek i acc :) w poprzednim cyklu brałam aromek 2x1 i acc 3x1 ale przez to w 11dc już miałam pecherzyk na granicy i fuksem akurat byłam na wizycie i zdążyłam przyjąć ovitrelle
Ja też 3 dc i też aromek i tym razem acc w trakcie aromka [emoji23]
Z tym, że aromek od 2 dc tym razem
Idziemy łeb w łeb 😎🤜🏻🤛🏻 powiedział/a Ci dlaczego w tym cyklu masz brać wcześniej?

A jak bierzesz Aromek to nie następuje u Ciebie wyhamowanie okresu?
Wtrącę się- a jest jakaś zasada? Ja w poprzednich cyklach miałam koszmarne bóle i intensywne krwawienie w pierwszym i drugim dc a w tym absolutny luz, gdyby nie to, ze jest krew to nie wiedziałabym, ze mam okres. Tak naprawdę mogłabym poradzić sobie z samymi wkładkami. Wszystkie cykle na aromku.

Nie, ale pewnie mi powie na wizycie. My się komunikujemy smsami więc nie truje jej dupki. Komuś muszę ufać, a ona na to zaufanie zdecydowanie zapracowała.
Myślę, że po prostu chce trochę to przyspieszyć bo w poprzednim cyklu owu była w 16 lub 17 dc i nie zareagowałam na ovitrelle za bardzo bo w momencie podania w czwartek pęcherzyk był 20x23 a pękł najwcześniej w sobotę, a patrząc po dacie okresu to nawet w niedzielę [emoji2356]
Oba, i aromek i acc :) w poprzednim cyklu brałam aromek 2x1 i acc 3x1 ale przez to w 11dc już miałam pecherzyk na granicy i fuksem akurat byłam na wizycie i zdążyłam przyjąć ovitrelle

Idziemy łeb w łeb [emoji41][emoji1677][emoji1683] powiedział/a Ci dlaczego w tym cyklu masz brać wcześniej?

Niby w poprzednim cyklu się szybko zmniejszyl ale finalnie trwał i tak 5 dni, a teraz biorę od wczoraj i dopiero teraz krwawienie się zmniejsza czyli standardowo. U mnie zazwyczaj 3-4 dni krwawienie i jeszcze z 2 dni plamień

Wtrącę się- a jest jakaś zasada? Ja w poprzednich cyklach miałam koszmarne bóle i intensywne krwawienie w pierwszym i drugim dc a w tym absolutny luz, gdyby nie to, ze jest krew to nie wiedziałabym, ze mam okres. Tak naprawdę mogłabym poradzić sobie z samymi wkładkami. Wszystkie cykle na aromku.
Bardziej z ciekawości pytam bo pierwszy raz brakami w tym cyklu Aromek i to pod 3 dnia cyklu i praktycznie po wzięciu tabletki przestałam mieć okres, miałam za to trwające kilka dni plamienie. Jeśli to tak zawsze działa to zastanawiam się co się dzieje z całym tym endo, które nie zdążyło się złuszczyć. Chyba że to zbieg okoliczności. Mój okres zwykle trwa 4 dni. Brałam dwa cykle Clo ale od piątego dnia cyklu więc już po okresie.

Kurde coś mi się dziwnego dzieje, znowu plamienia, tym razem 11dpo. Zwariuję chyba, okres nigdy tak wcześnie nie przyszedł :(

@Chemik97 i jak kiedy testujesz? 🙃 Jak wszyscy się synchronizują to my też powinnyśmy. Rocznik zobowiązuje 🤣 Ale uwaga ja pewnie znowu zjebie test 🙈.

Kurde coś mi się dziwnego dzieje, znowu plamienia, tym razem 11dpo. Zwariuję chyba, okres nigdy tak wcześnie nie przyszedł :(
Może wykonaj jutro test? Jak wyjdą dwie kreseczki to będziesz miała szanse w miarę szybko skontrolować te plemienia u lekarza a jak nie to będziesz mogła spokojniej czekać aż się rozkręci okres.

reklama
@Chemik97 i jak kiedy testujesz? 🙃 Jak wszyscy się synchronizują to my też powinnyśmy. Rocznik zobowiązuje 🤣 Ale uwaga ja pewnie znowu zjebie test 🙈.
Będę testować w dniu okresu, bo wczoraj wieczorem nic nie wyszło. A Ty dzisiaj z rana powtarzasz? W ogóle czemu nie zrobisz sobie w końcu pinka strumieniowego :D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry